Selecteer een pagina

BLOG 27 Trouwen in keto-stijl

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto-leven.

MAAT 42

Henkjan en ik zijn getrouwd! Heel simpel, zonder poespas, zonder groot feest, maar wat was het mooi! Ik had een leuke jurk gekocht, in maat 42. Wie had dat een drie jaar terug kunnen denken. Ik kocht toen met kerst een feestjurk in maat 50! De trouwerij zelf was om 10.00 in de ochtend, dus ik had bedacht om daarna koffie met eventueel iets lekkers te doen, dat ‘lekkers’ zou ik natuurlijk zelf maken en meenemen.

Rond de middag wilden we dan ergens te gaan lunchen met onze gasten. Ik stuitte op 2 problemen. De eerste was dat bij welk restaurant je ook ging kijken, lunch en brunch toch voor een groot deel bestaat uit tig soorten broodjes. Het tweede ‘probleem’ was dat een uitgebreide lunch eigenlijk niet aan ons is besteed, als we iets bij de koffie hebben gehad. Sinds we keto eten zijn we nu eenmaal snel verzadigd.

NAAR DE ITALIAAN

De plannen werden uiteindelijk omgegooid. Na de trouwplechtigheid koffie, wat (keto)- lekkers en voor wie dat wilde daarna een wijntje (spa rood voor mij). Daarna ging iedereen weer naar huis en ’s avonds zijn we weer bij elkaar gekomen in ons favoriete Italiaanse restaurant. Vroeger wist ik amper dat je bij de Italiaan ook andere dingen kon bestellen dan pizza, maar inmiddels heb ik ontzettend lekkere gerechten ontdekt.

Ik geef alleen aan dat ik geen aardappels of friet erbij wil en ben wel scherp op welke saus slim is. Bij de opmerking “zonder aardappelen” hoort bij ons standaard het grapje: “want dat mag niet van Matty”. Zelfs zoon Sem, toch wel een echte pizza- fan, bestelde een gerecht met kip en zonder aardappelen en ook hij heeft heel erg lekker gegeten. Het was een heerlijke dag en we hebben zalig keto gegeten!

TRAKTEREN

De dag erna had ik een repetitie van het koor waar ik sinds kort bij zing. Ik had als traktatie eiercakejes gebakken. Het recept uit de startgids, maar dan in kleine muffinvormpjes en ik had overal een paar blauwe bessen in gedaan. Een paar koordames zijn altijd wat sceptisch over “dat gedoe zonder koolhydraten”, die lijkt dat maar niks, dus ik had ook wat slagroomsoesjes gekocht.

Al voelde die soesjes eigenlijk helemaal niet goed. Vroeger dacht ik daar nooit over na, maar ik ben me tegenwoordig heel erg bewust van het feit dat suiker zoveel ellende veroorzaakt. Daarom eet iedereen bij mij met de keto-pot mee. Maar voor deze feestelijke gelegenheid ging ik toch een keer overstag door die soesjes als traktatie mee te nemen. Ik wilde het voor iedereen feestelijk maken.

GEWOON KETO!

Het bleek compleet overbodig, want de eiercakejes vielen veel beter in de smaak. Zelfs de sceptische dames aten gretig van de cakejes en er waren veel verbaasde gezichten; is dit ook keto? Ze waren al snel allemaal op. De slagroomsoesjes gingen vrijwel onaangeraakt weer mee terug en zo zat ik dus opgescheept met een lading slagroomsoesjes die wij zelf niet eten. Ik nam me voor nooit meer iets te trakteren wat wij niet eten!

Later dit jaar willen we thuis nog een feestje doen voor wie er die dag niet bij kon zijn. Dan ga ik helemaal los met keto-hapjes. Ik heb er nu al zin in! Net als mij kersverse echtgenoot. Ook hij heeft zoveel te danken aan keto. Zo kon hij een paar jaar geleden haast niet meer gitaar spelen vanwege artrose in zijn vingers. Maar al na een paar maanden keto ging het spelen steeds beter en inmiddels zijn zijn klachten vrijwel weg!

Delen