Selecteer een pagina

JANNET BLOG 3 Chefwaardige snert

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke ketoleven.

ANDERS KOKEN

Ik was bepaald geen keukenprinses. O, het was best lekker allemaal hoor, maar vooral zo gemakkelijk en snel mogelijk. Dus veel met kant en klare pakjes en zakjes. Dat kant-en-klare waren we al een tijdje van afgestapt in onze pogingen gezonder te eten en af te vallen, maar dat laatste lukte totaal niet. Toen ik ruim over de 100 kilo woog was voor mij de maat echt vol en gelukkig kwam ik op het spoor van TheNewFood.

Koken volgens de aanpak van TheNewFood was een behoorlijke omschakeling. Het was wel een stuk gemakkelijker dan ik verwacht had en bovendien zijn de meeste recepten snel klaar. En heerlijk!! Mijn partner zegt nog steeds regelmatig: “Het lijkt wel of we elke avond uit eten zijn.”

CHEF-KOK-WAARDIG

En eerlijk: als je het niet weet dan mis je echt niets! Zo maak ik vaak de snert uit de stamppotspecial. Het is ook absoluut één van onze favoriete gerechten. En iedereen die mee-eet, vindt het ook heerlijk; zowel mensen die ook van de originele erwtensoep houden als mensen die de originele juist niet lekker vinden! Wat mij betreft proef je geen verschil, of misschien is deze zelfs nog wel lekkerder!

Afgelopen kerst waren we te gast bij vrienden in Duitsland en had ik voor één avond de keto-snert meegenomen. Het zijn nieuwe vrienden: in de zin dat we elkaar pas een paar jaar geleden hebben leren kennen bij een optreden. Tijdens de maaltijd hoorden we tot onze verrassing dat onze Duitse vriend, nu eigenaar van een hotel met aangrenzend een prachtig terrein met natuurbuhne, ooit de jongste chefkok in de DDR was. Ik dacht nog: “Ja hoor, dat heb ik weer; kom ik aan met m’n snert” 😁 Maar ook deze voormalige chefkok vond het,  evenals zijn vrouw, heerlijk en vroeg me naar de ingrediënten. En zo kwam het gesprek ook daar weer op keto/ koolhydraatarm.

STUKJES SNERT

Terwijl ik vandaag weer eens de snert aan het koken was, dacht ik terug aan de eerste keer dat ik het maakte. Tussendoor steeds lezend in het boekje, om alles precies te doen zoals het uitgelegd wordt, pakte ik de staafmixer uit de kast. In theorie weet ik heus dat je eerst de staafmixer in de soep laat zakken en hem dan pas aan doet….maar ik had een half oog in het boekje en zette hem net iets te vroeg aan.

Het resultaat laat zich raden. Dagen later vond ik nog op de meest vreemde plekken in de keuken ienieminie stukjes snert-in-de-maak. Dus als ervaringsdeskundige kan ik zeggen: “De erwtensoep zonder erwten is heerlijk, maar zet wel de staafmixer pas aan als je hem ín de pan hebt.” 😁

Delen