Selecteer een pagina

BLOG 30 Bijna beroemd

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 35 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto-leven.

Jij bent Jannet Bodewes!

Ik grap regelmatig dat ik best een beroemde zangeres wil worden, maar tot nu toe schoot dat niet op. Natuurlijk word ik af en toe herkend. En dan vaak op onverwachte momenten. Zo stond er ooit een stand van een goed doel in de supermarkt waar mijn oudste zoon destijds werkte.
Toen ik daar na het afrekenen een praatje ging maken, zat één van de medewerkers me vol ongeloof aan te kijken.

“Jij bent Jannet Bodewes,” stamelde hij. “Ik heb jouw cd’s en ik volg je op social media!” Hij draaide zich om naar zijn collega’s en vertelde hen trots over mijn contract bij een platenlabel in Nashville en dat ik al twee keer de prestigieuze Europese Country award had gewonnen. Ik werd er verlegen van. En ondanks mijn trouwe volgers is het me nog niet gelukt om echt beroemd te worden. Alhoewel…

Blogger

Vorige week moest ik met Sem naar een mentorgesprek. Na afloop zei Sem: “We gaan even kijken of mijn stagebegeleider er is, want ze is fan van jou.” “Fan van mij? Houdt ze van countrymuziek?” Sem kijkt me verbaasd aan. “Nee joh, ze is fan van je blogjes bij TheNewFood.” We lopen het kantoor van de stagebegeleider binnen en Sem kondigt met enige trots aan: “Kijk, ik heb mijn moeder mee!”

De stagebegeleider is helemaal enthousiast! “Oh, wat leuk om je nu eens in het echt te ontmoeten. Toen ik voor het eerst contact met je had en je foto zag op WhatsApp, dacht ik gelijk al: die ken ik ergens van, maar waarvan? Na een gesprekje met Sem viel het op z’n plek: jij blogt bij TheNewFood! Ik volg al je blogjes en vind het zo geweldig, het geeft me vaak weer dat steuntje in de rug.”

Mag niet van Matty

Ik vind het op mijn beurt weer geweldig te ontdekken dat ze steun vindt in mijn blogjes en dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt. Nou loop ik wel eens te grappen dat ik graag BN´er wil worden en dat als dat met de muziek niet lukt, dit dan maar met succes met TheNewFood moet zijn. Maar nu lijkt dat er nog serieus op ook! 

We praten wat over koolhydraatarm/keto eten en mijn blogs. Ze vindt Sems uitspraak “Mag niet van Matty”, die regelmatig in mijn blogs terugkomt, ook erg grappig. Ze vertelt dat de aanpak bij haar ook goed resultaat geeft, maar dat ze het een beetje heeft laten versloffen. “Ik moet het echt weer serieus oppakken! Ik heb bijna alle boekjes en ik vind het allemaal heerlijk!”

Plan vooruit!

Ze vraagt of het me lukt om op gewicht te blijven. Ja, dat lukt me prima. Ik schommel een klein beetje, maar die paar kilo meer of minder maakt me niet veel uit. Ik ben vooral zo blij met de rust in m’n buik en met zoveel energie. Het geheim zit hem er wat mij betreft in dat ik heb besloten dat ik altijd zo wil eten. Zo kom ik ook nooit voor de keuze te staan om het een keertje niet te doen, met het gevaar dat ik de weg kwijt raak.

Ik adviseer haar ook om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan. “Plan vooruit!” En dat spreekt haar wel aan, ze vertelt gelijk enthousiast dat ze normaal wel ‘van het plannen is’. Het gesprek motiveert haar om het weer op te pakken. Onderweg naar huis stel ik aan Sem voor dat we haar de nieuwe weekmenuplanner cadeau doen. Na alles wat ze voor Sem heeft gedaan, is het leuk om iets terug te kunnen doen!

Delen