Selecteer een pagina

JANNET BLOG 5 – Meneer Miep

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke ketoleven.

MENEER MIEP

Sem, mijn 15-jarige zoon die als enige nog thuis woont, was altijd lastig met eten. De meeste warme maaltijden werden bestempeld met kreten als ‘lustikniet’, ‘vinniknietlekker’ en ‘datzieterviesuit’. Waar je hem wel blij mee kon maken waren burrito’s, kippenpoten, de grote gele M, pizza, patat en pannenkoeken en dan hield het wel op. Champignons bijvoorbeeld, waren eng 😀. En zo kwam Sem aan zijn bijnaam: meneer Miep.

KETO SPRUITJESSTAMPPOT

In het begin van mijn keto-avontuur, kookte ik voor meneer Miep nog wel eens iets apart of iets erbij. Toen ik de heerlijke stamppotten uit de stamppotspecial ontdekte, besloot ik op een avond hem ook gewoon de spruitjesstamppot met worst voor te zetten. Meneer Miep at er zichtbaar smakelijk van. Halverwege de maaltijd keek hij nog eens goed rond op de tafel en zei: “Hey, jullie eten komt uit dezelfde pan als het mijne, maar jullie eten toch geen aardappelen?” Toen ik dat bevestigde, keek hij verbaasd naar zijn eigen bord: “Wat eet ik nu dan??” 😁

Sindsdien kook ik eigenlijk nooit meer iets apart of extra voor hem en zijn gemiep is eerlijk gezegd ook niet meer noemenswaardig. Zelfs de keto- variant van de pizza, met de bodem uit de ovenspecial, vindt hij heerlijk.

INTERESSANT

Meneer Miep is mijn metamorfose ook niet ontgaan en dat vind hij best knap en interessant. Daarnaast heeft hij ook wel gemerkt dat ik veel meer energie heb: we lopen ook regelmatig samen een stuk. Hij is er ondertussen zelf ook wel van overtuigd dat koolhydraatarm/keto een gezondere manier van eten is en hij maakt daarin zelf ook regelmatig de betere keuzes.

Het smaakt Meneer Miep allemaal erg goed en regelmatig zoekt hij ook zelf een recept uit de boekjes. De roomsoep van gebakken tomaten uit de ovenspecial is een van z’n favorieten. Daar maak ik hem nu heel blij mee. Wel met balletjes 😊.

MAG NIET VAN MATTY

Toen ik laatst met hem in een restaurant ging eten, hadden we allebei iets uitgezocht wat standaard met gebakken aardappelen of friet geserveerd werd. Ik gaf aan bij de serveerster dat ik geen aardappelen of friet erbij hoefde. Tot mijn verbazing zei Meneer Miep: “Voor mij ook niet.” Toen de serveerster weg vroeg ik enigszins verrast en verbaasd: “Zeker weten? Geen patat?” Meneer Miep keek me grijnzend aan en antwoordde: “Nee, dat mag niet van Matty!” 😁 

Delen