Selecteer een pagina

JANNET BLOG 7 Ontbijten met braadworst

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke ketoleven.

UIT ETEN

Om de goede afloop van het borstonderzoek van vorige week te vieren, gaan we uit eten. Als voorgerecht namen we een vleesplankje voor 2 personen. Prima keto, al had ik geen idee wat het kleine trosje druiven te zoeken had op dat plankje. Als hoofdgerecht neemt Henkjan een stukje vlees. De bijgerechten kan je apart bestellen, dus hij bestelt de groente van de dag erbij.

Ikzelf bestel een pittige stoofschotel met groenten en gamba’s. Als ik er salade bij wil bestellen vertelt de serveerster dat er standaard salade bij geserveerd wordt. Ik vraag haar dan wel de dressing apart te serveren. Vaak zit er veel suiker in de dressing, dan laat ik deze liever staan. Ik vraag eventueel om olijfolie en azijn en vaak is dat geen probleem.

ONGEVRAAGD

Als we ons eten geserveerd krijgen blijkt bij het gerecht van Henkjan een bak patat met mayonaise te horen en naast mijn bord liggen 4 stukken stokbrood. Oeps, vergeten aan te geven dat we geen friet of brood eten. Dit stond ook niet op de kaart, dat het erbij zou zitten. Ik sta in tweestrijd: normaal vraag ik in zo’n geval om het direct weer mee terug te nemen. Zo komen we ook niet in de verleiding.

Maar de jonge serveerster is nogal onbeholpen bezig en doet wel zo ontzettend haar best. We gokken dat ze hier nog maar net aan het werk is en vinden het zielig voor haar. Ik besluit het maar zo te laten en de patat en het stokbrood gewoon te laten liggen. 

MIJN EERSTE KEER

Dit doet ons denken aan de eerste keer dat we buitenshuis gingen eten, nadat we begonnen waren met de aanpak van TheNewFood. Onze eerste keer buitenshuis eten was in Duitsland, in de American Western Saloon, waar we een optreden verzorgden. Ik wist van eerdere keren dat op het menu vooral allerlei burgers stonden, geserveerd met broodje, veel saus, wat rauwkost en veel patat of gebakken aardappelen.

Ik vond  het best spannend. Ik had de artikelen van TheNewFood, over waar je bij restaurants op moet letten, vooraf goed doorgelezen. Tot mijn vreugde ontdekte ik op het menu ook een verdwaalde maaltijdsalade met kip! Uit de 3 verschillende dressings waar ik uit kon kiezen, koos ik de yoghurtdressing, die leek me het meest veilig 😊. Maar wel apart geserveerd en dat was maar goed ook. De saus was mierzoet.

ONTBIJT MET BRAADWORST

Ik was in die tijd al zo’n 17 kilo afgevallen en dat werd door iedereen die mij kende wel opgemerkt. Een van mijn muziekcollega’s zag mij die avond mijn kipsalade eten en ging er gelijk maar van uit dat ik mijn gewichtsverlies te danken had aan salades en water. Dat idee werd de volgende dag gelijk bijgesteld toen we hem weer tegenkwamen tijdens ons ‘ontbijt’.

Het hotel waar we verbleven serveerde in verband met de coronaregels geen normaal ontbijt, maar alleen ontbijtpakketten. Aangezien daar ook brood, sinaasappelsap en een appel in zat, kozen we daar niet voor. We stelden ons ontbijt uit en kochten onderweg naar de volgende locatie koffie met braadworst bij wijze van ontbijt! Mijn muziekcollega geloofde zijn ogen niet en zo had ik weer wat uit te leggen. 😅

Delen