Selecteer een pagina

BLOG 1 – Een nieuw leven…

Nancy (41) startte in januari 2021 met TheNewFood en viel 60 kilo af (lees hier haar verhaal). Negen maanden later was ze 60 kilo kwijt en een ander mens. Niet alleen van buiten, maar vooral ook van binnen. Nancy 2.0. In haar blogs deelt Nancy wat haar bezighoudt. 

400 dagen 

Vandaag is het precies 400 dagen geleden dat ik startte met mijn TheNewFood avontuur. Een avontuur was het, een avontuur is het nog steeds. In 400 dagen is er zoveel gebeurd en veranderd. Niet alleen aan mijn uiterlijk, maar vooral ook in mij als persoon. Ik ben op weg naar een nieuwe Nancy, naar Nancy 2.0. Ik had dit niet voorzien. Ik had niet verwacht dat anders eten en veel afvallen zoveel met me zou doen…

Wie ben ik? 

Ik zal mijzelf en mijn gezin eerst even voorstellen. Ik ben Nancy en ik ben 41 jaar. Ik woon in Noord-Brabant samen met mijn man Dave en onze twee kinderen. Vinz is 10 jaar en Senn is 8 jaar. Dan hebben we nog onze puberhond Charlie van 1 jaar. Vinz en Senn zijn beide doof. Ze dragen daarom (zichtbare) cochlear implantaten waarmee ze redelijk kunnen ‘horen’. Maar zijn niet ‘horend’ zoals ‘horende mensen’.  

Eind 2020 woog ik bijna 140 kilo. Ik wist precies waar dit door kwam: Ik kon namelijk niet afvallen. Daar was ik heilig van overtuigd! Ik had in mijn ogen al zoveel pogingen ondernomen, maar ik was nooit ook écht iets afgevallen. En dat terwijl ik op die momenten erg mijn best deed.  

Altijd ‘aan de lijn’…  

Ik ging dan heel erg ‘gezond’ eten. Magere producten, muesli, light producten, crackers, heel veel fruit, volkoren pasta enz. ‘s Ochtends begon ik dan vol goede moed met een schaaltje magere yoghurt met muesli, als lunch een cracker met iets erop en avondeten aardappelen, vlees en groente. Ik besloot dan om ook niet meer zoveel te snoepen en de cola te minderen. Maar helemaal zonder kon ik niet. 

Dus ik bleef tussendoor snoepen en ik bleef cola drinken. Na twee weken stopte ik met ‘lijnen’, omdat ik niets was afgevallen. Nu had ik een reden waarom ik zo zwaar was: ik kón niet afvallen! Mijn lijf wilde niet afvallen. Voor mezelf werd dit een excuus waarom ik te zwaar was. 

Ik deed zo mijn best!

Klinkt het heel gek als ik zeg dat ik nu met een dubbel gevoel op deze pogingen terug kijk. In die tijd waren dat voor mij serieuze pogingen waar ik op dat moment ook erg mijn best voor deed. Ik leed echt honger in die weken. Ik wist niet beter. Het frustreerde me enorm dat er toen niks van afging. Ik wilde wel en ik bleef toch altijd zoeken naar mogelijkheden.

Natuurlijk wist ik zelf dat ik veel te zwaar was. Dat wat ik deed niet gezond was. Maar tussen weten en willen weten zit een heel groot verschil. Als ik dan een opmerking kreeg of ik niks aan mijn gewicht moest gaan doen. Was ik geïrriteerd en beledigd. Ik reageerde heel vijandig of kortaf, om er maar vanaf te zijn. Van binnen deed het me veel.

Ik wist het heus wel!

Zelf zag ik ook wel dat ik te zwaar was. Wist ik ook wel dat dit voor mijn lichaam niet goed was. Maar ik zat vast. Vast in mezelf, vast in het leven. Eten was ook mijn houvast. Ik wilde dat eigenlijk niet opgeven of veranderen…

Ondertussen volgde ik wel TheNewFood op facebook. Ik las elke dag de succesverhalen. Maar ik geloofde er simpelweg niet in. Ik had daar een heel hard oordeel over. Het is vast fake! Diep van binnen voelde ik ook een soort afgunst naar de succesverhalen. Waarom lukte het hen wel en mij niet? Toch bestelde ik in juni 2020 de startgidsen. Ze belandden in de kast, ik ‘vergat’ ze vervolgens…

Gered door een brand

Eind 2020 hadden we een brand in huis. In heel de nasleep hiervan kwam ik de startgidsen weer tegen. En ik voelde ineens: nu is het de tijd! Door die brand werd iets in gang gezet; ik was er klaar voor. Op 4 januari 2021 ben ik gestart met TheNewFood. Het afvallen ging als een speer.  
Zeker, ik moest omschakelen, het was enorm wennen. Maar het voelde zo goed, dat het haast vanzelf ging. 
Nou ja, niet elke dag natuurlijk. 

Naarmate ik kilo’s begon te verliezen merkte ik dat ik lichter werd in alles. Ik werd milder naar mezelf toe, milder naar mijn omgeving toe en begon mezelf steeds meer te begrijpen. Het voelde alsof ik ‘de puzzel’ van mezelf aan het leggen was en de ontbrekende stukjes langzaam weer vond. Negen maanden later was ik 60 kilo kwijt. Mijn succesverhaal is hier te lezen

Nancy 2.0

Voor mijn omgeving en met name voor mijn partner en kinderen was het een hele grote verandering die niet zonder slag of stoot ging, daar ben ik eerlijk in. Er zijn dagen geweest dat ik letterlijk en figuurlijk verdwaald rondliep. Ik viel kilo’s af, maar dacht vaak: wat nu? Ik voelde en ervaarde een leegte die weer opgevuld moest worden, maar waarmee? Het is een heel proces…, daar hoor je maar weinig mensen over.

Maar zonder dat verhaal is mijn verhaal lang niet compleet. Want mijn leven bleef veranderen en daarmee ook dat van mijn kinderen en mijn partner. Je neemt iedereen mee op zo’n ingrijpende reis. Je gunt iedereen een fijner leven. De komende tijd wil ik meer vertellen over mijn reis samen met mijn gezin. Een reis met hobbels en nieuwe avonturen. Mijn reis op weg naar Nancy 2.0.

Delen