Selecteer een pagina

BLOG 58 Weer op de goede weg

Nancy (41) startte in januari 2021 met TheNewFood. Negen maanden later was ze 60 kilo kwijt en een ander mens (lees hier haar verhaal). Niet alleen van buiten, maar vooral ook van binnen. Nancy 2.0. In haar blogs deelt Nancy wat haar bezighoudt.

Liefdevol

Slapeloze nachten en buikpijn van de spanning had ik nadat ik mijn vorige blogs had gedeeld. Ik twijfelde ontzettend of ik ze wel moest delen. Nu ben ik zo blij dat ik het toen wel heb gedaan. Ik heb ik zoveel liefdevolle reacties ontvangen. Ik ben niet raar! Ik ben niet de enige die hiermee worstelt! Het heeft mij zoveel kracht en inzichten gegeven en ik ben dankbaar voor alle liefdevolle reacties, de bemoedigende woorden, herkenning en ook erkenning.

Deze week had ik nog een paar inzichten over waarom ik toch weer in eetbuien was beland. Namelijk dat ik de laatste maanden best eenzijdig heb gegeten en daarom in een sleur terecht ben gekomen. Dat mag ik gaan doorbreken. Ik heb te veel vastgehouden aan dezelfde gerechten en ik heb te weinig tijd genomen om met aandacht een weekplanning te maken, het ging vaak ‘snel snel snel’.


Eetrust door de startgids 

Ondertussen waren de startgidsen bij ons onder het stof beland, ik gebruikte andere boekjes voor mijn weekplanning. Ik besloot daarom om de startgids weer eens te gaan gebruiken als leidraad in mijn weekplanning. En dat geeft mij zoveel rust! Het is verrassend om te ontdekken hoe lekker ik de eiersalade uit startgids deel 1 vind, ik heb er écht van zitten smullen.

De zuurkoolovenschotel smaakte ondanks de hoge temperaturen ook heerlijk! Waarom heb ik deze gerechten maandenlang niet meer gemaakt? Ik heb trouwens de gerechten met groentes die ik écht niet lust, vervangen. Ik heb in mijn TheNewFood-avontuur veel leren eten, maar er blijven dingen die ik écht niet lust, zoals spinazie. Naast dit alles ben ik ook weer twee keer per dag gaan eten.

Voorheen was dagelijks een OMAD-dag voor mij, nu heb ik er bewust voor gekozen om twee maaltijden per dag te gaan eten: lunch en diner. Nu pas besef ik hoezeer de lunch voor mij ook een rustmoment kan zijn. Niet de hele dag maar doorgaan, maar tijd maken om een lunch voor mezelf te bereiden en die daarna in alle rust op te eten.

Te veel snacks 

Er is me de afgelopen week nog iets opgevallen over mijn eetgewoonten. In het weekend ben ik eigenlijk steeds vaker gaan eten, ’s avonds kwam er geregeld wat (keto) lekkers op tafel. Het is immers weekend! Maar nu ik er bewust naar keek, vind ik dit zo’n rare gedachtegang van mijzelf. Wat maakt het weekend ineens andere dagen dan de doordeweekse dagen?

Waarom houd ik in het weekend niet vast aan het schema wat ik ook doordeweeks volg? Dat deed ik in het begin immers ook. En ik was er weer aan gewend geraakt dat er tijdens het kijken van een film wat lekkers op tafel hoort. Alsof ik zonder lekkers geen film kan kijken? Ik wilde deze gewoonten weer doorbreken en heb voor dit weekend heel bewust het bezoek aan de kaasboer overgeslagen en online geen nieuwe noten besteld. Als het niet in huis is, kan ik het ook niet pakken…

Toch voelde het afgelopen wel wat onwennig om ineens zonder wat te knabbelen een film te kijken. De jongens genoten ondertussen van hun aardbeienbavarois. Het was een genot om naar te kijken en heel eerlijk ik vond het wel even lastig.

De hort op 

Zo alles bij elkaar zag ik dat er in deze onrustige periode veel ‘anders’ is gegaan dan daarvoor. Er waren weer dingen ingeslopen die niet nodig zijn en waarmee ik het mijzelf moeilijker heb gemaakt. Heeft het achteraf gezien al maanden lopen ‘etteren’ onder mijn huid. Ik heb de signalen in mij gemist en te weinig tijd voor mijzelf genomen. Daarom heb ik deze week ook mijn wandelingen weer opgepakt.

Het is bijzonder om te ervaren hoezeer ik die gemist heb. Het geeft mij zoveel rust om te wandelen. Op deze manier laat ik alles aan me voorbij gaan en kan ik echt een moment voor mezelf pakken. Ik dacht meteen weer een lange wandeling te kunnen maken, maar merkte de volgende dag dat dat niet zo slim was… Nu heb ik dan ook braaf een opbouwschema gemaakt.

Inzichten

Met het warme weer begin ik rond 5 uur ’s ochtends met mijn lange wandeling. Heerlijk om zo de wereld en de natuur te zien ontwaken, het levert mooie beelden op! Charlie geniet ook van het feit dat het nog aangenaam genoeg is om lekker door het bos te rennen. Ondanks de vele nieuwe inzichten en botsingen in mijzelf, voel ik nu aan alles dat ik op de goede weg zit.

Hoezeer ik me ook schaamde voor mijn uitspatting met slecht eten en de terugval kan ik er nu wat anders naar kijken. Ik denk dat ik dit nodig had om alles een goed te bekijken en weer helemaal in mijn ritme te gaan komen, en daarin vooral zorg voor mijzelf dragen. Want dat, zorgen voor mijzelf, blijf ik het allermoeilijkste vinden.

Delen