Selecteer een pagina

BLOG 7 Zingen

Rian (66) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DAG NEGENTIEN ZATERDAG

De laatste jaren had ik vaak het gevoel wel hele dagen te kunnen slapen, maar dat gevoel is helemaal weg! Inmiddels is het normaal dat ik om 7.00 uur ’s morgens wakker word en dan eigenlijk al uitgerust genoeg ben om de dag te beginnen. Dat doe ik niet hoor. Ik duik nog even lekker terug in bed, lees wat en dommel nog even weg. 

Rookworst

We gaan straks naar een grote campingwinkel. Na een stevig ontbijt vertrekken we, gewapend met voor ieder een halve rookworst in mijn rugtas voor het geval we voor de lunch niet thuis zijn. We slenteren uren rond en dan ineens komt “de man met de rubberen hamer”.  Marja zegt even te moeten gaan zitten, omdat ze staat te trillen op haar benen en ook ik geef aan dat het me allemaal een beetje duizelt.

We beseffen dat we zo druk zijn geweest dat we veel te laat zijn met eten. Dat zou me eerder nooit zijn overkomen, omdat ik eigenlijk altijd trek had. Nu is dat er totaal niet. We nemen een break in de koffieshop en onder het genot van een kop koffie en thee, nuttigen we onze halve rookworst. We komen meteen weer bij.  Daarna winkelen we nog even door en met een flinke vracht spullen gaan we naar huis. We zijn moe!

Boodschappen

Thuisgekomen laden we alles uit en snakken we naar onze “reddende bouillon met zout”. Hier knappen we altijd zo van op. Wanneer ik weer uitgerust ben, rijd ik nog even naar de supermarkt om de boodschappen voor vanavond en de eerste dagen te doen. Ik wil niet dat er een moment ontstaat dat we in de fout gaan, omdat iets niet in huis is. Dankzij de startgids is de boodschappenlijst zo gemaakt.

Vanavond ruilen we het diner en eten we nogmaals een gerecht waar we vorige week erg van genoten hebben. Kipshoarma met sla, kaas en knoflooksaus. Dit laatste zelfgemaakt uit de startgids natuurlijk. Wij vinden dit echt zo’n zaterdagmenu. Kort geleden aten we regelmatig Kapsalon. Marja een kleintje en ik een XL. Je weet wel met van die kleffe friet eronder. Nou, die friet missen we echt niet. Dit is heerlijk zo.

Figuur

Als ik sta te koken zegt Marja ineens: “weet je dat je borsten weer voor je maag uitkomen? Eerder was je maag gelijk aan je borsten en nu zit er alweer figuur in”. Tja……. Dat klopt. En als je dan ook nog weet dat ik echt flinke borsten heb, dan kan je je misschien wel voorstellen dat ik een flinke maag had. Nu na 19 dagen is hier inderdaad al een heel groot verschil te zien. Ik vind het zo gaaf dat Marja dit soort dingen uitspreekt.

Ik ben dan best een beetje trots op mezelf. Of eigenlijk…………. HEEL trots!

Pure winst

Alles, maar dan ook alles geeft aan dat deze TheNewFood-aanpak voor mij werkt. 
• Geen honger
• Lekker eten
• Afvallen
• Centimeters verliezen
• BMI omlaag
• Beter slapen
• Energiek wakker worden
• Meer eigenwaarde
Dit is allemaal pure winst. 

DAG TWINTIG ZONDAG

We hebben haast en kiezen voor een makkelijk ontbijt met yoghurt. Ik doe dit niet te vaak omdat teveel yoghurt het afvallen wat tegen kan werken. Voor mij dus opletten met yoghurt. Maar voor Marja geen enkel probleem. Eigenlijk zelfs heel goed. Vandaag moeten we onze stacaravan in Giethmen leeghalen. We hebben hem verkocht want wij hebben nieuwe plannen.

Eten mee

We zijn niet thuis met de lunch en het avondeten, dus alles nemen we mee. Het wordt al een routine. Onze koelkast is altijd minimaal voor drie dagen gevuld, dus we grijpen nooit mis. Als we na 2 uur rijden bij onze caravan zijn aangekomen, moet er direct werk verzet worden. We onderbreken alleen even om te lunchen. Al snel zijn we weer hard bezig en rond etenstijd is alles klaar. 

Op de thee

Na het eten, gaan we nog even een theetje drinken bij onze naaste (camping)buurtjes. Het kan bijna niet anders dan dat het gesprek toch weer even op de TheNewFood-aanpak komt. Zo leuk om te horen hoe Marja enthousiast alle informatie geeft over de do’s en don’ts van ketogeen eten. Ze is er echt heel diep ingedoken en weet heel veel vragen met kennis te beantwoorden.

En dat voor een vrouw die haar hele leven nooit heeft hoeven lijnen Voor wie voeding nooit echt haar interesse had en ketogeen een totaal nieuw begrip is. Maar ze staat er helemaal achter. Dit steunt mij ook zo enorm.

Appelsap

Ondertussen komen er noten op tafel: die mogen jullie immers eten, zegt onze buuf. Even later zet ze heerlijke flessen appelsap voor ons neer om mee naar huis te nemen: “Puur natuur en passend bij jullie gezonde levensstijl”. Zo lief en attent, maar helaas moeten we er nee tegen zeggen, ze kan hier beter iemand anders een plezier mee doen. Ze snapt het en we krijgen heerlijke verse munt en een doosje kruidenthee mee.

Verrassingen

Terug bij de caravan valt me op dat mijn enkels en onderbenen nog nauwelijks dik zijn. Als ik er op druk, blijft er geen kuiltje meer staan. Het voelt ook niet meer warm en pijnlijk zoals anders in de avond. En dat na een dag waarop ik de hele dag op mijn benen heb gestaan. Wauwwwww wat is dit geweldig. Ik eet me met de dag gezonder! Op dit moment heeft iedere dag wel een verrassing voor me in petto.

DAG ÉÉNENTWINTIG MAANDAG

Vandaag merk ik voor het eerst dat ik geen behoefte heb aan mijn ontbijt. Het lijkt me wel lekker, maar het hoéft niet zo nodig. Jaren en jaren schreeuwde mijn lichaam altijd om eten zodra ik mijn benen buiten het bed had gezet en ik kon zonder ontbijt ook niet functioneren. Nu word ik net zo verzadigd wakker als ik naar bed ben gegaan. Ik heb een vroege afspraak en stel mijn ontbijt uit tot ik weer thuis ben.

Als ik weer thuis ben heeft Marja al ontbeten en maak ik op mijn gemak mijn ontbijt klaar. Ook dan voel ik me nog steeds niet gammel van de honger, zoals ik dat eerder altijd had. Wat een heerlijk gevoel! Mijn leven wordt op deze manier niet meer beheerst door eten.

Zingen

Vanmiddag wordt het even spannend. Eindelijk na bijna anderhalf jaar kan ik als dirigent weer aan de slag. Er mag weer (buiten) gezongen worden. Wat heb ik dit gemist. Straks ga ik een nieuwe koorlocatie bekijken. Ik ben helemaal hyper. Het is echt niet niks om na een heel druk (koor)leven met heel veel mensen om me een ineens thuis te komen zitten, zonder dat ik mijn grootste passie zingen kon uitvoeren.

In het begin had ik veel moeite met het invullen van mijn dagen. Uit verveling ging ik dan eten/snoepen, daardoor werd ik nog 7 kilo zwaarder. Kilo’s die ik er niet meer afkreeg. Als dirigent ben ik best een spring-in-’t-veld en mijn werk gaf me dus ook de nodige beweging. 

Taart

Ik kom later een beetje stuiterend thuis. Wat een prachtlocatie is de nieuwe repetitieruimte voor mijn koor, ik heb er zin in!  Eerder als ik iets te vieren had, werd dat altijd bekroond met minimaal 1 gebakje of stuk taart of zelfs wel meer. Dat maakte het dan voor mij feestelijk, maar ik heb geen enkele drang gevoeld om naar de banketbakker te gaan. Ik heb mijn beleving enthousiast met Marja gedeeld en meer had ik niet nodig.

Stappen

Wanneer Marja klaar is met werken, gaan we samen nog even aan de wandel. We wonen erg mooi en binnen 5 minuten lopen we langs de IJssel naar een prachtig natuurgebied. 9232 stappen zetten we. Iedere keer kom ik een stukje verder. Ik merk ook dat ik al wat lichter loop. Misschien klinkt dat raar, maar ik voel dat echt zo. Ik ben me ook bewuster van mezelf, bewuster van mijn lichaam, bewuster van mijn conditie.

Kippenpoten

We komen laat thuis en ik start meteen met koken. Broccoli met gebraden kippenpoten. Mmmmmmm heerlijk! Ik kan niet wachten tot ik morgenochtend op de weegschaal kan gaan staan en me weer ga meten. Zal ik onder de 100 kg zijn? Ik hoop het zo. Ik weet dat je in de derde week stil kan staan, maar ik voel gewoon dat ik ben afgevallen. Ik merk het ook mijn kleding.

Delen