Selecteer een pagina

BLOG 26 Volop genieten!

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto-leven.

JE MOET OOK GENIETEN VAN HET LEVEN…

Het valt me steeds weer op: beginnen met de aanpak van TheNewFood lijkt voor bijna niemand echt een probleem (als je die knop eenmaal om hebt), maar het volhouden is blijkbaar een ander verhaal. Veel mensen die ik ken zijn enthousiast begonnen en merken ook al gauw allerlei positieve veranderingen, maar kunnen de verleidingen van de koolhydraatrijke lekkernijen op een gegeven moment niet meer weerstaan.

En als ze eenmaal beginnen met smokkelen dan wordt het heel erg lastig. Want ben je eenmaal begonnen met smokkelen, dan gaat het andere eten toch weer aan je trekken. Vaak hoor ik dan: “Je moet toch ook genieten van het leven?” Eerlijk gezegd snap ik dat persoonlijk niet. Ik heb namelijk nog nooit zó genoten van mijn leven, wat eten en drinken betreft, als de laatste twee jaar…

EEN GOED BEWAARD GEHEIM

Toen ik twee jaar geleden koolhydraatarm/keto ging eten en zoveel gezondheidswinst behaalde, voelde ik me alsof ik een lang en goed bewaard geheim ontdekt had. Een geheim voor een gezonder en fijner leven! Een geheim om écht te genieten van het leven! En zo voel ik dat nog steeds. Misschien lukt het ook jou om het zo te zien. Hoe blij ben je met alle voordelen van koolhydraatarm/keto eten? Hoe zwaar weegt dat voor je?

Misschien zit het geheim in dat je niet gaat kijken naar alles wat je niet meer ‘mag’, maar vooral kijken naar wat je allemaal wel kunt eten. Ik ken geen enkel dieet waarbij je bijna onbeperkt zoveel heerlijks kunt eten. Ik heb geen dag het gevoel gehad op dieet te zijn. En toch ben ik er zoveel mee afgevallen, heb ik veel meer energie gekregen en ben ik van al mijn vervelende kwalen afgekomen. Ik heb zelfs nooit meer last van migraine!

OPGEBLAZEN EN BUIKPIJN

Ik zeg niet dat het nooit lastig was. Ik was en bén bijvoorbeeld dol op pizza, brood, pasta en taart. Natuurlijk kan het soms lastig zijn dat je ‘anders eet’, zeker in gezelschappen waar je de enige bent. Ja, ik  heb ook wel eens ‘geholpen’ een zak chips leeg te maken, of iets anders gegeten wat niet slim is. Maar in de uren erna wist ik al gauw weer waarom ik die dingen beter niet kon eten.

Ik kreeg daarna vaak al snel een opgeblazen gevoel, last van maagzuur, darmen van streek, al die dingen waarvan ik zo blij was dat ik er van verlost was. Dus de volgende dag ging ik weer gauw terug naar keto en uiteindelijk stopte ik helemaal met smokkelen. Waarom zou je ervoor kiezen om terug te gaan naar de koolhydraten, als daardoor ook de gezondheidswinst weer verdwijnt? Ik wilde me goed blijven voelen…

PIZZA

Ik ben altijd al gek op pizza geweest. Gingen we naar de Italiaan, dan keek ik verder niet eens op de menukaart. Ik nam altijd pizza. Toen we vier maanden na onze start weer naar een Italiaans restaurant gingen, heb ik ook serieus overwogen een pizza te bestellen. Maar ik was te blij met mijn herwonnen gezondheid en energie om dat te riskeren.

Ik heb die avond ontdekt dat je ook zonder pizza heerlijk kunt eten bij de Italiaan. Ik had een heerlijk Italiaans zalmgerecht. Thuis eten we nu nog wel regelmatig pizza trouwens! We genieten bijna wekelijks wel een keer van één van de pizza’s uit startgids deel 2, of van de pizzaschotel uit de ovenspecial. Mijn zoon en ik vinden deze zelfs lekkerder dan een ‘echte pizza’! 

WEER ÉCHT GENIETEN VAN ETEN

Ik heb inmiddels alle boekjes van TheNewFood in mijn keuken en daarmee zoveel heerlijke recepten binnen handbereik, dat ik juist het idee heb nu veel meer ’te leven’. Het voelt niet als afzien. Oh ja, zeker heb ik nog mijn ‘verwenmomentjes’: dan móet ik even iets extra lekkers… En ook dat lekkers is er genoeg binnen deze aanpak en het mág! Mijn ultieme troostvoer? Dat is beslist het droomijs.  

Vroeger, toen ik nog veel te zwaar was, voelde ik me toch altijd een beetje schuldig, als ik zoiets heerlijks at. Maar dat hoeft niet meer. Met deze aanpak kun je én heerlijk eten én weer écht genieten. Ook jij!

Delen