Selecteer een pagina

BLOG 10 – Een uitdagende missie

Nancy (41) startte in januari 2021 met TheNewFood en viel 60 kilo af (lees hier haar verhaal). Negen maanden later was ze 60 kilo kwijt en een ander mens. Niet alleen van buiten, maar vooral ook van binnen. Nancy 2.0. In haar blogs deelt Nancy wat haar bezighoudt. 

Op missie

We zijn met een missie op pad in de supermarkt. Maar de jongens lijken dat even te zijn vergeten. Ze worden helemaal in beslag genomen door de rijen vol chips, snoep, koek en frisdrank. Opgewonden lopen ze langs de schappen, joelend en vol verlangen… “Dit hebben we al lang niet meer gehad, zullen we dit kopen?”, vragen ze steeds, zakken snoep en chips voor mijn neus zwaaiend. 

Het zweet breekt mij uit met deze twee losgeslagen jongens in de winkel. Ik vraag me af wat ik mijzelf aandoe. Even overweeg ik zelfs de winkel uit te rennen met ze, maar dan zucht ik een paar keer diep en herpak ik mijzelf. Ik realiseer me wat er gebeurt. Ik had het kunnen weten. Als ze al die suikers en koolhydraten zien dan missen ze het. Alles in hen roept om die ‘koolhydratenkick’.

Verleidingen

Hoe vaak heb ik mijzelf wel niet in bedwang moeten houden in de supermarkt. Mijzelf vermanend toesprekend, om alleen maar te kopen wat ik nodig had en niet meer. Om me niet in de verleiding te laten brengen. Natuurlijk hebben zij dat ook. Nu ik me dit realiseer, word ik rustig. Ik roep de jongens bij me en vraag ze waarom we in de supermarkt zijn. Teleurgesteld kijken ze me aan. “Voor onze missie.”, zegt Vinz.

“Klopt, pak jullie briefje erbij en ga op zoek naar de vervanging voor de soepstengels met smeerkaas.” Vinz probeert me nog om te kopen: “Als we dat doen, mogen we daarna dan een snoepje uitzoeken?” Ik reageer hier niet op en ze laten het los. 

De beste keuze

Ze gaan op zoek naar de spullen die ze nodig hebben. De stokjesvervanger is zo gevonden, maar de smeerkaas is een ander verhaal. Zoveel verschillende soorten met een groot verschil aan koolhydraten. Na ze allemaal uitvoerig bestudeerd te hebben komen ze trots met één bakje aanlopen. “Dit is de beste!” Het klopt, wat doen ze dit goed!

Bijna bij de kassa komt Senn op het idee om in het park vlakbij wat te gaan drinken. Wat een leuk idee, het is ook best lekker weer. “Zal ik drie flesjes water pakken?” vraagt Senn. Ik ben onder de indruk dat hij niet vraagt om frisdrank en stel voor dat we ook bifiworstjes meenemen. Even later komt hij trots terug met het water en bifiworstjes. De zakken snoep en chips lijken te zijn vergeten.

Druk in je hoofd

Even later zitten we in het park en hebben we het nog even over wat er gebeurde toen we in de supermarkt kwamen. Vinz geeft aan: “Toen ik al dat lekkers zag brak het zweet mij uit.” Senn vult aan: “Ik werd er vooral heel druk door in mijn hoofd.” Ik vertel dat ik dat ook had in het begin en dat het steeds makkelijker is geworden. Maar ik wil eerlijk zijn en voeg er aan toe dat ik het soms nog moeilijk vind, vooral als ik gestrest ben.

Samen komen de heren tot de conclusie dat een supermarkt eigenlijk maar raar is. Er ligt zoveel wat je niet nodig hebt, de winkel zou zeker de helft kleiner zijn als ze dat allemaal weg zouden laten. Een ‘keto-winkel’ zou ideaal zijn en dan kost boodschappen doen ook minder tijd.

Smullen

De volgende dag als ze uit school komen staat de smeerkaas met ‘stokjes’ van komkommer op ze te wachten. Ze genieten ervan en vinden het een goed alternatief. Samen besluiten ze een lijstje te gaan maken met dingen die ze nog meer willen vervangen; hier gaan we later in de week samen naar kijken. Het plan is om dan ook vaker op missie te gaan in de supermarkt. Ik moet wel even slikken bij die gedachte 😉

Delen