Selecteer een pagina

BLOG 13 Rommelig eten

Nancy (41) startte in januari 2021 met TheNewFood. Negen maanden later was ze 60 kilo kwijt en een ander mens (lees hier haar verhaal). Niet alleen van buiten, maar vooral ook van binnen. Nancy 2.0. In haar blogs deelt Nancy wat haar bezighoudt. 

Vakantie

Het is een heerlijke rustige week. Ik hou zo van vakanties, vooral wanneer beide heren thuis zijn. De vakanties houden wij ook zoveel als het kan afsprakenvrij. Op die manier kunnen we de dagen zelf invullen zoals we willen, is er geen tijdsdruk. Door de gehoorbeperking die Vinz en Senn hebben kost school ze veel inspanning en energie. Het is hard werken om als CI-drager alles bij te benen in de ‘horende’ wereld.

Vakanties staan hier in het teken van bijtanken en even in de slowmotion stand. Het is heerlijk weer en we zitten veel buiten in de tuin. Ik voel me altijd zo gezegend met een tuin op het zuiden. Vinz en Senn vinden het leuk om samen ‘duizenden’ te spelen. Vroeger stond er altijd iets lekkers bij. Ze vragen er nu ook om, maar ik heb even geen inspiratie. De worstjes, kaasjes en komkommer hebben ze inmiddels ook wel gezien. 

Nieuwe snacks

Ik vraag Matty of zij ideeën heeft voor meer variatie in makkelijke snacks. Ze komt met noten. Gezond, heerlijk en onmisbaar voor de kinderen, vult ze aan. Dat ik daar helemaal niet aan heb gedacht. Ik was zelf, toen ik begon met deze aanpak, al snel helemaal gestopt met noten. Voor mij bleek dat gevaarlijk ‘dooreetvoedsel’. Net als gebak of brood van amandelmeel. Daar moet ik echt niet aan beginnen.

Ik ben blij met deze nieuwe inspiratie en fiets meteen naar de winkel. Ik neem noten voor ze mee. Als ze weer samen in de tuin gaan duizenden, zet ik wat noten bij ze neer. Ze smullen ervan. Vooral de paranoten zijn favoriet bij beide. Ik merk dat, sinds zij op deze wijze eten, ze veel bewuster eten, ze genieten veel meer van eten als vroeger. 

Bijna jarig!

Vinz is bijna jarig, hij vindt het spannend want het is zijn eerste verjaardag in keto-style. Hij heeft al driftig door de boekjes zitten bladeren en exact aangegeven wat hij graag wilde op zijn verjaardag. Ik ga het druk krijgen die week met koken en bakken als ik alles ‘moet’ gaan maken wat hij heeft gemarkeerd. Samen kijken we er naar en maken we een haalbaar lijstje. Hij wil graag helpen om alles klaar te maken.

Als gezellige snacks hebben we ook rauwkost met dipsaus uit de startgids. Nog een tip van Matty voor een makkelijke snack. We willen glaasjes met wat dipsaus vullen en daar komkommerstengels, paprikareepjes en bleekselderij in te zetten. En verder in ieder geval de feesttaart (lentespecial), botercakejes, hazelnootflikken (kerstspecial) en de rundvleessalade (zomerspecial). We hebben er nu al heel veel zin in!

Oubliehoorn

Als we later langs een gebakkraam komen krijgen de jongens zin in een oubliehoorn met slagroom. “Kun jij die ook maken mam?” Lastige vraag, lastig gerecht. Ik ben er geen voorstander van om alles precies proberen na te maken. En amandelmeel probeer ik te vermijden, uit eigenbelang. Maar ik beloof dat ik mijn best ga doen. Nieuwsgierig als ze zijn willen ze meteen weten wat het is, maar ze moeten nog even wachten.

De volgende dag bak ik voor de lunch de pannenkoeken met mozzarella. Ik bestuif ze met wat poedersuiker (Sukrin Icing) en vul ze ruim met slagroom. De jongens zijn opgetogen en vallen direct aan. Alles valt uit elkaar. Toch vinden ze het heerlijk! Het smaakt naar meer! De volgende ronde snij ik de pannenkoeken eerst door de helft, dat werkt wel iets beter. Het blijft wat rommelig eten, maar ze genieten er enorm van! 

Delen