Selecteer een pagina

BLOG 35 KETO streamers

Nancy (41) startte in januari 2021 met TheNewFood. Negen maanden later was ze 60 kilo kwijt en een ander mens (lees hier haar verhaal). Niet alleen van buiten, maar vooral ook van binnen. Nancy 2.0. In haar blogs deelt Nancy wat haar bezighoudt.

Veel geld

Vinz en Senn kunnen urenlang op Youtube filmpjes kijken waarin iemand Fortnite aan het spelen is. Ik heb nooit goed kunnen begrijpen wat ze er leuk aan vinden, maar ze zijn er helemaal weg van. En nu willen ze zelf ook streamer worden met filmpjes waarin ze gamen, want “dan verdien je veel geld.” weet Vinz. De Youtube kanalen die ze volgen worden heel vaak bekeken en dat levert geld op. 

De jongens zijn heel serieus als ze roepen dat ze game-streamer willen worden. Samen hebben ze al een heel plan gemaakt, inclusief zolderverbouwing. Ze gaan eerst starten met een TikTok-kanaal. Dave en ik vinden het maar niks dat ‘live gamen’. We hebben er met zijn vieren hele gesprekken over. Als ouders blijven we bij ons standpunt: ze gaan zichzelf niet al gamend filmen.

Wij mogen niets!

De jongens zijn teleurgesteld dat hun plan niet door kan gaan: “We mogen ook niks!” moppert Senn. Ik ben het daar niet mee eens, ze mogen toch echt een heleboel. En ze mogen ook best een eigen TikTok kanaal beginnen, maar wij vinden een kanaal over gamen niet een goed idee. Wij vinden dat hun kanaal het dan wel echt ergens over moet gaan en een toegevoegde waarde moet hebben. 

Vele opties worden besproken, van hele onschuldige dingen naar onderwerpen die net op de grens zijn. Van elk idee vinden wij wel wat. Het zorgt bij Vinz en Senn voor irritatie, zelf vinden ze het natuurlijk stuk voor stuk geweldige ideeën en ze zien zichzelf al rijk en beroemd worden en truien, shirts en petten met hun naam erop verkopen. Ik adviseer ze om er nog eens rustig over na te denken. 

Eureka

En dan ’s avonds om tien uur staat Senn ineens beneden. “Mam, ik weet het!”, komt er enthousiast uit. “Ik wil keto recepten filmpjes maken en dat wij recepten uit de boekjes maken en ze filmen.” Hij is er helemaal vol van. “Zo kan iedereen zien dat het echt niet moeilijk is en dat je je zoveel beter gaat voelen.” Ik ben enthousiast:  “Geweldig plan Senn, morgen gaan we het erover hebben, maar nu eerst slapen.”

Senn gaat weer naar boven, maar hij kan niet slapen van de opwinding. De volgende ochtend deelt hij zijn idee met Vinz. Die vindt het een geweldig idee en wil met de frika’s gaan beginnen: “Morgen heb ik een studiedag, dan kan ik het eerste filmpje maken.” Senn vindt het goed: “Als ik maar mag proeven als ik uit school ben.” Samen praten ze verder over hun ideeën en wat ze allemaal willen gaan maken.

Keto TikTok

Samen kletsen ze verder over hun Keto TikTok kanaal en wat ze er allemaal op willen gaan zetten. Ik vind dit zo leuk om te zien, eindelijk hebben we een onderwerp gevonden waar we allemaal achter staan en dat ik zelf ook leuk vind om samen met hen mee aan de slag te gaan. De grootste ideeën worden opgeschreven in een speciaal schrift. Genoeg ideeën, genoeg informatie om te delen.

Als de jongens naar school zijn, duik ik in de wereld van TikTok. Want ik zal ze er wel bij moeten helpen en ik weet er helemaal niets van af. Ik maak wat proeffilmpjes met Charlie als model. Het is even zoeken hoe alles werkt, maar uiteindelijk lukt het me sneller dan verwacht. Ik voel me ineens een hele hippe 40-plusser. 

Script

Voordat we de volgende dag aan de slag gaan, bespreek ik met Vinz het ‘script’ voor het eerste filmpje. Vinz komt met het idee om alle ingrediënten van tevoren klaar te zetten in de juiste hoeveelheden, zodat hij het alleen maar erbij hoeft te doen.  “Wegen is niet zo interessant om te filmen,” weet hij. Samen nemen we het recept door en zetten alles klaar. “Nu kunnen we beginnen!” roept Vinz enthousiast. 

Gedreven als een echte pro gaat hij aan de slag met het maken van de frika’s. Ondertussen geeft hij mij veel tips over hoe ik het beste kan filmen. Na afloop zetten we samen alle kleine stukjes film in elkaar tot één geheel. Vinz is tevreden en trots op het resultaat. “Nu kan iedereen zien dat het gewoon te doen is.” We zetten het filmpje online, maar delen het nog niet. 

Trots

Als Senn komt binnenvallen uit school staan een frika en een trotse Vinz hem op te wachten. Senn krijgt niet eens de kans om rustig te proeven of Vinz vraagt al: “En? Is het lekker Senn?” Senn geniet zichtbaar, hij is onder de indruk!  “Vinz, het is heerlijk, nu kun jij voortaan altijd de frika’s maken.” bedenkt hij meteen. En natuurlijk is Senn heel erg benieuwd naar het eerste filmpje. Dat is vanaf nu te vinden op TikTok!

@delieropbroers Koolhydraatarm frikandel maken, volledig keto! Wij vinden ze lekkerder dan een 'gewone' frikandel en ook nog eens gezonder. Recept van #thenewfood https://thenewfood.nl/frika-frikandel/ #ketogeen #keto #koolhydraatarmerecepten #thenewfood ♬ dance(256762) - TimTaj
Delen