Selecteer een pagina

BLOG 6 – De eerste dag

Nancy (41) startte in januari 2021 met TheNewFood en viel 60 kilo af (lees hier haar verhaal). Negen maanden later was ze 60 kilo kwijt en een ander mens. Niet alleen van buiten, maar vooral ook van binnen. Nancy 2.0. In haar blogs deelt Nancy wat haar bezighoudt. 

Het gaat gebeuren

We gaan het doen. Het voelt nog steeds goed. Maar ik vind het ook spannend. Allerlei gedachtes gaan rond in mijn hoofd; wat ga ik ze meegeven naar school, wat gaan ze ontbijten, welke boodschappen moet ik halen, hoe pak ik het aan. Wat ga ik kiezen? Ik kan zoveel lekkere en leuke dingen bedenken om ze mee te geven naar school: er schieten ook steeds weer nieuwe ideeën door mijn hoofd. Hoe krijg ik hier lijn in?

Nu het alleen in mijn hoofd zit lijkt het allemaal zoveel meer en groter dan het werkelijk is. Ik moet gaan ordenen! Het moet uit mijn hoofd en op papier, dan wordt het tastbaar. Ik maak in Word een schema dat ik voor elke dag kan invullen. Het geeft meteen rust. Omdat ik van het ‘vers’ ben wordt het ook iets vroeger opstaan, ik wil het graag op de dag zelf klaarmaken. Ik merk dat ik het zelf spannender vind als Vinz en Senn.

Tot nu toe gaan ze er best relaxed mee om, zelfs voor Vinz lijkt het niet zo groot te zijn als wat ik dacht. Hij gaat er op een fijne manier in mee.  Wel bespreek ik met ze wat ze als antwoord kunnen geven mochten ze vragen krijgen. Ze kunnen vertellen dat ze minder koolhydraten gaan eten omdat we dit samen gezonder vinden, kort maar krachtig. Zelf maken ze zich overigens niet zoveel zorgen over eventuele reacties.

Lunchboxen

Wanneer ik naar mijn ingevulde schema kijk besef ik dat de huidige lunchboxen niet geschikt zijn. Ook hebben ze een goede drinkfles nodig. Het aanbod in de winkel valt tegen; bijna alles is uitverkocht. Nou ja, ze hebben wel een mooie lunchbox, maar alleen niet de juiste kleur. Met een roze exemplaar maak ik mijn kinderen niet blij. Jammer. Geheel tegen mijn principes in bestel ik ze uiteindelijk online.

Ik kies deze eerste week voor ‘makkelijk te bereiden’. Dit omdat ik zelf ook even in het nieuwe ritme wil komen. Alhoewel ik wel het gevoel heb extra mijn best te moeten doen, zodat ze het zeker lekker gaan vinden. Een goed begin is immers het halve werk. Wanneer ik ‘s ochtends opsta ga ik eerst met Charlie onze dagelijkse ochtendwandeling doen. Ik vind dit altijd het fijnste moment van de dag: die stilte op straat.

Trommeltjes vullen

Wanneer ik weer thuis ben kan ik aan de slag. Als ontbijt krijgen de jongens Griekse yoghurt met blauwe bessen. Als tussendoortje op school krijgen ze komkommer met kaas, tomaat met mozzarella en salami met roomkaas mee. Voor de lunch wilden ze beide heel graag een wrap. Ik bak wraps van het mozzarella pannenkoekenbeslag. De wraps besmeer ik met kruidenroomkaas en beleg ik met sla,  salami en paprika. 

Verder snijd ik nog wat worst en wortel in schijfjes en stop ik de overgebleven paprikastukjes erbij. Ik vind het er zelf  veel smakelijker uitzien dan voorheen met die saaie boterhammen. De trommels op deze manier zijn gewoon een feestje om naar te kijken. Ik ben zo benieuwd wat Vinz en Senn ervan vinden. En natuurlijk krijgen ze lekker fris water mee, in plaats van een pakje drinken, in hun mooie nieuwe bekers!

Smullen

Wanneer de heren wakker, gewassen en aangekleed zijn komen ze naar beneden. Ze smullen van hun yoghurt en willen graag zien wat ze mee naar school krijgen. Ze reageren beide enthousiast en krijgen er nu al trek in. Senn roept nog: “Dit is veel lekkerder dan een boterham!”

Na het ontbijt krijgen ze pillen. Al sinds het begin van de coronaperiode krijgen ook Vinz en Senn dagelijks vitamine C, vitamine D en zink. Vanaf vandaag komt daar ook magnesium bij. De jongens willen weten waarom. Ik houd mijn uitleg kort en geef aan dat als je net start met strikt keto eten je magnesium kunt verliezen. En dat moet je aanvullen. Ze slikken het braaf.

Wanneer ze samen naar school fietsen, merk ik dat ik zelf toch wel heel nieuwsgierig ben naar hoe het zal gaan vandaag. Als ik zelf weer naar binnen loop en de keuken zie, die er wat ontploft uitziet, moet ik lachen en besef ik dat ik hier duidelijk nog een ritme in moet gaan vinden.

Delen