Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. VEEL AFGEVALLEN
  6.  » Willem Jan wilde van zijn buikje af

Willem Jan wilde van zijn buikje af

Echt dik was hij nooit, maar de laatste paar jaar kreeg Willem Jan (1963) steeds meer last van ‘een buikje’ en hij begon zich ook wat zorgen te maken over zijn gezondheid. Ook zijn vrouw Annemarie wilde wat doen aan haar gewicht en gezondheid. Zo startten ze in 2017 samen met  TheNewFood. Ze vielen beiden 15 kilo af en voelen zich nu weer veel gezonder en energieker. Inmiddels volgen ze deze aanpak al drie jaar.

Willem Jan is zo enthousiast over deze aanpak; hij wil iedereen erover vertellen. En zoveel mogelijk mensen helpen om ook weer slanker en gezonder te worden. Daarom werkt hij inmiddels met veel plezier en enthousiasme als moderator bij TheNewFood. Wij zijn heel erg blij met Willem Jan in het team. 

De kilo’s slopen er ongemerkt aan…

“Vroeger kon ik zoveel eten als ik wilde zonder daar van aan te komen. Op feestjes gingen de gebakjes er altijd zonder problemen in en met de vele traktaties in de groepen waarmee ik werkte, wist ik ook wel raad. Tussendoor at ik zo nu en dan ook nog wel eens een lekkere reep en ik was dol op snacks. Ik kon het nooit bij één bakje chips  houden; de verleiding was vaak groot om door te gaan tot de bodem van de zak bereikt was.

Niet zonder gevolgen… Ik heb lang 64 kilo gewogen, maar langzaam aan ging ik over de 81 kilo heen. Op zich, met een lengte van 1 meter 78 dacht ik dat dat nog wel acceptabel was, tot ik me realiseerde dat al dat snacken ook een gezondheidsrisico kan inhouden. Ik werd steeds gemotiveerder om er wat aan te doen. Ik had toen alleen nog geen idee hoe…” 

’s Avonds laat nog eten paste bij mijn werk en levensstijl

“Ik zit al mijn hele werkzame leven in de muziek, overdag als piano- en zangleraar met een eigen bescheiden lespraktijk, en ’s avonds ben ik al ruim dertig jaar als dirigent met koren en vocal groups in de weer. Dit houdt in dat ik een ritme heb dat niet van 9 tot 5 loopt, maar meer van 11 tot 11. Mijn zwaartepunt ligt dus meestal in de avonduren. Het gevolg is dat ik ’s avonds dus altijd pas thuis kom tussen half 11 en half 12, regelmatig zelfs na middernacht.

Nadat ik zo’n avond zeer actief voor een koor heb staan ‘zwaaien’, had ik thuis meestal de behoefte om bij wijze van spreken nog een hele maaltijd naar binnen te werken. De kast en de koelkast waren bij ons dus altijd wel gevuld met (hartige) snacks: chips, borrelnootjes, kaasjes enz. Ik realiseerde me natuurlijk wel dat ik daardoor steeds dikker aan het worden was. Maar in lijnen en mager eten had ik geen zin.”

De weekmenu’s van ThenewFood waren onze redding 

“Ook mijn vrouw Annemarie was op zoek naar een manier om wat kilo’s kwijt te raken. Zij ontdekte als eerste de koolhydraatarme aanpak. De onderbouwde manier waarop dit werd gebracht en ook het feit dat artsen dit ondersteunden, maakte ook mij nieuwsgierig. Die nieuwsgierigheid sloeg al snel om in overtuiging, zeker toen we kennis maakten met de boeken van TheNewFood.

De manier waarop het hele principe uitgelegd en onderbouwd wordt in de startgids, de kant-en-klare weekmenu’s en het gemak waarmee alles bleek te werken, maakte ons al snel razend enthousiast! Omdat ik zelf wel vlees eet, maar Annemarie alleen vis, besloten we om dit flexibel aan te pakken met een combinatie van de vegetarische en de ‘gewone’ startgids. Binnen een paar weken was het resultaat goed merkbaar. Bij mij ging het afvallen zelfs nog sneller dan bij Annemarie.”

De kilo’s vlogen eraf

“De kilo’s vlogen er bij mij af! In de zomer, nadat we in totaal een maand of vier helemaal volgens TheNewFood aten, was ik toe aan een nieuwe garderobe! Mijn jeansmaat was geslonken van 33 naar 28/29 en ook mijn oude colbertjes konden ingenomen worden! Mijn conditie was prima en omdat ik naar mijn repetities altijd bijvoorbeeld een paar blokjes kaas, wat tomaatjes en een worstje meenam voor onderweg, had ik geen enkele behoefte meer om daarna nog te grijpen naar snacks; ik voelde me gewoon steeds verzadigd.  Ook mijn energieniveau werd veel beter. 

In totaal zijn we allebei ca. 15 kg lichter, en voelen we ons prima. We willen nooit meer terug naar eten zoals hiervoor. Toen ik na de zomer van 2017 weer bij mijn koren verscheen, heb ik veelvuldig uit moeten leggen waardoor ik zo ‘mager’ was geworden. Veel mannen, zeker de 65-plussers hebben te maken met zo’n buikje wat steeds verder uitdijt. En wie wil er niet graag zoveel beter in z’n vel zitten?

We eten elke dag heerlijk, nu nog steeds!

“Nadat we de startgids gevolgd hadden hebben we de collectie thuis uitgebreid met de andere boekjes, zodat we naar hartenlust kunnen combineren en experimenteren. Ik houd van kokkerellen en ben ik 9 van de 10 dagen degene in huis die kookt, Annemarie is meer van het bakken. In alle recepten zitten zoveel opties om te variëren met ingrediënten, zolang je je maar houdt aan de hoeveelheid koolhydraten.

Het mooie is dat veel mensen, ook al zijn ze eerst nogal sceptisch, nieuwsgierig raken naar dit ‘wondermiddel’! We hebben in onze omgeving al meerdere mensen over de streep gehaald om ook keto te gaan eten en op die manier hun gewicht én hun gezondheid veel meer zelf in de hand te hebben. Ik hoop dat dit nog veel meer onder de aandacht van het grote publiek komt, omdat er zoveel winst mee te behalen valt!”

 

BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

Delen