Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. Blogs
  4.  » 
  5. Lara
  6.  » BLOG 17 JOEPS EERSTE VERJAARDAGSTAART

BLOG 17 JOEPS EERSTE VERJAARDAGSTAART

Verpleegkundige en keto-expert Lara Schalk eet zelfs sinds 2016 koolhydraatarm/keto. Ze viel niet alleen ruim 35 kilo af, ze had direct minder immuun- en darmproblemen en voelde zich al snel energieker en vrolijker. Op 1 maart 2023 werd ze moeder van Joep, die natuurlijk ook keto gaat eten! In haar blogs neemt Lara ons mee in hoe ze dat aanpakt en vertelt ze over alles wat je tegen kunt komen als je je baby keto laat opgroeien. 

HIEP HIEP, HOERA!

Op 1 maart 2023, een jaar geleden, werd Joep geboren. En nu vieren we zijn eerste verjaardag! Inmiddels is hij niet meer klein, maar een flinke kerel die graag de wereld verkent. Op gebied van eten is er veel veranderd… Van een melk drinkende baby is Joep inmiddels opgegroeid tot  een smikkelende dreumes!

Niet dat hij geen moedermelk meer drinkt… Joep drinkt natuurlijk nog melk, en geef hem eens ongelijk; een lekkere warme fles melk, liggend tussen mama en papa in. Dat is toch genieten! Maar het andere ‘vaste’ eten wordt steeds interessanter. Ook daarvan kan hij erg genieten!

Bijzondere smaak

Tijdens mijn zwangerschap at ik ook volledig keto. Veel zoetstoffen eet ik niet, eigenlijk vind ik het helemaal niet zo lekker én ik heb altijd zin om er meer van te eten als ik er eenmaal aan begonnen bent. Die zoetigheid smaakt toch naar meer, ook al is het geen echte suiker.

Of dit de reden is dat Joep ook zo’n bijzondere smaak heeft, weet ik niet. Wel weet ik dat zoetigheid hem helemaal niet interesseert. Een hapje slagroom (met zoetstof) vindt hij niks. En toen hij een keer per ongeluk een greep deed in een ‘echt’ taartje van een tante, schudde hij hard zijn hoofdje, keek erg vies en spuugde de taart uit.

Verjaardagstaart

De vraag was dus:  wat gaan we doen met zijn verjaardag? Zijn verjaardagstaart was een uitdaging… We wilden Joep heel graag een soort taartje geven die hij ook lekker vindt. Zonder zoetstof dus, het liefst een beetje zuur, want dat is zijn favoriete smaak. Net als zout, maar dat lijkt me voor een taart niks.

Ik besluit maar wat uit te gaan proberen. Pannenkoeken, die vindt hij lekker, dus de pannenkoeken uit de startgids worden de basis. Net als bij de feesttaart in de lentespecial en de pannenkoekentaart in startgids deel 3. Alleen nu de lagen bestreken met een mengsel met roomkaas en citroen? Of met bessen? Ik laat Joep van beide maar even een hapje laten proeven, voor hij straks ook deze taart uit wil spugen.

Citroencrème en bessenversiering

Uiteindelijk wordt het een pannenkoekentaart met crème van mascarpone met citroensap en citroenrasp, versierd met plakjes aardbei, wat frambozen en blauwe bessen. Allemaal dingen die Joep lekker vindt.

De échte verjaardagstaart redde de foto niet, we waren te enthousiast. Maar Joep vond het fantastisch! De foto waar Joep vakkundig de taart vernield, is er wel. Maar omdat ik de lezers van dit blog de prachtige taart zo graag willen laten zien (en omdat hij erg lekker was en Joep hem graag nog een keer eet), heb ik de taart een paar weken na zijn verjaardag, nog een keer gemaakt. Nogmaals: HIEP HIEP HOERA!

Delen