Selecteer een pagina

BLOG 25 Trots op mijzelf!

Nancy (41) startte in januari 2021 met TheNewFood. Negen maanden later was ze 60 kilo kwijt en een ander mens (lees hier haar verhaal). Niet alleen van buiten, maar vooral ook van binnen. Nancy 2.0. In haar blogs deelt Nancy wat haar bezighoudt.

Trots omdat ik het aandurfde…

Zestig kilo afvallen is ontzettend knap volgens anderen. Ik hoor vaak: “Je mag trots zijn op jezelf!” Natuurlijk ben ik trots. Het meeste trots ben ik op het feit dat ik alle twijfels en vooroordelen over deze aanpak, zoals; ‘het is te duur’, ‘het is te veel werk’, ‘het is niets voor mij’, ‘ik kan niet zonder brood’, ‘het is niet gezond’ aan de kant heb kunnen zetten en dat ik mijzelf de kans heb gegeven om het gewoon te gaan ervaren.

Ik sprak met mijzelf af dat ik het dertig dagen zou proberen en “is het niks dan stop ik”. Dat lef om het gewoon aan te gaan, dat ik dat gewoon durfde, dáár ben ik het meeste trots op. Niet op het vele afvallen, want dat kostte uiteindelijk zoveel minder moeite dan die start. Als je eenmaal kilo’s kwijt gaat raken en je je zoveel beter gaat voelen, dan motiveert dat zo enorm om door te gaan. Het ging bijna ‘vanzelf’…

Twijfels

Ik deel mijn succesverhaal met iedereen die het maar wil horen. Sommigen zijn direct overtuigd en willen zo snel mogelijk starten met de aanpak van TheNewFood. Maar meestal gaat het niet zo makkelijk. Mensen willen op zich wel, natuurlijk willen ze van die kilo’s en kwalen af. Maar ze durven niet. Ze zien er tegenop, het is zo anders en ze zijn bang dingen te gaan missen. En dan komen de bekende twijfels…

Koken is weer leuk!

Waar ik zelf het meeste tegenop zag, is het gedoe; het werk wat je ervan hebt. Ik heb altijd al een hekel aan koken gehad. Ik houd van makkelijk, snel en simpel. En wat viel me dat allemaal mee! De recepten zijn heel eenvoudig, makkelijk en snel te maken. Dat had ik niet verwacht. Ik ben nog steeds geen keukenprinses, echt niet. Maar sinds ik op deze manier eet, vind ik koken wel stukken leuker. 

Dat zit hem natuurlijk ook in het feit dat ik de voordelen van deze manier van eten nog elke dag ervaar. Ik zie de veranderingen niet alleen bij mijzelf, maar ook bij Vinz en zéker bij Senn. Verder is het gewoon heel erg leuk om zelf de maaltijden te maken, van gezond, puur en echt eten. En iedere keer weer zit iedereen te smullen aan tafel. Dat maakt koken zoveel leuker! En ik ben uiteindelijk niet meer tijd kwijt dan vroeger.

Minder geld kwijt…

Toen ik startte met TheNewFood had ik natuurlijk niet alles in huis. Voorheen maakte ik veel gebruik van zakjes en pakjes en kant-en-klaar mixen. Ik had veel kruiden en toevoegingen niet in huis, dus die moest ik wel eerst halen in de supermarkt. Dat waren extra kosten. Maar in de weken daarna merkte ik op dat ik vaak juist minder kwijt was aan boodschappen. Zoveel heb ik nu niet meer nodig.

Met wat kruiden, vlees en groente zet ik tegenwoordig zo een maaltijd in elkaar die ook nog eens lekker smaakt. Al eerder schreef Jannet een blog (Wat kost het?) over dat je voordeliger uit bent. En zo ervaren wij dat ook. Eten op deze manier levert je vooral veel op; je valt af, wordt gezonder en energieker. Bovendien krijg je eindelijk eetrust. Je hoeft niet meer om de haverklap te zoeken naar iets te eten. Dat is zo fijn.

Dertig dagen

Ik kan echt iedereen aanraden om het gewoon dertig dagen te gaan doen. Pak gewoon de startgids erbij, die heb je misschien al een poosje in huis? En ga aan de slag met de weekmenu’s. Zet die stap. Dan kan jij straks ook met trots zeggen: ik heb het gewoon gedaan. Ik heb me over alle twijfels en smoesjes heengezet. Ik ben er voor gegaan. 

En wedden dat ook jij je na die dertig dagen afvraagt waarom je hier niet veel eerder mee bent begonnen? Dat je je niet meer voor kunt stellen dat je er zo tegenop hebt gezien? Dat je vooral zin hebt om dóór te gaan? Natuurlijk is het in het begin even zoeken, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, zul je zien dat het heel veel makkelijker is dan je vooraf had gedacht. 

Delen