Selecteer een pagina

BLOG 38 Een stinkende hond

Nancy (41) startte in januari 2021 met TheNewFood. Negen maanden later was ze 60 kilo kwijt en een ander mens (lees hier haar verhaal). Niet alleen van buiten, maar vooral ook van binnen. Nancy 2.0. In haar blogs deelt Nancy wat haar bezighoudt.

De taxichauffeur

Senn wordt vandaag thuisgebracht door zijn favoriete taxichauffeur. Eerder schreef ik een blog over hoe Senn de chauffeur uitnodigde om ook met keto te starten. De chauffeur had allerlei gezondheidsproblemen, ik ben benieuwd hoe het nu met hem gaat! Van Senn heb ik al het een en ander terug gehoord over het TheNewFood avontuur van de chauffeur, maar ik ben zelf ook wel nieuwsgierig naar zijn verhaal.

De chauffeur begint meteen enthousiast te vertellen over hoe het met hem gaat sinds hij de aanpak van TheNewFood volgt. Hij voelt zich veel energieker, komt daardoor aan klussen in huis toe die al jaren lagen te wachten. Zijn bloeddruk is elke week lager en hij is ervan overtuigd dat zijn bloeddruk straks weer normaal is. Daarbij is hij ook nog eens ruim 6 kilo afgevallen. Hij ziet er ook zichtbaar gezonder uit.

Burgerbowlsalade

Wat is het mooi om te zien hoe mensen opknappen als ze met TheNewFood starten. Voor mij is dat een cadeautje om daar vanaf de zijlijn naar te mogen kijken. De chauffeur vervolgt met een knipoog: “Nu volg ik de weekmenu’s in de startgidsen nog, maar ik kan niet wachten om Senn zijn favoriete gerechten te gaan proeven.” “Vooral de burgersaladebowl, die kun je makkelijk meenemen onderweg”, vult Senn aan. 

Ik vraag hem hoe het met zijn hond is, die hij nu al een paar maanden alleen maar puur en echt eten geeft. Want de hond was er slecht aan toe en hij wilde hem geen duur dieetvoer geven. Van een hond die constant ernstige oorontstekingen en jeuk had, blijkt hij veranderd te zijn in een gezonde hond zonder jeuk en oorontstekingen. “Als ik dit eerder had geweten, dan had me dat veel dierenartsbezoeken bespaard.”

Charlie

Ik luister met interesse naar hoe zijn hond is opgeknapt sinds hij verse natuurlijke voeding krijgt, want wij zijn aan het modderen met onze Charlie. Sinds hij is gecastreerd lijkt het alsof zijn darmen van slag zijn. Zijn ontlasting wisselt elke keer met vooral veel diarree. Hij is al ontwormd, maar dat heeft niets geholpen. We hebben zijn brokjes aangevuld met een probiotica voor honden, maar ook dat had geen effect. 

Hij is enorm gefixeerd op eten en zeurt er de hele dag om, ook om ‘ons eten’. Het is tegen het irritante aan. Dit had hij voor zijn castratie niet. Het is een bekende ‘bijwerking’ en Charlie spant hierin op het moment de kroon.  De chauffeur raadt me aan het gewoon eens te proberen, kwaad kan het immers niet! “Je moet het eigenlijk zien als TheNewFood manier, maar dan voor je hond”, voegt hij toe met een glimlach.

Vers en puur eten

Het doet met terugdenken aan de keer dat ik het Matty over Charlie had. “Waarom krijgt hij geen verse voeding?” vroeg ze me toen. Ze adviseerde me te stoppen met die fabrieksbrokken. Ik vond dat nogal wat, ook qua kosten. Een zak brokken is goedkoper dan verse voeding. Al heeft hij er misschien minder van nodig omdat het beter voedt. Net als bij ons met keto. Ik was toen nog niet zover.

Charlie loopt die avond weer zenuwachtig heen en weer en staat te zeuren bij zijn bak. En als er dan weer constant een onhoudbare lucht ‘uit hem komt’, heb ik er genoeg van. Dit gaat zo niet langer. Bovendien; dat beestje is ons maatje en hij verdient ook goede, gezonde voeding. Die avond bestudeer ik de pagina over honden en katten op puur en echt eten op de site van TheNewFood. Het voelt goed, we gaan ervoor!

Vleesworst

De volgende dag loop ik met Charlie naar de dierenwinkel om te kijken wat ze daar verkopen aan ‘vleesworsten’. Ze hebben niets op voorraad omdat ze op bestelling leveren. Als ik twee dagen later mijn bestelling afhaal en met de diepvriesworsten naar huis loop ben ik heel nieuwsgierig wat Charlie ervan vindt. ‘s Avonds eet hij gretig zijn bak leeg.

Omdat Charlie last van zijn darmen heeft, hebben we het advies gekregen om hem na het avondeten een konijnenoor met haar te geven. Dit zou zijn darmen goed schoonmaken. ’s Avonds ligt Charlie in zijn mand te smikkelen van zijn konijnenoor. Als ik de volgende ochtend beneden kom merk ik aan zijn doen en laten dat hij hoge nood heeft. Mijn thee moet even wachten, ik neem eerst Charlie mee.

Hoge nood

Hij heeft nog nooit zo hard getrokken aan de riem en we zijn nog nooit zo snel in het bos aangekomen. Hij had duidelijk hoge nood en ik had niet veel later met hem moeten gaan wandelen. De eerste dagen zijn Charlie’s darmen enorm van slag. We maken heel wat meer wandelingen op een dag dan normaal. Na vier dagen merk ik een duidelijke verbetering. We zijn nu twee weken verder. Charlie zijn vacht ziet er stukken beter uit.

Zijn ontlasting ziet er goed uit en hij eet geen gras meer. Hij stinkt niet meer. Maar vooral: de onrust die hij kon hebben is verdwenen. Hij is nog steeds erg gefixeerd op eten, maar nu op zijn eigen eten. Zodra hij ziet dat ik zijn bak pak, zit hij er al klaar voor met de nodige druppels kwijl die uit zijn mond druppen. Als zijn eten op is, dan is het op en is het goed. Hij blijft niet meer staan zeuren. Dit werkt dus echt! Hij blij, wij blij!

Delen