Selecteer een pagina

BLOG 31 Waar het hart vol van is…

Nancy (41) startte in januari 2021 met TheNewFood. Negen maanden later was ze 60 kilo kwijt en een ander mens (lees hier haar verhaal). Niet alleen van buiten, maar vooral ook van binnen. Nancy 2.0. In haar blogs deelt Nancy wat haar bezighoudt.

Kinderen horen te snoepen

Om naar zijn school te gaan en weer thuis te komen maakt Senn dagelijks lange taxiritten en hij klets heel wat af onderweg. Senn zijn mond staat namelijk bijna nooit stil. Het is een ventje dat enorm geniet van gesprekken met anderen. Zo ook met zijn favoriete taxichauffeur. Deze chauffeur heeft hem al een paar keer een snoepje aangeboden, waarop Senn standaard bedankt en aangeeft dat hij niet snoept.

“Hoezo snoep jij niet?” vraagt hij op een dag. “Kinderen horen te snoepen.”, vindt zijn chauffeur. Voor Senn is dat hét moment om te gaan uitleggen wat hij wel eet en waarom hij op deze manier eet. “Anders wordt ik zó druk dat ik er zelf last van krijg.” De chauffeur luistert geïnteresseerd, maar hij vindt het wat vreemd allemaal.

Boterhammen met pindakaas

Vanaf die dag doet Senn uitgebreid verslag aan de chauffeur van wat er in zijn boterhamtrommel zit. Speciaal voor hem zet Senn zelfs foto’s op zijn tablet van zijn gevulde lunchtrommels én van het avondeten. Zo kan hij de chauffeur laten zien dat het helemaal geen ‘vreemd eten’ is. De chauffeur laat zich niet makkelijk overtuigen: “Jongen, jij moet gewoon boterhammen met pindakaas eten, ik ben daar ook groot op geworden.”

Senn is het daar niet mee eens; pindakaas is er om de satésaus van Matty mee te maken en niet voor op de boterham. Onze Senn, hij gaat geen discussie uit de weg, zeker als hij ervan overtuigd is dat hij ‘gelijk’ heeft. De chauffeur geniet op zijn beurt weer van de passie waarmee Senn van alles vertelt en stiekem wordt hij wel steeds nieuwsgieriger naar die keto leefstijl volgens Senn.

Puur en echt eten

Op een dag vertelt de chauffeur dat zijn hond erg ziek was. Volgens de dierenarts kwam dat door een allergie en hij adviseerde om de hond speciaal voer te geven voor honden die allergisch zijn. Maar dat wilde de taxichauffeur niet kopen omdat het te duur is. Op internet vond hij de tip om zijn hond ‘natuurvoeding’ te gaan geven, zonder toevoegingen. Vers vlees dus. Puur natuur! Na één week was zijn hond weer beter!!

Dit is voor Senn een mooie inkopper: “Dat is ook hoe ik eet, puur en echt, zonder toevoegingen. Waarom vind je mijn eten vreemd, maar geef je het wel aan je hond? Hij wordt er zelfs beter van!” De chauffeur heeft hier geen antwoord op, maar de volgende dag spreekt hij mij aan als hij mij toevallig treft in de voortuin:  “Jullie Senn heeft mij wel aan het denken gezet over mijn eetgewoontes”. 

Overtuigd

Hij vertelt me dat zijn bloeddruk veel te hoog is en dat hij meer gezondheidsproblemen heeft. Hij twijfelt of ‘Senn zijn eten’ hem daarbij zou kunnen helpen. Volmondig zeggen Senn en ik tegelijk: “Zeker weten!” We moeten er om lachen. De chauffeur twijfelt nog wel, maar ik laat hem even. Uit ervaring weet ik dat het voor nu weinig zin heeft om een heel verhaal te gaan vertellen. Dat mag Senn doen tijdens de taxiritten.

Ik vertel hem wel wat deze aanpak mijzelf allemaal heeft opgeleverd. Ik spreek met hem af om wat links door te appen naar hem, zodat hij in zijn eigen tijd en in alle rust alles eens door kan lezen. Enkele dagen later komt Senn vanuit de taxi naar binnen gerend. “Mam, weet je wat de taxi chauffeur in de taxi had?”, roept hij enthousiast.  “De startgidsen van Matty! En hij gaat maandag beginnen!”

Delen