Selecteer een pagina

BLOG 65 Zwemmen zonder friet

Nancy (42) startte in januari 2021 met de aanpak van TheNewFood. Negen maanden later was ze 60 kilo kwijt en was ze een ander mens (lees hier haar verhaal). Niet alleen van buiten, maar vooral ook van binnen. Inmiddels eten haar zonen Vinz (2011) en Senn (2013) met haar mee. In haar blogs schrijft Nancy over haar ketoreis samen met haar gezin.

Jarig

Ik heb dit jaar geen zin om mijn verjaardag te vieren, maar Vinz en Senn vinden dat lastig. Ze willen dan in ieder geval ‘iets leuks doen’. Als ik ze vraag of ze ook ideeën hebben wat we kunnen gaan ondernemen, komen ze al snel met een trampolinepark. Mij lijkt dat niets. Ik vind het erg saai en bovendien kan ik dan zelf, vanwege mijn slechte been, niet meedoen. Kunnen ze niet iets anders verzinnen?

Het volgende plan is: zwemmen bij CenterParcs. We wonen een halfuur van een van de mooiere parken met écht een heel leuk zwembad, inclusief een wildwaterbaan die ik ook ‘durf’. Online scoren we kaartjes. Senn merkt op dat ik er oprecht zin in heb. “Mam, vroeger had je niet zo blij gedaan, toen wilde je niet zwemmen met ons,” merkt hij op. En hij heeft gelijk.

Badpak

Ik schreef er eerder een blog over, hoe moeilijk ik het vond om in badpak rond te lopen. Ik heb daar heel wat in moeten overwinnen. Maar het voelt nu niet meer als een gevecht. Ja, soms voel ik me nog wat onzeker, maar vooral kan ik ervan genieten dat ik de jongens bij kan houden en met ze mee kan doen. Dat ik daar nu weer de energie voor heb en weer oprecht pret kan maken met ze.

We lunchen nog thuis, voordat we naar het zwembad vertrekken. Tijdens het eten bedenken we dat we toch ook wat mee moeten nemen. “Ik krijg van zwemmen wel altijd honger!”, zegt Senn. “Ja, en het is toch ook een beetje feest!” vult Vinz zijn broertje aan. Ze hebben gelijk, er moet eten mee. Vroeger had ik voorgesteld om in het zwembad te eten en misschien ook nog een paar zakken snoep en chips in mijn tas gegooid.

Zweetkaas

We duiken samen de keuken in en snijden wat worst en kaas. We zijn allemaal dol op pecannoten die moeten ook mee. Senn snijdt nog wat aardbeitjes. Als drinken willen ze spa rood met Teisseire mee. Als we bijna in de auto zitten roept Vinz in paniek: “MAM!!! We vergeten een koeltas.” Oh ja, slim!

We zijn een keer eerder vergeten om alles in een koeltas te doen, toen we gingen zwemmen. Maar binnen in het gebouw is het erg warm waardoor we toen ‘zweetkaas en -worst’ moesten eten. Dat was toen écht niet lekker. Ik ren dus snel naar binnen voor een koeltas met koelelementen. Als verrassing neem ik ook nog drie kokosmakronen mee, die ik in de diepvries zie liggen. 

Doof

In het zwembad zoeken we eerst een plek om onze spullen neer te zetten. Als we alles geïnstalleerd hebben, gaan we zwemmen. De jongens zijn zo enthousiast dat het tempo er behoorlijk inzit; ze vliegen van het een naar het ander en op den duur hou ik ze niet meer bij. Als ik zin heb om even samen wat te drinken, probeer ik hun aandacht te trekken. Maar ze zijn zo snel dat het me net niet lukt.

Horen kunnen ze me niet want de jongens hebben hun CI niet in. Ze hebben wel een speciale aqua CI voor het zwemmen, maar het liefst zwemmen ze zonder iets om te horen. We schakelen dan over op gebarentaal, wat geen probleem is. Maar het betekent ook dat ik ze niet even snel kan roepen.

Jarig

Het is prachtig weer en de zon schijnt volop. Ik duik het buitenzwembad in en daar lig ik dan in het water, in oktober, jarig te wezen in de zon. Wat is dit heerlijk zo! Het is een goede keuze geweest om geen feest te organiseren. Ik had even geen zin in al dat gedoe, maar juist meer behoefte aan even stilstaan bij wat ik nodig heb. Een uurtje later zitten we samen aan ons tafeltje te genieten van onze hapjes.

We kunnen het niet laten om rond te kijken naar wat de andere gezinnen allemaal eten. We zien heel veel bakjes friet en snacks ons heen. Veel kinderen eten in een tempo alsof ze nooit te eten krijgen. Senn merkt het ook op en zegt: “Vroeger wilde ik niet de hele tijd zwemmen als we in het zwembad waren, want dan was ik bang dat ik patat of snoep misliep.” “Of een frikandel of kroket”, vult Vinz aan.

Burgerbowl

Ze hebben gelijk; bij zulke uitjes hoorde niet alleen standaard friet, maar echt een overvloed aan eten. Moe en vol van het vele eten gingen we dan aan het einde van de dag naar huis om daar dan ook nog, lekker makkelijk, pizza of Chinees te eten. Waar lieten we het toch allemaal, vraag ik me nu af. Hoeveel kan een mens eten? Het valt me nu meer dan ooit op dat we dat ook allemaal maar normaal zijn gaan vinden.

Het is al zes uur geweest als we vertrekken. We halen natuurlijk geen friet of pizza op onderweg, maar verheugen ons op de enige echte TheNewFood-burgerbowl die ons straks staat te wachten! De jongens laten Charlie uit terwijl ik de bowl maak. Eenmaal aan tafel praten we na over deze fijne dag en de jongens weten zeker dat ze in de herfstvakantie wéér precies zo’n dag willen.

Delen