Selecteer een pagina

RIAN BLOG 42 Rian ‘van TheNewFood’

Rian (66) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DAG HONDERDVEERTIG DINSDAG

Het eerste wat ik altijd doe op deze dag is: WEGEN. Ik verwacht vandaag niet zo’n groot verschil met vorige week, maar tot mijn verbazing ben ik onder de 87 kg en wel 86.8 kg. Toch weer ruim een pond. Wauwww, wat zit ik nu al dicht bij mijn eerste streefgewicht van 85 kg.

Koordag

Om 9 uur sta ik alweer vol energie de zaal in ons complex klaar te maken voor de repetitie. Deze repetitie voelt voor zowel de koorleden als voor mij als topsport. Jeetje wat wordt er hard gewerkt. Ons eerste optreden komt er al snel aan en iedereen wil natuurlijk zo goed mogelijk uit de verf komen. Het kost me heel wat energie, maar ik krijg er ook heel veel energie voor terug.

Erwtensoep

Wanneer ik om 18.30 u thuiskom ruikt het huis ouderwets naar erwtensoep! Marja wilde mij vandaag extra verrassen en dat is zeker gelukt! Als we aan tafel zitten kan ik nauwelijks geloven dat hier geen spliterwten in zitten. Deze soep kun je echt iedereen voorzetten, zonder dat iemand het verschil merkt. Dit was een geweldige keuze van Marja, uit de stamppotspecial. Wat is dit leuk dat ik elke dinsdag wordt verrast!

DAG HONDERDÉÉNENVEERTIG WOENSDAG

Ik merk ook dat mijn lichaam aan het veranderen is. Het lijkt wel of het vet wat er nog zit, zich anders gaat verdelen. Alles komt meer in proportie. Marja merkt op dat het lijkt of ik veel langere benen heb. Als je voorheen op de bank zat dan leunde je buik op je bovenbenen, zegt ze. Nu is dat niet meer en zie je dus veel meer been. Ik vind het echt grappig om te horen en had dit zelf nog niet zo ervaren. 

Maten

Ik heb vandaag zin om me weer eens te meten. Mijn taille is nu 97 cm, bij start 110. Dus 13 cm kwijt. BH omtrek 96 cm, bij start 110. Dus 14 cm kwijt. Buik 113 cm, bij start 129.5 cm. Dus 16.5 cm kwijt. Bovenbeen 53 cm, bij start 65, dus 12 cm kwijt. Bovenarm 28 cm, bij start 39, dus 11 cm kwijt. Totaal 66.5 cm kwijt! En van kledingmaat 54 naar 44 en van XXXL naar M of L. Het is haast niet te bevatten. 

Pudding

Ik lunch met de heerlijke chiapudding met koekkruiden, uit de ontbijt en lunchspecial. Ik had hem vanmorgen al even snel gemaakt en hem een paar uur laten opstijven in de vriezer! Dat gaat heel goed zo. Het lijkt altijd een kleine portie, maar het is voedzaam en ik ben na het eten verzadigd. Ik weet trouwens niet of ik er ‘vroeger’ genoeg aan zou hebben gehad, dat zal wel niet. Toen had ik nooit genoeg.

Camper

In de middag gaan we onze camper uit de buitenstalling halen. We hebben in Drenthe een overdekte stalling gevonden, dus hij gaat mee! We gaan morgen voor een paar dagen naar Drenthe. Mijn zoon en gezin zijn naar Italië en wij kunnen daardoor 5 dagen in hun huis verblijven. De weersverwachtingen zien er na al die regen goed uit en we gaan er dus vanuit dat we die dagen veel buiten in de natuur kunnen zijn.

Boodschappen

Omdat ik geen zin heb om in Drenthe veel boodschappen te gaan doen, doe ik vandaag ook vast de basisboodschappen voor daar. Zo grijpen we ook daar niet mis. Inmiddels weet ik precies wat ik allemaal aan voorraad in huis moet halen. Ik moet ineens denken aan toen we pas begonnen met TheNewFood en ik boodschappen doen best wel spannend vond. Je wilde het ook niet verkeerd doen natuurlijk.

Kippenpoten

Thuis genieten we van de gegrilde kippenpoten die ik heb meegenomen uit het winkelcentrum, wat een verwennerij! Voor toe maak ik het snelle aardbeienroomijs met avocado. Ik heb er speciaal diepvries aardbeien en diepvries avocado voor gekocht. Ik heb dit ijs nog niet eerder gemaakt, het kwam er steeds niet van. Op zich is dat wel jammer, weet ik nu, want het is overheerlijk. En zo makkelijk; in een paar minuten is het klaar!

Muf

Na het eten gaan we de camper nog even inspecteren en nog wat spullen eruit halen. Al dat linnen- en beddengoed wordt immers muf als hij in de stalling staat en er staan ook heel veel kruiden in die mogelijk wat vochtig gaan worden. We halen overal nog even een sopdoekje overheen en dan is hij klaar om morgen te vertrekken. Het was niet echt een mooie zomer, maar we hebben er toch best al van kunnen genieten.

Het is ons heel goed bevallen en wie weet kunnen we er volgend jaar wel mee naar het buitenland. We zijn in ieder geval van plan hem al in april uit de stalling te halen en hopen er dan tot oktober plezier van te hebben. Alles wat we morgen willen meenemen staat al in de gang klaar voor vertrek. Als we vanavond niet te laat naar bed gaan, kunnen we vroeg vertrekken en hebben we nog wat aan onze dag.

DAG HONDERDTWEEËNVEERTIG DONDERDAG

Voordat we richting Wijster in Drenthe rijden, ontbijten we met twee plakken ontbijtkoek met roomboter. Heerlijk om zo’n voorraad in de vriezer te hebben, we nemen ook wat koek mee. Na het ontbijt laden we de auto in en is het tijd om te vertrekken.

Lunchkaart

Onderweg is het weer bar en boos, maar de weergoden hebben ons de komende dagen gelukkig beter weer beloofd. We stoppen even voor een kopje koffie en muntthee. De lunchkaart lonkt, maar we hebben nog niet echt honger. Vroeger zou ik zeker de gelegenheid hebben aangegrepen om iets lekkers te nemen. Gewoon voor de gezelligheid en vanuit ‘lekkere trek’. Maar nu heb ik eetrust en hoeft dat niet meer zo nodig.

Hoodie

Als we onze spullen uit de auto hebben, gaan we er direct op uit. Het is koud, dus we kiezen ervoor om naar een stad te gaan. In Hoogeveen scoren we onverwacht een heerlijke hoodie voor mij. Wie had dat gedacht: ik in een broek en een trui? Nou, ik beslist niet! Marja vindt het geweldig. Weer een heel andere Rian, vindt zij. Natuurlijk zoeken we ook weer een gezellig tentje op om wat te drinken en op te warmen.

Daar smullen we van het lekkerste kaasplankje dat we ooit gegeten hebben. Heel veel soorten kaas, olijven, noten en salade. We hebben echt een vakantiegevoel. We zijn best laat thuis, maar besluiten nog even te wachten met eten, het kaasplakje was een flinke hap! Voor vanavond had ik de overgebleven erwtensoep meegenomen. En wat past dat goed bij het weer! We genieten er opnieuw van.

DAG HONDERDDRIEËNVEERTIG VRIJDAG

Vanmorgen kunnen we in de tuin wakker worden en genieten van onze ontbijtkoek. 

Beilen

Marja wil vandaag wel haar cursus online volgen en ik ga er zelf even op uit. Ik maak een mooie tocht door de natuur en kom terecht in Beilen. Een onwijs gezellig dorpje met veel damesmode zaken. Natuurlijk moet ik ‘even kijken’. Ze hebben er veel keus in winterjassen en ik kan een nieuwe jas gebruiken.

Rian van TheNewFood

Ik word geholpen door een aardige verkoopster. “Welke jas maakt me het slankst?”, vraag ik haar. Ik geef aan dat hij wat strak mag zitten, omdat ik nog verder verwacht af te vallen. Ohhhh, zegt zij, ben jij soms Rian? De Rian van het blog van TheNewFood? Ik bevestig dit heel verbaasd. Ik ben hier in Drenthe dus niet anoniem. Hoe leuk is dat. Natuurlijk hebben we het nog even over deze aanpak en over ons beider gewichtsverlies.

Als ik uiteindelijk de keus voor een jas moet maken, heb ik het moeilijk. De ene jas is maat M en de andere XL. Die laatste vind ik het leukste, maar ik koop liever een maat M. De verkoopster zet me met mijn beide benen op de grond, want de jassen zijn even groot, alleen verschilt de maatvoering per merk. Ik ben overtuigd en kies voor degene die ik het leukste vind; de XL dus. Maar die maat knip ik er thuis wel direct uit, haha.

Wasstraat

Als ik thuiskom is Marja ook klaar en show ik mijn jas. Zij vindt hem geweldig. Nadat we onze camper door de truckwash hebben gehaald brengen we deze naar de winterstalling bij Emmen. Terug nemen we een mooie route en wandelen we nog door verschillende dorpjes. Wat een heerlijke vakantiedag is dit ook weer!

Eenmaal thuis, maak ik de snelle roerbak met broccoli en ham in mosterdroomsaus.  Lekker snel ‘vakantie-eten’ uit de eenpanspecial. We kijken nog even tv met ons bord op schoot. Vandaag duiken we vroeg in bed.

Delen