Selecteer een pagina

RIAN BLOG 43 Drenthe

Rian (66) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DAG HONDERDVIERENVEERTIG ZATERDAG

Ook vandaag is het weer ons goed gezind en kunnen we in de tuin van ons ontbijtje genieten. We eten de heerlijke snelle kaascrackers uit de ontbijt & lunch special, besmeerd met kruidenroomkaas. 

Drenthe

We willen eens een heel andere kant van Drenthe bekijken en we rijden richting Coevorden. We maken een mooie wandeling door dit vestingstadje en voordat we weer verder gaan op onze ontdekkingstocht, drinken we nog even koffie en thee op een terrasje in de zon. Dan gaan we richting Erm en Sleen en komen we uiteindelijk uit in het prachtige natuurgebied Sleenerzand. Ook hier maken we een wandeling.

Uit eten

De lunch hebben we overgeslagen. Eind van de middag zijn we best een beetje moe en ik geef aan dat ik wel uit eten zou willen. Even niet koken, maar zo aanschuiven. We Googelen een aantal restaurants in de omgeving, maar we kunnen helaas niets vinden waar we allebei blij van worden. We besluiten dus om naar huis te rijden en ik ga gewoon volgens plan koken.

Voor vandaag staat de kipsaté roerbak uit de eenpanspecial op het menu. Deze vinden we allebei ontzettend lekker. Het gerecht is zo klaar; 20 minuten later zitten we al aan tafel. We smullen en zijn blij dat we hiervoor hebben gekozen, eigenlijk kan daar geen restaurant tegenop.

Koud

De avond brengen we door op de bank. Het is best koud in het huis van mijn kids en we hebben geen idee hoe de verwarming werkt. We willen de programmering niet ontregelen. Dus… we steken eerst een heleboel waxinelichtjes aan om iets warmte te creëren, doen sokken aan en kruipen allebei onder een dekentje. We liggen zo lekker dat we eind van de avond, maar nauwelijks zin hebben om naar bed te gaan.

DAG HONDERDVIJFENVEERTIG ZONDAG

We slapen een klein beetje uit. In de tuin ontbijten zit er even niet in, maar dat betekent niet dat we niet de tijd nemen voor ons ontbijt. Ik maak de chocoladevla uit de ontbijt & lunch special. Dit is de eerste keer dat ik dit maak en het is verbazend makkelijk te maken in de magnetron. Het is verrassend lekker en, ook al zou je het niet verwachten, het vult behoorlijk. We krijgen er steeds meer lol in om nieuwe recepten uit te proberen.

Blauw

Als we uitgegeten zijn, breekt alweer het zonnetje door en gaan we naar het Blauwe Meer. Dit staat al een tijd op ons verlanglijstje, maar het kwam er steeds niet van. Vandaag is een uitgelezen dag om hier te gaan wandelen, want met zon, kleurt het meer in een bijzondere blauwe kleur. Niet alleen het meer is mooi, maar ook de wandeling eromheen is geweldig.

Ik denk dat ik wel 50 foto’s heb gemaakt van het meer dat op iedere ander plekje weer anders kleurde. Zo mooi. Als we uitgewandeld zijn besluiten we om vandaag wel uit eten te gaan. We hadden thuis al even gekeken en het leek ons erg leuk en lekker om naar de Griek te gaan.

Griek

De Griek blijkt een heel goede keus. Voor de zekerheid pak ik de adviezen voor eten bij de Griek erbij van TheNewFood. We kunnen meerdere gerechten kiezen, het wordt  gemarineerde vis, kipsouvlaki, kalfslever, kipfilet van de grill en kipgyros. Natuurlijk eten we er tzatziki bij en een Griekse salade. We vragen om er geen aardappelen, friet of rijst bij te serveren. Het is ontzettend lekker allemaal, we genieten!

We sluiten ons dinertje af met koffie en muntthee en gaan dan op huis aan waar we tegen 23.00 uur aankomen. Nog even een filmpje kijken en dan naar bed.

DAG HONDERDZESENVEERTIG MAANDAG

Vandaag gaan we weer naar huis, maar gelukkig pas na het avond eten. De andere Oma komt nog een paar dagen in het huis en we hebben beloofd om samen te eten. Zij wil ook wel eens proeven hoe lekker ik kook. Ze leest ook het blog en ziet zulke lekkere recepten voorbij komen. 

Markt

Maar voordat het zover is, gaan we nog even naar de jaarmarkt in Dwingeloo. Het weer is niet meer zo mooi, maar goed genoeg om daar nog even te gaan struinen. Het blijkt zeer de moeite te zijn. Er hangt een gezellige echt dorpse sfeer en het is er gezellig druk. Af en toe worden we overvallen door een buitje, maar dat mag de pret niet drukken. De ene lekkere geur na de andere verleidt onze neuzen.

Stroopwafels

Verse stroopwafels, patat, poffertjes, warme wafels, pannenkoeken, oliebollen en nog veel meer. Wanneer ik vroeger op zo’n markt kwam dan nuttigde ik daar al van alles en nam ik ook altijd wat lekkers voor thuis mee. In dit geval zouden dat denk ik oliebollen en appelbeignets zijn geweest. Maar nu doe ik dat natuurlijk niet en ik voel me heel sterk en trots omdat ik de verleiding kan weerstaan.

Nou ja… verleiding? Eigenlijk kost het me nauwelijks moeite. Er is totaal geen strijd in mij. Ik benoem het wel naar Marja, maar daarmee is de kous ook af. Wat een verandering is dit toch. Ik heb het gewoon niet meer nodig. Marja was nooit een snoeper, dus die heeft nooit goed begrepen waar die hunkering toch vandaag kwam. Maar ook zij is erg trots op mij dat ik nooit meer in mijn oude patroon verval.

Nasi

Als we aan het eind van de middag thuiskomen begin ik alvast aan de bereiding van de nasi goreng uit de eenpanspecial. Ik maak er vandaag ook de pindasaus uit startgids DEEL2 bij.  Inmiddels is de andere oma gearriveerd en drinken we eerst even iets voor we aan tafel gaan. De nasi en de pindasaus vallen enorm in de smaak en zij is blij dat ik wat teveel heb gemaakt. Nu kan zij er morgen nog een keertje van smullen.

Dan is het tijd om op huis aan te gaan. We willen niet te laat weg vanavond, want het is toch 2 uur rijden naar Capelle en ik moet daar nog wat voorbereiden voor de koordag van morgen.  We waren hier maar 5 dagen, maar het voelde veel langer. We hebben echt een vakantiegevoel gehad. De rit gaat voorspoedig en nog voor 22.00 uur zijn we thuis. Ik ben erg benieuwd naar de weegschaal morgen. Heb ik de 20 kilo gehaald?

Delen