Selecteer een pagina

RIAN BLOG 44 Mijlpaal: 20 kilo kwijt!

Rian (66) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DAG HONDERDZEVENENVEERTIG DINSDAG

Als ik te laat naar bed ging en ik vroeg op moest, had ik altijd een probleem. Maar eigenlijk word ik nooit meer moe wakker. Het moment van opstaan is dan even lastig, maar zodra ik zover ben, voel ik me fit. En ik wíl opstaan want het is weegdag!

Een mijlpaal!

Ik ben ontzettend benieuwd, want ik ben immers weer uit eten geweest in de vakantie. Daarbij komt ook nog dat ik de afgelopen dagen wat problemen met mijn stoelgang had. Dat zal wel door de verandering van lucht komen HIHI. Ik verwacht dus dat ik niet afgevallen zal zijn en vrees zelfs voor een paar ons erbij… Vorige week woog ik 86.8, wat zal het vandaag zijn? Al m’n zorgen zijn voor niets! Ik weeg 86.3 kilo.

Niet alleen ben ik afgevallen, ik heb een nieuwe MIJLPAAL bereikt! Ik begon dit avontuur met 106.7 kilo op de teller. Ik ben nu dus MEER DAN 20 KILO afgevallen!  Ik voel dat ik ook weer centimeters kwijt ben, mijn lichaam is constant aan het veranderen. Ik heb het gevoel dat de centimeters zelfs sneller gaan dan de kilo’s. Wie had kunnen bedenken dat ik dit ooit nog zou bereiken…. Ikzelf eerlijk gezegd niet écht. Het is een wonder.

Jurkje

Op deze feestelijke dag heb ik weer een nieuw jurkje aan. Dat hing al even in de kast bij de “afdeling” uitdaging. Vandaag is de dag dat ik die uitdaging aanga en hij staat ontzettend leuk. Hoe bestaat het toch! Wanneer ik de koorleden ontvang, ziet menigeen dat ik iets nieuws draag en ik krijg veel complimentjes. Oh wat is dat toch leuk. Het wordt weer een geweldige zangochtend waar het enthousiasme vanaf spat.

Om 13 uur eet ik thuis even snel een heerlijke carpaccio als lunch. Die carpaccio koop ik kant-en-klaar bij AH. Best wel luxe natuurlijk, maar ik vind dat ik me dat op zo’n drukke koordag best even mag gunnen. Ook de middag verloopt heel fijn en ook hier wordt naar hartenlust gezongen. 

Broccolisoep

Wanneer ik om 19.00 uur thuis kom, staat het eten alweer klaar. Het is heerlijk dat Marja nu op dinsdag kookt. Deze keer heeft ze broccolisoep met fetakaas gemaakt, uit de soepspecial. We vinden hem ontzettend lekker. Ik heb zin in een extra feestelijk toetje en maak het snelle aardbeienijs van de site. Oh wat is dat toch lekker. Waarom eten we dat eigenlijk niet vaker? We gaan op tijd slapen, wat een feestdag was dit!  

DAG HONDERDACHTENVEERTIG WOENSDAG

Vandaag is het ‘Laynadag’, maar eerst nog een vergadering. Ik neem de tijd voor mijn ontbijt. Ik maak de tosti uit DEEL 2 en neem echt even de tijd om ervan te genieten…

Brood

Wat is het ontbijten toch fijn en lekker geworden! Jaar in jaar uit at ik iedere morgen hetzelfde. En dat waren 2 of 3 boterhammen met pindakaas en daar overheen soms ook nog hagelslag. Dat deed ik al van kindsaf. Ik vond dat echt lekker en heb niet geweten dat ik zoveel variatie in het ontbijt kon brengen. Ook heb ik nooit kunnen vermoeden dat ik brood niet zou gaan missen. Want………… dat doe ik echt niet.

Net zoals ik de aardappelen, de pasta en de rijst niet mis. Soms wordt mij gevraagd: Hoe houd je dit vol? Ik antwoord dan, dat het helemaal geen kwestie van volhouden is, maar dat het bijna als vanzelf is gegaan en dat ik bij alles wat ik eet verzadigd ben.

Vergadering

Ik heb een vergadering over het toepassen van de coronaregels voor het eerste optreden van mijn koor aCapelle. Ik vermoedde dat het een lastige vergadering zou gaan worden, maar het verloopt heel soepel en snel. Hoe eenieder er persoonlijk ook over denkt en wat eenieder zelf zou willen, is niet aan de orde. We hebben ons gewoon aan de regels te houden en dat gaan we dan ook doen. 

Verrassing

Ik heb een verrassing voor Layna. We gaan samen naar de musical Belle en het Beest in de Rijswijkse Schouwburg. Als ik haar vertel dat we naar de musical gaan, is ze dolblij. Onderweg eet ze de lunch op die haar moeder haar mee heeft gegeven. Ik lunch vandaag niet. We zijn ruim op tijd in het theater aanwezig. Het is lang geleden dat ik in het theater was en eerlijk gezegd, is dat best een beetje onwennig: zoveel mensen bij elkaar.

We zitten aan het einde van een rij, op een schitterende plaats. We hebben goed zicht op het podium.  Als het afgelopen is, wil Layna natuurlijk nog even op de foto met de cast. Natuurlijk doen we dat. Wanneer we eindelijk buiten staan, vraagt Layna of we nu nog naar Capelle gaan. Nee, dat gaat qua tijd helaas niet, want morgen moet zij gewoon weer naar school. Maar Oma, we hebben nog helemaal niet gezellig kunnen praten… 

Pannenkoeken

De oplossing is snel gevonden en we gaan naar een pannenkoekenhuis in Nootdorp, waar zij geniet van een heerlijke bananenpannenkoek en ik een overheerlijke omelet neem. We hebben weer heel wat bij te praten en we blijven er dan ook best wel lang. Wat een heerlijke leeftijd is 9 jaar toch. Soms al zo wijs, maar soms ook nog zo heerlijk kind. Eenmaal thuis vertelt ze uitgebreid over de musical en we laten de foto’s zien.

Ik drink nog even wat en ga daarna naar huis. Het was een lange dag buitenshuis en ik kijk ernaar uit om Marja weer over al mijn belevenissen te vertellen. Marja zelf had een heel rustige dag. Dan is het best fijn als deze stuiterbal eens even niet thuis is en ze daar ongestoord van kan genieten. We brengen nog een paar fijne uurtjes met elkaar door.

DAG HONDERDNEGENENVEERTIG DONDERDAG

Voor vandaag heb ik geen volgepland programma en besteed ik eens wat extra aandacht aan het ontbijt. Aan Marja is dat niet zo besteed, maar aan mij beslist wel.

Kokosflan

Ik maak de kokosflan uit de lentespecial, met aardbeien uit de vriezer. Het moet 40 minuten in de oven en ruikt zo ontzettend lekker dat ik niet kan wachten om te beginnen. In het recept staat dat je dit gerecht het best heel koud kan eten, maar zoveel geduld heb ik niet. Gelukkig is het lauwwarm ook erg lekker en de andere helft eet ik morgen lekker ijskoud! 

Balletjes in tomatensaus

Marja is inmiddels de deur uit en ik heb het rijk alleen. Eerst maar eens een boodschappenlijst maken, want we zijn door de voorraad heen. Zin om al naar de supermarkt te gaan, heb ik nog niet en ik duik dan ook eerst even achter mijn laptop om wat posters te maken, die ik nodig heb voor een 2-tal optredens van de koren in november. Ik vind het ook altijd heerlijk om grafisch bezig te zijn. Lunchen doe ik vandaag niet.

Eind van de middag ga ik de boodschappen halen en als alles weer in de kast en koelkast staat, begin ik aan het eten. Vanavond eten we spaghetti met balletjes in tomatensaus uit de vastenspecial. Het staat in no-time op tafel en smaakt heerlijk. Na het eten heb ik in ons complex nog wat stemtesten voor dames van mijn koor gepland. Wanneer we uiteindelijk allebei weer thuis zijn, kijken we nog even een filmpje.

DAG HONDERDVIJFTIG VRIJDAG

Ik heb iets onder de leden en voel me voor het eerst sinds lange tijd niet fit. Ik heb een slapeloze nacht gehad waarin ik zelfs nog een uur achter mijn laptop heb gezeten en uiteindelijk pas rond 6 uur in slaap viel.

Keelpijn

Op de tijd dat de wekker ging, was ik echt te moe om op te staan. Daarbij had ik een vervelende hoest, een beetje keelpijn en was ik schor. Ik besloot me dus nog maar even om te draaien. Ik had het bed inmiddels alleen, want Marja moet op vrijdag altijd vroeg op voor haar online cursus. Ik val vrij direct in slaap en schrik om 11.00 uur wakker. Gelukkig voel ik me dan uitgerust.

Voor vanmiddag staat een bezoekje aan een vriendin in Den Haag gepland, maar ik twijfel of ik wel naar haar toe moet gaan. Ik ben nog steeds wat schor en hoest nog. Aangezien deze vriendin 90 jaar is, wil ik geen risico nemen en doe ik even een zelftest. Gelukkig is deze negatief en hoef ik haar niet af te bellen. Ze kijkt altijd zo naar mijn bezoekjes uit.

Botercakejes

Marja heeft van de week botercakejes gemaakt uit de kerstspecial, en deze ingevroren. Gisteravond hebben we er al 4 uit de vriezer gehaald en in de koelkast gelegd. Ik eet mijn botercakejes met wat geklopte slagroom als lunch. Daarna vertrek ik richting Den Haag. Pffffff file! Het kost me meer dan een uur om op de plaats van bestemming te komen. 

Ze heeft me alweer een tijdje niet gezien en is echt verbaasd over hoe ik eruit zie. Ze vindt het een metamorfose. Ik ken haar al meer dan 30 jaar en ze heeft me in alle maten meegemaakt. Ik vertel haar dat het me deze keer niet gaat overkomen dat ik weer aankom, omdat de manier waarop ik nu gewicht verlies mij geen enkele moeite kost en ik me er zo ontzettend gezond en energiek bij voel.

File

Terug in de auto kom ik weer in de file. Ik heb hier zo’n ontzettende hekel aan. Ik bel Marja even om te zeggen dat ik voorlopig nog niet thuis ben en zij stelt voor om te koken. Wat was jij van plan te maken, vraagt ze? Nou… ik wilde eens een echte Hollandse pot maken. Stamppot rauwe andijvie met gehaktbal uit de stamppotspecial. Dat lijkt Marja niet zo moeilijk en zij besluit er vast aan te beginnen.

Andijviestamppot

Als ik thuiskom is ze al klaar en kan ik zo aanvallen. Dit is echt ouderwets genieten en zo ontzettend lekker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de aardappelen totaal niet mis. Mijn smaak is inmiddels al zo veranderd. Er is eigenlijk niets aan voeding wat ik mis. Ook mis ik het snoepen niet. Nou ja, om eerlijk de waarheid te zeggen, mis ik soms wel de chocolade. Ik kan ineens zo’n trek hebben in een flink stuk melkchocolade.

In het verleden heb ik dan ook menig reep verorberd. Vaak als ik erg moe was, wat stress had of me verveelde. Nu is het niet meer in huis. Ik wil het ook beslist niet meer eten, maar het gevoel is er dus af en toe nog wel. Ik kan dan de chocolade gewoon in mijn mond proeven. Ik wil de chocolade fudgecake binnenkort maken en dan in kleine stukjes invriezen. Benieuwd hoe dat smaakt en of ik het dan bij één stukje kan houden.

Delen