Selecteer een pagina

RIAN BLOG 40 Een taille!

DAG HONDERDDRIEËNDERTIG DINSDAG

Dit is misschien wel de leukste dag van de week. Weeg- en koordag! Ik spring uit bed en ga snel nog even plassen…

Afgevallen

Alweer ben ik afgevallen, de weegschaal geeft 87.3 kilo aan. Je hoort mij niet mopperen. Ik heb nog nooit stilgestaan en ik ga nog steeds omlaag. Ik verlies ook heel veel centimeters. In het totaal nu 48.5 cm. Van mijn buik is nu 13.5 cm af. Maar mijn taille is 10 cm slanker, mijn bovenbeen 7 cm en mijn bovenarm 6 cm. Mijn BH-omvang is 11 cm minder.

Een taille!

Vandaag heb ik een jurkje aangetrokken waarin ik voor het eerst taille heb. Oeps, dat is best even onwennig. Het valt de koorleden wel direct op en ik krijg veel complimenten. Ik maak er zelfs een grapje van als ik de dames een oefening over ademsteun laat doen. Daarbij moet je je handen in je zij zetten en dan je ribben tegen je handen aanduwen. Je zet in je taille dus flink uit.

“Heb ik eindelijk een taille, moet ik hier deze oefening gaan doen,” roep ik uit. Overigens is dit ook zo met mijn buik. Die is zoveel slanker, maar met een ademhalingsoefening moeten we deze als een ballon uitzetten en sta je er dus heel onflatteus bij. Vroeger maakte ik daar een grap van, wat eigenlijk een weglachen van mijn dikte/overgewicht was. Nu doe ik het op een echt blije manier zonder enige schaamte.

Kok Marja

Wanneer ik na een heel lange dag eindelijk weer thuis ben, heeft Marja gekookt. Boerenkool met gehakt uit de Eenpanspecial, maar dan met Chinese kool, volgens de optie bij het recept. Boerenkool vonden wij nog wat te winters. Het smaakte heerlijk. Weer even zo anders als anders. Er zit hüttenkäse in verwerkt. Iets wat we normaal nooit eten. Maar hierdoorheen geeft het een heerlijke frisse smaak.

Conditie

Ik merk dat mijn lichaam steeds sneller  herstelt van zo’n drukke koordag. De eerste keren kwam ik werkelijk kapot thuis en voelde ik al mijn spieren die ik door Corona anderhalf jaar niet gebruikt had. Nu voel ik dat nog steeds, maar na een goede nachtrust sta ik zonder spierpijn en andere ongemakken op en voel ik me weer vitaal. Mijn lichaam is dus in heel goede conditie om dit in zo’n korte tijd weer als normaal te ervaren.

DAG HONDERDVIERENDERTIG WOENSDAG

Ik sla het ontbijt vandaag weer over en maak me al vroeg klaar voor de stemtesten die vandaag op het programma staan. Als ik terugkom, maak ik weer de heerlijke tosti uit startgids deel 2 voor mijn lunch. Echt heerlijk en zo klaar.

Auto

Na de lunch vertrekken we richting Hillegom waar we tweedehands auto’s willen bekijken. We hebben 2 auto’s op dit moment. Eén daarvan, onze Suzuki Ignis, is een leaseauto en omdat de kilometers daarvan ietwat beperkt zijn, hebben we er een autootje naast. Maar deze staat voor een dure reparatie die we niet meer aan willen gaan. De auto in Hillegom is een Daihatsu Materia.

Onderweg hebben we noodweer en ook als we onze proefrit met de Materia gaan maken, komt het met bakken de lucht uit. Desondanks voelt het rijden zeer comfortabel en is de auto helemaal naar onze zin. De koop wordt dan ook niet veel later gesloten en we kunnen hem morgen al op gaan halen. Op de weg naar huis rijden we de ene na de ander file in, waardoor we heel laat thuis zijn.

Thuisbezorgd

Voor het eerst sinds we met The New Food begonnen zijn, hebben we geen van beide meer zin om iets klaar te gaan maken. We willen bestellen. Maar wat? Onze keuze valt op Grieks. We kiezen beiden voor gegrilde kipspiesen en giro’s. Uiteraard zonder rijst of friet maar wel met salade en tzatziki. Dit laatste is gemaakt van Griekse yoghurt met komkommer en knoflook, dus is geen enkel probleem.

We moeten lang op de bezorging wachten en als het er eindelijk is, is het al heel lauw. We eten het allebei op, maar echt genieten doen we er niet van. Eigenlijk is het zonde van ons geld. Als we zelf koken is het veel lekkerder en ook goed warm. Dit is dus eens en nooit meer.

DAG HONDERDVIJFENDERTIG DONDERDAG

Deze morgen ontbijten we geen van beiden en gaan we al vroeg op pad om onze nieuwe auto te gaan halen. Dit doen we met ons oudje, die we daar gelijk achter kunnen laten. Gelukkig is het vandaag droog en daardoor genieten we van de terugreis met onze nieuwe aanwinst.

Lunch

We besluiten onderweg even te gaan lunchen bij een Van der Valk-restaurant. We moeten de aanschaf van onze nieuwe auto even vieren. Er is meer dan genoeg keus voor ons, maar we kiezen voor een omelet met ham en kaas. Eenmaal weer thuis, ga ik al snel weer op pad voor wat boodschappen én ik moet op zoek naar een zwarte jurk voor het kooroptreden van 30 oktober.

Jurk

Een geschikte jurk vinden is best lastig. De modellen die ik gewend was te kopen, staan me niet meer. Ik moet nu echt iets hebben met taille erin anders lijk ik onnodig vierkant. Ik heb het een en ander gepast, maar ik ben niet geslaagd. Die ene jurk die ik echt leuk vond, was me veel te duur omdat ik weet dat ik er over 2 maanden niets meer aan zal hebben. Gelukkig heb ik nog wel tijd om verder te zoeken.

Wel geeft het me een enorme kick om kleding te passen. Vanmiddag was er zelfs een jurk in maat M die ik paste. Ik kan nu in heel andere winkels kijken en ik ben niet meer afhankelijk van de grote maten speciaalzaken. Dat scheelt beslist in de portemonnee en er is veel meer keuze.

Spitskool

Als ik thuiskom is het alweer tijd om te gaan koken. Het wordt heerlijke Oosterse spitskool uit de eenpanspecial. Heerlijk is het weer! Maar ik krijg vrij direct een opgezette buik na de maaltijd. Mijn buik is behoorlijk gaan krampen, terwijl in niet naar de wc kan. Dat moet ik dus even in de gaten gaan houden. Wat zal de trigger hiervan zijn? De kool? Dan moet ik in de gaten houden of ik dat een volgende keer weer heb.

Ik hoop niet dat ik hierdoor weer obstipatie krijg, al weet ik dat ik dat kan oplossen door magnesiumoxide te nemen voor het slapen gaan, volgens het advies van TheNewFood. Ik neem dat niet in plaats van de softgels van Now, maar echt als extra als ik merk dat ik ‘verstopt’ ben.

DAG HONDERDZESENDERTIG VRIJDAG

We staan allebei vroeg op, mijn buik is weer rustig. Marja omdat zij vanmorgen weer een online cursus heeft en ik omdat ik naar schilderles ga. Marja neemt zoals altijd haar yoghurtontbijtje en ik besluit om het ontbijt over te slaan.

Overslaan

Het is wordt steeds normaler voor me om de deur uit te gaan zonder iets gegeten te hebben. Ik werd daar eerder wat onzeker van. Het zit er zo in gebeiteld dat je gegeten moet hebben voor je in actie komt dat ik dit niet eerder aandurfde. Maar dat is natuurlijk grote onzin, want als het goed voelt als ik thuisblijf, waarom dan niet als ik uit huis ga? Het gaat prima, ik heb me niet gammel gevoeld en heb heerlijk geschilderd.

Eigenlijk had ik vandaag een OMAD-dag (1 maaltijd per dag) willen doen. We gaan namelijk uit eten en juist daarom leek me dit verstandig. Maar toen ik hoorde dat we pas om 19.30 uur in het restaurant terecht kunnen, besloot ik tussen de middag toch maar weer even iets te eten. De ruk is dan toch wel lang, want als je in een restaurant aankomt, staat het eten natuurlijk niet direct op tafel. Dat durf ik nog niet aan.

Lunch

Het is inmiddels al 13.30 uur als ik ga lunchen, dus mijn maag en buik hebben zeker 17 uur rust gehad. Ik kies weer eens voor rookworst, kippenworst is het. Ik snijd de helft in plakjes en strooi er geraspte kaas overheen en verwarm het heel even in de magnetron. Bij de geraspte kaas kies ik altijd voor de bio-versie van AH omdat er geen zetmeel als antiklontermiddel in zit. En soms rasp ik zelf even, dan zit ik ook altijd goed. 

Vanmiddag komt er niet veel uit onze handen. We hebben het koud. We moeten echt wennen aan het herfstweer. De verwarming gaat voor het eerst weer even aan en een kop hete thee doet wonderen. Marja maakt nog wat huiswerk en ik ga nog even verder aan de knuffel die ik voor Monique aan het maken ben. Hij is bijna af. 

Tapas

Een vriendin van mij heeft ons uitgenodigd voor een etentje in een tapasrestaurant. Er komen meer vrienden van ons. Ik heb me met zorg gekleed. Ze hebben mij al heel lang niet gezien en ik wil zo voordelig mogelijk voor de dag komen. Ik ben benieuwd of ze zullen zien dat ik al zoveel ben afgevallen? Inmiddels ben ik al zo gewend aan het krijgen van complimentjes over mijn figuur dat ik er gewoon naar uit kan kijken.

Verzadiging

Complimenten krijg ik zeker! Het eten is weer heerlijk!  Omdat je in meerdere ronde eet, eet ik natuurlijk wel meer dan ik gewend ben te doen. Sinds ik met TheNewFood bezig ben, voel ik heel goed wanneer ik verzadigd ben en overeet ik me nooit meer. Maar doordat er steeds tijd tussen de rondes zit, voelt het op de een of andere manier niet verkeerd om toch weer wat te bestellen, omdat er wel weer ruimte is.

Daarbij vind ik het ook zo ongezellig als iedereen zit te eten en ik niet. Wel heb ik per ronde minder tapas besteld dan ik de vorige keer deed toen we in een tapasrestaurant waren. Dat scheelt natuurlijk ook al. Dan kan ik toch meedoen, maar blijft de hoeveelheid beperkt. Het spreekt vanzelf dat ik ook geen toetje heb genomen, maar in de plaats hiervan heb genoten van een mok muntthee. Het was ontzettend fijn en gezellig.

 

Delen