Selecteer een pagina

BLOG 13 Sugarblues

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto leven.

EIGEN LEKKERS MEE

Sem wil mee boodschappen doen want hij gaat over een paar dagen logeren en wil dan zijn eigen ‘lekkers’ meenemen. “Want daar hebben ze altijd alleen maar chips…” Sem kiest zelf normaal voor pinda’s en de cheesepops. Maar nu vielen zijn ogen op de “negerzoenen”, ja, die met een of andere witte room gevulde, met chocola omhulde koeken. “Oh mam, die heb ik al heel lang niet meer gehad, die zijn zooooo lekker!”

MAG NIET VAN MATTY

Ik neem de verpakking aan en draai hem zo dat ik de ingrediënten en voedingswaarden kan lezen. Ik gebruik het zinnetje wat hij ooit zelf bedacht had: “Dit mag niet van Matty!!” 😎 Dit bevat echt veel te veel suiker en koolhydraten! Maar Sem vindt dat het voor een keer wel moet kunnen. “Dan zeg je het gewoon niet tegen Matty”, bedenkt hij. Tja, het is zijn geld, zijn keuze en hij mag eten wat hij wil. 

SUGARBLUES

De volgende dag loop ik langs zijn slaapkamer, rond de tijd dat hij normaal opstaat. Ik doe de deur open en zie dat hij nog in bed ligt. Ik zeg dat het tijd is om op te staan, omdat hij anders te laat komt. Ik hoor een zielig stemmetje vanuit het bed: “Mam, ik ben nog heel moe en ik voel me misselijk.” Een blik richting zijn bureau maakt de situatie meteen duidelijk; het hele pak negerzoenen is leeg!

Wijzend op het lege pak zeg ik dat ik snap dat hij zich niet lekker voelt. Zijn lijf is dit soort eten helemaal niet meer gewend. Hij heeft de sugarblues. Ondanks dat dat waarschijnlijk de belangrijkste les van vandaag was, moet hij van mij evengoed wel naar school. 😎

EEN NIEUW LIED

Het gebeuren laat mij niet los. Hoeveel mensen hebben hier wel niet last van. Misschien wel elke ochtend! Ik heb zin om er iets mee te doen. De inspiratie voor mijn eigen liedjes haal ik meestal gewoon uit het dagelijks leven. Niet altijd autobiografisch, maar vaak wel dicht bij huis. Ik ga de komende dagen eens even stoeien met een tekst. Sugarblues lijkt me een leuke titel voor dit liedje. Met dank aan Sem.

Delen