Selecteer een pagina

BLOG 17 On the road again

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto leven.

Patat met gehaktballen

Dit voorjaar beginnen we eindelijk weer een leuk gevulde agenda te krijgen met de muziek. Ontzettend leuk, maar ook wennen, want ‘on the road’ betekent ook vaak onderweg of op locatie eten en op vreemde tijden.  Vaak wordt er door een organisatie eten aangeboden en dit verschilt van een gehaktbal met patat tot compleet 3 gangenmenu. We namen het er altijd goed van! 

Maar nu ik gezond koolhydraatarm/keto eet, vraagt het wat meer creativiteit en voorbereiding. Gelukkig weet ik ondertussen wel precies wat ik wel en niet kan eten en ben ik heel handig geworden in dit soort gelegenheden voorbereiden.

Broodjes kaas

Twee maanden terug hadden we voor het eerst weer een lang ‘on the road weekend’. We begonnen met een duo-optreden in de middag, op maar een half uurtje van huis. Ik had eiercakejes mee (de eiercake uit de startgids, gebakken in kleine vormpjes) en zelfgebakken platbrood uit de ontbijt en lunch special. We lunchten tussen de twee optredens door met onze broodjes, belegd met roomboter en oude kaas.

’s Avonds moesten we met de band 50 km verderop zijn. We zouden vooraf in een restaurant eten, maar waren nog steeds verzadigd. ’s Avond in de eerste pauze heb ik de eiercakejes tevoorschijn gehaald. De rest van de bandleden keek een beetje sip, omdat ik niet, zoals vroeger, genoeg voor iedereen mee had. “Sorry jongens, ik ga het binnenkort goedmaken!”

Schuldig

Die vrijdagavond hebben we alweer een bandoptreden, toevallig ook weer dicht bij huis. Voor de bandleden die van ver kwamen, Amsterdam en Antwerpen, heb ik thuis een extra grote pan met shoarmaplate gemaakt uit de eenpanspecial. Iedereen vindt het heerlijk. En voor ’s avonds heb ik in muffinvormpjes een hele lading eiercakejes gemaakt met frambozen erdoor. Ze zijn in de eerste pauze al bijna allemaal op 😊.

’s Avonds komt er regelmatig een schaal met hapjes langs. Er zit ook genoeg tussen voor ons. Wat een verschil met ‘vroeger’, als ik dan weer eens een lijnpoging deed probeerde ik me te beperken tot komkommer of tomaatjes en voelde ik me bijna schuldig als ik iets van kaas of vleeswaren nam. Nu weet ik dat ik met een gerust hart daar wel iets van kan nemen, dus we kunnen gewoon ‘meedoen’…

Een stralend weerzien!

Die avond betekent ook een weerzien met veel mensen die we door alle maatregelen al lang niet gezien hebben. Ik word regelmatig vol bewondering aangesproken over mijn metamorfose. Want dat er een hoop kilo’s af zijn, dat is natuurlijk heel duidelijk! Een collega laat weten dat ze ook zo duidelijk kan zien en merken aan mij dat ik veel energieker ben en duidelijk goed in m’n vel zit. “Je straalt gewoon!”

Ik vertel dat het inderdaad niet alleen de kilo’s zijn, maar dat ik me veel fitter voel en ook nooit meer last heb van mijn darmen of opgeblazen gevoel of maagzuur. Dat die dingen eigenlijk ook de grootste reden zijn om gezond koolhydraatarm te blijven eten! Ik ben zoveel gezonder en voel me zoveel beter! Ze is helemaal verbaasd dat anders eten zoveel verschil kan maken.

Hard werken

Waar ik vooraf wel tegenop zag, is dat gesleep met alle spullen voor het optreden. Auto inladen (alle apparatuur staat bij ons thuis), uitladen, alles opzetten op locatie, drie keer een uur spelen (zingen voor mij), apparatuur weer afbouwen, auto weer inladen en thuis alles weer uitladen. Normaal waren we dan de volgende dag totaal kapot. Meerdere van dat soort optredens in één weekend deden we daarom al lang niet meer.

Maar nu ben ik de volgende dag gewoon weer opvallend fit! Ik ben normaal op tijd uitgerust wakker en heb nergens last van. Nou ja… ik heb wel spierpijn én flink last van zere voeten. Dat komt vast door mijn schoenen, die helemaal niet geschikt zijn voor de hele avond staan en al dat gesjouw van en naar de auto. Maar ja, ze staan zo leuk bij dat jurkje 😅Sommige dingen kan zelfs keto niet verhelpen.

Delen