Selecteer een pagina

BLOG 18 Waar het hart vol van is

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto leven.

HOE DOE JE DAT?

Begin 2020 ben ik 10 kilo afgevallen als ik de deur uitga om een flink stuk te wandelen. Voor mijn deur staan twee buurvrouwen te praten. Ze kijken vol bewondering naar me. “Jij bent flink afgevallen, zeg! Hoe doe je dat? Is dat alleen door het lopen?”, vraagt mijn buurvrouw. Ik vertel dat het lopen meer het gevolg van veel meer energie hebben doordat ik sinds 2 maanden koolhydraatarm/keto eet.

De buurvrouw roept gelijk: “Oh, minder koolhydraten eten, dat heb ik ook gedaan. Toen was ik ook 15 kilo kwijt, maar alles en nog veel meer zit er weer bij. Dat zal je straks zelf ook wel merken als je weer gewoon gaat eten.”

BETER IN MIJN VEL

Ik vertel haar dat ik niet alleen afval, maar ook veel beter in mijn vel zit en geen darmproblemen meer heb. Ik ben van het eeuwige opgeblazen gevoel af en dat wil ik graag zo houden. En ik heb nu zoveel meer energie… Daarom ben ik helemaal niet van plan weer terug te gaan naar ‘vroeger’, naar ‘normaal eten’ met koolhydraatrijke maaltijden. Ik mis het brood, de rijst en de pasta niet. Zelfs niet alle zoetigheden.

“Dat zeg je nu,” antwoordt ze, “maar je gaat echt wel weer zin krijg aan die dingen…, wacht maar af!!” Mijn buurvrouw heeft geen gelijk gekregen. Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder en ben ik 30 kilo lichter. Mijn gewicht is stabiel en ik voel geen enkele behoefte om weer eten zoals vroeger. Ik voel me nu zo geweldig! En dat blijft niet onopgemerkt: mijn buurvrouw is nu ook bezig met TheNewFood. 😎

INSPIRATIE

Zij is niet de enige. Tijdens de afgelopen jaren heb ik al velen kunnen inspireren om ook het roer om te gooien en anders te gaan eten. Ik weet nog dat ik een keer met Sem aan het wandelen was, toen we een vroegere juf van zijn basisschool tegenkwamen. Ik was toen bijna 30 kilo kwijt. Ze viel letterlijk bijna van de fiets toen ze me zag. Ze was stomverbaasd. En ook zij vroeg natuurlijk: hoe dan?

Ik vertelde haar uitgebreid over mijn keto-avontuur en uiteindelijk beloofde ik haar mijn startgids uit te lenen. Zelf wilde ze namelijk al jaren ook wel graag flink wat kilo’s kwijt. Toen ze wegfietste, zei Sem: “Best grappig; vroeger als we mensen tegenkwamen ging het bijna altijd over muziek en nu gaat het ineens bijna altijd over keto eten en dan soms ook over muziek”.

WAAR HET HART VOL VAN IS

Ik realiseer me dat hij gelijk heeft. “Waar het hart vol van is, stroomt de mond van over”, schiet me te binnen. Zingen is mijn passie en helemaal als ik merk dat ik mensen echt emotioneel raak, dan ben ik zo blij en dankbaar. Met keto eten en TheNewFood is het eigenlijk net zo. Ik ben natuurlijk heel blij dat ik dit ontdekt heb en er zoveel gezondheidswinst mee heb geboekt.

Maar het raakt me vooral dat ik zoveel mensen hiermee kan helpen. Want ik gun iedereen een gezonder en fitter leven. Ik vind het geweldig dat ik op mijn eigen manier mag meehelpen om deze gezonde aanpak bekender te maken. Ik voel me gelukkig met deze 2 passies in mijn leven, waar ik vanuit mijn hart mee bezig kan zijn. Dus ja, de kans is groot dat je met mij in gesprek raakt over muziek of gezond ketogeen eten. 😊

Delen