Selecteer een pagina

BLOG 21 Keto in Duitsland

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto leven.

KRENTENBOLLEN

We treden op in Duitsland en hebben 635 kilometer voor de boeg. Voor onderweg hebben we de tosti uit startgids 2 bij ons. Anderhalf portie en dat is genoeg voor ons beiden, gedurende de hele reis. Om 9.00 uur vertrekken we, zonder ontbijt. Dat doen we thuis standaard niet meer. Als we pauzeren rond half 12 hebben we allebei nog geen trek, we zijn nog goed verzadigd. Pas halverwege de middag eten we de tosti.

Hoe anders was dat in de tijd voordat ik keto at. We begonnen de dag standaard met een ‘stevig ontbijt’ en dan gingen er voor onderweg in ieder geval veel broodjes, krentenbollen en flesjes Cola mee. En niet te vergeten een flinke zak winegums. Als ik er nu alleen aan denk dan word ik al misselijk. Wat een verschil met toen!

OHNE KARTOFFELN

Aan het eind van de middag komen we aan bij het hotel in het Ertzgeberte, waar we gaan optreden. Ik duik nog even het bos in met de hond en daarna gaan we buiten op het terras zitten om iets te eten. Ik bestel de omelet met champignons. Degene die de bestelling opneemt, kent me inmiddels van vorige bezoeken daar en vult mijn bestelling zelf al aan: “Ohne Kartoffeln und mit extra Salat.” 😊

De volgende ochtend stellen we bij het buffet prima een keto-proof ontbijtje samen. Een soort ‘bakje vol’, met wat kaas, vlees, komkommer en ei. Gekookte eieren zijn vrijwel altijd standaard bij het buffet. Geloof me: keto in een hotel is vrijwel altijd super gemakkelijk. Als we plaatsnemen met ons bordje, komt er snel iemand zeggen dat ze ook met liefde scrambled egg of gebakken eieren willen bereiden. Wat een service!

VERWENNERIJ

We hebben deze dag nog ‘voor onszelf’; we treden pas morgen op. Een jaar geleden waren we hier aanwezig bij het optreden van een bevriend duo. Ze vroegen of ik niet een paar liedjes mee wilde doen. Die spontane actie viel zo in de smaak dat er dit weekend dus een georganiseerde zelfde spontane actie is. Ik ben de surprise act zeg maar. 😁

We zijn nog lang verzadigd van het ontbijt en slaan de lunch over. Tijdens het avondmaal wacht ons weer een verrassing! We worden verwend met een heerlijke eiersalade, bereid van (eigen) eendeneieren en een geweldig kaas- & vlees plankje. We krijgen het met z’n tweeën niet op! Het is echt heerlijk én keto! Echt fijn, dat er zo meegedacht wordt. En dat niemand zegt: “Ach, voor één keertje ‘normaal eten’ kan toch wel?!”

GOOGLE TRANSLATE

Als we ’s avonds nog even buiten zitten, schuift een Duitse dame aan die zo’n 2 maanden terug is begonnen met de aanpak van TheNewFood. Haar arts had gezegd dat afvallen waarschijnlijk nooit zou lukken, vanwege een aantal andere gezondheidsproblemen en bijbehorende medicatie. Maar er is inmiddels 6 kilo af vertelt ze! Ik ben zo blij dat ze toch de stap heeft genomen, ondanks de ontmoediging van haar arts!

Ze is één van de vele Duitsers die, mede door mijn metamorfose, is gestart met de aanpak van TheNewFood. Ik raad Duitse starters meestal de PDF-versie van de boekjes aan, omdat deze via Google translate dan redelijk goed omgezet kan worden in het Duits. Ook deze dame heeft dat zo gedaan, maar dan met de vega-startgids. Ze is enorm dankbaar dat ze door mij deze aanpak heeft ontdekt!

MAAGBANDJE 

We komen nog veel bekenden tegen deze dagen in Duitsland. Ik krijg ook weer een hoop complimenten en verbaasde blikken van mensen die me lang niet gezien hebben. Iemand vraagt zelfs of ik een maagbandje of operatie heb gehad, want het lijkt hem wel een heel moeilijk traject om zoveel af te vallen. Ik vertel hem natuurlijk over keto en TheNewFood. En zo kan ik weer velen inspireren deze dagen in Duitsland. 

GOED HOOR!

Weer terug in Nederland staat een interview met een country magazine op de planning. De interviewers komen uit Brabant en ik ken ze niet persoonlijk, we zagen elkaar niet eerder. Tijdens het interview merk ik dat de dame van het stel vrij veel van mij weet. Volgt ze mij op facebook? En ja hoor, even later wijst ze naar mijn buik, terwijl ze bewonderend knikt, met zo’n ‘kijk jou nou mooi slank zijn blik’.

“Goed hoor”, zegt ze, “Ik heb de boekjes van TheNewFood ook al in huis en begin zodra we weer thuis zijn” 😁❤ 

Delen