Selecteer een pagina

BLOG 31 Bijkomen van december

Zangeres Jannet Bodewes (56) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 35 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet blogt regelmatig over haar slanke keto-leven.

Samen eten

In december ging het ook bij mij vooral over samen eten… Zo aten we samen tijdens de gezellige jaarafsluiting van het bestuur en vrijwilligers van de hondenspeeltuin. Het was voor mij een samenzijn met veel mensen die ik nog niet eerder gezien had. Maar zij mij wel want ik hang, compleet met voor- en nafoto, aan het hek van de hondenspeeltuin. Ik was wel benieuwd of mensen mij daarvan zouden herkennen.

We zaten amper aan tafel of de dame naast me sprak me opgetogen aan: “Jij bent van TheNewFood! Ik vond je verhaal zo inspirerend, sinds een paar weken ben ik ook begonnen met deze aanpak, samen met mijn zus!” Ze wijst naar haar bord, waar allerlei dingen op liggen die bepaald niet koolhydraatarm zijn en zegt:  “Ja, behalve op dit soort dagen dan. Je wilt toch mee doen met zo’n buffet; je wilt toch ook een beetje leven.”

Een beetje leven

Ik ben altijd stomverbaasd over zo’n opmerking; ‘je wilt toch een beetje leven’. Want ik vind het bepaald geen straf om heerlijk keto te eten. Al wijzend naar mijn bord, met allemaal keto lekkers van het buffet, zoals salade, kip, garnalen en vis antwoordde ik: “Ik heb genoeg verantwoorde lekkernijen gevonden! Ik ga echt geen pastasalade en puddingbroodjes eten.” Mijn buurvrouw bekijkt ondertussen mijn bord.

Ik voegde eraan toe: “Het ziet er heerlijk uit hoor, maar ik weet gewoon dat mijn lijf er niet blij van wordt. Ik word moe, krijg een opgeblazen gevoel en meestal ook echt buik- en darmklachten, dat is het mij allemaal niet waard. “Je hebt gelijk, ik zag al die lekkere dingen die ik niet mag eten en vond dat ik het mezelf moest gunnen, maar alles wat jij op je bord hebt, is eigenlijk ook heerlijk!”, gaf mijn buurvrouw toe.

Kerstpakket

Zoon Sem kreeg een groot kerstpakket van het bedrijf waar hij stage loopt. Sem inspecteerde het pakket uitgebreid en verdeelde de inhoud over 3 stapels. Ik vroeg hem wat hij van plan was. “Stapel 1 mag hier in de kast en koelkast voor iedereen te gebruiken. Stapel 2 gaat mee naar boven, die wil ik graag voor mijzelf houden.” “En die laatste stapel?”, vroeg ik.

“Nou, dat zijn allemaal dingen met veel te veel koolhydraten, die willen jullie toch niet, dus die neem ik wel mee naar papa.” Hoewel ik zijn vader ook een gezond koolhydraatarm leven gun, moet ik er wel om lachen en ben ik stiekem ook wel een beetje trots op Sem! We hebben heerlijk gesnackt van al het lekkers, terwijl ik normaal eigenlijk geen tussendoortjes meer neem.

Brood bij?

We gingen uit eten met mijn oudste dochter en haar man, alvast voor mijn verjaardag en als bedankje voor de paar uurtjes per week die ik op haar kinderen pas. Vooraf nam ik soep. Er werd standaard brood bij geserveerd, wat ik uiteraard liet liggen. Bij het hoofdgerecht, een stoofpotje, werd weer brood geserveerd. Mijn dochter moest er om lachen. Ze vroeg of ik het niet vervelend vond.

En ja, eigenlijk vind ik het wel vervelend dat het niet op de kaart vermeld wordt want dat kan ik aangeven dat ik het er niet bij hoef. Ik heb er op zich geen moeite mee dat het er nu toch ligt maar het zou fijner zijn dat de menukaart gewoon duidelijk aangeeft wat je krijgt.

Ohne Kartoffeln

Met kerst waren we een paar dagen bij onze vrienden in het hotel in het Ertzgeberte. Het personeel kent me daar ook al. Als ik iets bestel, geven ze zelf al aan: “Ohne Kartoffeln, mit extra Salat?” Tijdens het tig-gangenmenu op Heilige Abend, waarbij een paar gangen op het bord werden uitgeserveerd, zei de serveerster heel verschrikt: “Oh, hier zit een aardappelgerecht bij, zal ik voor jou een nieuwe halen?”. Zo lief!

Tot slot was er nog een repetitie met de band met frambozen-eiercakejes voor mijn verjaardag. Uiteindelijk ben ik de maand december ondanks alles toch weer keto-proof doorgekomen maar wel met, voor mijn doen, te veel. Daarom ben ik op 2 januari lekker mee gaan doen met de vasten-challenge in de besloten groep van TheNewFood. Heerlijk weer terug naar de eetrust waar ik altijd zo van geniet met keto.

Delen