Selecteer een pagina

JANNET BLOG 4 Band-nasi

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke ketoleven.

Band-nasi

Tijdens repetitieweekenden met de band was het traditie dat ik voor een grote pan ‘band-nasi’ zorgde. Toen ik zelf anders ging eten maakte ik voor ons eerste weekend twee pannen nasi. Eén pan ‘gewone nasi’ en een pan nasi volgens de eenpanspecial. Het weekend daarna besloot ik dat ze maar gewoon moesten wennen aan het feit dat ik tegenwoordig keto kook en maakte ik één grote pan met de keto nasi.

De nieuwe (keto) band-nasi werd smakelijk gegeten, door zowel de bandleden als door mijn broer en schoonzus. Toen ik achteraf vertelde dat er geen rijst in zat was iedereen hoogst verbaasd. Alleen onze indo-toetsenist had geproefd dat het anders dan anders was maar evengoed vond ook hij het ook heel lekker!

Metamorfose

Mijn metamorfose, die in volle gang was, ontging hun natuurlijk ook niet. Wat we nou precies wel en niet eten is de meesten nog niet helemaal duidelijk maar gaandeweg kwamen ze daar wel achter. Een van de bandleden bleef bij ons overnachten en ik had de volgende dag als ontbijt pannenkoeken (uit de startgids) met katenspek gebakken. Z’n mond viel open van verbazing: wat een lekker ontbijt! 

“Past dat ook gewoon binnen keto/koolhydraatarm eten?” Ja, dus! 😊 Die pannenkoeken zijn ook favoriet bij Meneer Miep trouwens. Die vindt ze lekkerder dan de ‘gewone’.  

KAASTOASTJES

En ook onze gezellige momenten samen, na het repeteren, veranderden. De door andere bandleden meegenomen versnaperingen waren niet bepaald keto-proof, dus die liet ik aan me voorbijgaan. Zelf had ik voor de na-zit toastjes gemaakt van de snelle kaascrackers uit de startgids. Ik vind ze ook heerlijk zonder beleg, maar ik had filet american meegenomen om er op te doen. Natuurlijk meer dan genoeg om uit te delen.

En ook dat was een succes. “Eigenlijk is dit veel lekkerder dan zo’n ‘normaal toastje’, kreeg ik te horen. Eén van de bandleden noemt mij tegenwoordig “wandelende keto-reclame” in plaats van Jannet 😊. 

Delen