Selecteer een pagina

BLOGS & TIPS

Waarom kunnen dunne mensen eten wat ze willen?

Soms lijkt het alsof sommige mensen alles kunnen eten zonder een grammetje aan te komen. Chips, koekjes, donuts, patat… Het maakt niet uit wat ze eten en wanneer ze dit eten: ze worden niet dikker! Dat terwijl jij heel goed op moet letten wat je in je mond stopt. Hoe...

Lees meer

Altijd aan de lijn en toch steeds zwaarder?

Je kent de typische diëten wel: Weight Watchers, Herbalife, Modifast, het brooddieet, soepdieet... Noem maar op! Een aantal van jullie zal ze wellicht zelf uitgeprobeerd hebben... De keerzijde van crashdiëten: Je lichaam breekt zichzelf af... In eerste instantie...

Lees meer

Help! Volgens mijn weegschaal word ik vetter!

Vraagje: Ik heb een heel goede weegschaal…. Eentje die alles meet. Gewicht, vetpercentage, vochtgehalte, spiermassa, botmassa… Alles! Ik val af in gewicht, maar mijn vetpercentage neemt toe. Hoezo is koolhydraatarm eten effectief als mijn vetpercentage hoger wordt?...

Lees meer

Waarom valt de één langzamer af dan de ander?

Waarom het afvallen bij de een langzamer gaat dan bij de ander? Ja... Interessante vraag! Sommige mensen vallen in de eerste weken 3 kg per week af, anderen niks. Sommigen komen zelfs aan. Dit vraagt om wat uitleg... Het merendeel van de mensen in de westerse wereld...

Lees meer

Puur gezond eten ook voor je huisdier

We vielen in als een blok voor Fedor die als kitten in het bos was gevonden. Thuisgekomen bleek al snel dat onze nieuwe aanwinst de honger van zijn eerste weken nog niet was vergeten. Hij was alleen maar bezig met eten en zeuren om eten. Heel veel eten. Wat wij hem niet steeds gaven natuurlijk, zelfs niet als hij z’n charmes in de strijd gooide, of zijn gevaarlijke tijger-act opvoerde. Inclusief grommen en gemene uithalen. Het zou vanzelf overgaan dachten we.

Lees meer

LowCarb is veel meer dan een crashdieet

Vaak denken mensen dat een Low Carb eetpatroon alleen maar over snel afvallen gaat. Maar een “Low Carb Lifestyle” is voor iedereen gezond is, ook wanneer er geen sprake is van diabetes of overgewicht. Dat heeft vooral te maken met ontstekingswaardes die verlagen.

Lees meer

Is vet eten nou ongezond of niet?

Vet eten is niet ongezond. Wetenschappers zijn het er over eens dat er absoluut geen verband is tussen het eten van verzadigd vet en een verhoogd cholesterol of het krijgen van hart en vaatziekten. De adviezen om te minderen op (verzadigd) vet kloppen dus niet en leiden juist af van de echte boosdoeners die stilletjes en ongestoord steeds meer slachtoffers maken: de koolhydraten. Hoe kon dit gebeuren?

Lees meer

Koolhydraatarm koken met zuurkool en pompoen

Azijn verlaagt bloedsuikers
Dat azijn kan helpen om gewicht te verliezen weten we al lang. Een Britse dichter Lord Byron, zou al 200 jaar geleden zijn koekjes en aardappelen drenken in azijn om gewicht te verliezen. Azijn tijdens of vóór het eten kan ervoor zorgen dat de bloedsuikers minder stijgen na het eten van koolhydraten. Daar zijn verschillende onderzoeken naar gedaan.

Lees meer

Word je dikker van vette kaas zoveel je wilt of van patat?

“Als je minder calorieën eet dan je verbruikt dan val je af” Nog steeds wordt deze theorie gebruikt om mensen van hun overgewicht af te helpen. Maar werkt deze calorieën benadering eigenlijk wel? en klopt de theorie: “een calorie is een calorie” wel? Of had Albert Einstein gelijk die zei; ‘Niet alles wat geteld kan worden telt’ en geldt dat ook voor een calorie?

Lees meer

Roomboter of margarine, waar kies jij voor?

Ik let altijd op welke keuzes mensen maken bijvoorbeeld in de supermarkt of bedrijfskantine. Het verbaast me steeds weer hoeveel mensen nog kiezen voor margarine om te bakken en voor op brood. Waarom is dat? Margarine is lang niet zo lekker als roomboter en zeker niet gezonder. Waarom kiezen mensen het dan toch?

Roomboter wordt sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw gezien als een van de ongezondste voedingsproducten; je ‘slechte’ cholesterol zou er door zou stijgen, en dat zou hartziekten veroorzaken.
Maar in al die jaren hebben onderzoekers geen overtuigend bewijs kunnen vinden dat verzadigd vet je ziek maakt. Er is echter wél veel bewijs dat we ziek worden van transvetten die in margarine zitten!

Lees meer

Meer groente en fruit?

Eet meer fruit! Ook weer zo'n slogan uit voorbije jaren; en heden ten dage is de norm om ook meer groenten te eten: 2 ons maar liefst per dag. En 2 stuks fruit. Maar wat als je niet tegen fruit kunt? Of het gewoon niet zo lekker vindt? Krijg je dan wel voldoende...

Lees meer

Minder Koolhydraten eten? Zo doe je dat!

Vaak vragen mensen mij “Ik wil afvallen met Minder Koolhydraten, maar hoe pak ik dat aan?” of “Ik heb geen tijd om uitgebreid in de keuken te staan!” en “Ik kan niet zonder brood!” TIEN tips om vandaag nog te starten met Minder Koolhydraten eten!

Lees meer

RECEPTEN 

RECEPT: Lasagne van pompoen

RECEPT: Lasagne van pompoen

Nog lekkerder dan ‘gewone’ lasagne, met een heerlijke romige bechamelsaus. Je hebt hem snel in de oven en kunt een restje invriezen. Dit extra recept staat (nog) niet in één van de boeken.

VOOR 4 PORTIES + 9 GRAM KOOLHYDRATEN PER PORTIE

NOG VEEL MEER RECEPTEN IN DE BOEKEN OF PDF’S 

STARTGIDS 

OVENSPECIAL

STAMPPOT

SOEPSPECIAL

EENPANSPECIAL

KERSTSPECIAL

ONTBIJT & LUNCH

ZOMER & SALADES

VEGA-STARTGIDS