Selecteer een pagina

RIAN BLOG 70 Verhuizen

Rian (67) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DIT WAS MIJN WEEK

Vanaf nu schrijf ik elke week een blog en niet meer elke dag. Het is best wel even wennen om niet dagelijks meer te schrijven. Het was voor mij toch een stok achter de deur en het gaf me regelmaat en discipline. Het geeft me rust maar aan de andere kant ook een gevoel van gemis. Maar het is goed want ik heb de komende tijd ook geen gelegenheid om dagelijks te schrijven.

Verhuizen

Marja en ik gaan over een paar maanden naar Drenthe verhuizen. We gaan midden in de natuur wonen: een droomwens! Maar het is een klein huis en we zijn daarom ook al druk met downsizen. Meubels aan het verkopen en kopen, klussen etc. We gaan veel kleiner wonen en er moet veel weg. Dat valt niet mee. Het is altijd lastig om dingen weg te doen, ook al heb je ze al jaren niet gebruikt.

Aan de andere kant maakt het ook deel uit van het avontuur dat wij aangaan en is het een grote uitdaging. Ik houd van uitdagingen! Maar de grootste uitdaging die ik ben aangegaan en nog steeds voorzet, is mijn avontuur met TheNewFood. Het heeft mijn leven compleet veranderd.

Koor

Omdat ik ga verhuizen ga ik dus stoppen als dirigent bij mijn koor hier. Ik voel me enorm verbonden met dit koor en het viel me dus zwaar. Het nieuws sloeg in als een bom en er vielen zelfs tranen. Zelf heb ik er ook een paar weg moeten slikken. Want iets loslaten waar je zoveel plezier aan beleeft, met mensen die bijzonder zijn, is niet makkelijk. Ik kan gelukkig nog tot april met het koor blijven zingen.

Deze repetities doe ik samen met de dirigent die het koor van me over gaat nemen. Deze week was dat, ondanks de bom die ik liet vallen, al best een succes en werd het uiteindelijk nog heel gezellig. Ik verheug me dus op de komende repetities, ondanks het afscheid. Wat me opviel: vroeger zou ik bij thuiskomst direct op zoek zijn gegaan naar troostvoer en hoe zoeter, hoe beter. Nu doe ik dat niet meer en dat voelt goed.

Figuur

De weegschaal wil nog niet echt zakken. Stilstaan vind ik lastig omdat ik toch nog 10 kilo kwijt wil. De eerste 24 zijn er zo snel afgegaan, dat ik er gewoon van uitging dat ik in ditzelfde tempo door zou gaan. Maar mijn lichaam geeft duidelijk aan dat het wat meer tijd nodig heeft. Het voelt alsof mijn lichaam in balans moet komen. Mijn lichaam verandert nog steeds.

Eerder waren het vooral mijn buik en maag die slanker werden. Nu neemt mijn lichaam andere vormen aan. Alsof het vet dat er nog zit, zich verplaatst. Ik krijg dus weer een ander figuur. Gelukkig passen de kleren die ik de laatste maanden gekocht heb nog wel. Doordat ik me zo goed voel kom ik niet in de verleiding het bijltje erbij neer te gooien. 

Boost 

Ik denk dat er nog wel wat winst te behalen is. Ik merk dat ik in sommige dingen toch wat laks ben geworden. Ik heb al een tijdje niet meer gevast en neem nu toch weer regelmatig Griekse yoghurt. Bijna ongemerkt is dit er ingeslopen na de kerst. Ik neem me voor hier toch maar weer eens even wat strenger mee om te gaan. Het is natuurlijk prachtig dat ik niet aankom, maar uiteindelijk wil ik toch afvallen.

Ontbijtjes

Op dit moment eet ik graag de chocolademousse uit de startgids als ontbijt, heel soms een gebakken ei en dus te vaak yoghurt. Als lunch blijf ik gek op het bakje vol uit startgids 2. Vaak gevuld met opgerolde plakjes ham met roomkaas, een gekookt ei, olijfjes, een tomaatje en wat brie. Dat is echt smullen. Ook de tosti uit startgids 2 blijft favoriet. Of gewoon 2 heerlijke haringen.

Genieten

In de avond aten we weer courgettesoep, boerenkool, erwtensoep zonder erwten (beide uit de stamppotspecial) en courgettepasta met kiproomsaus uit de lentespecial, een keer zuurkoolschotel en nasi uit de eenpanspecial. Het is telkens weer enorm genieten. Met Layna hebben we ook nog gegourmet. Zelfs Layna miste het brood niet en wat was het gezellig! 

Ik ben best trots op mezelf dat ik me zo goed houd aan deze nieuwe manier van eten, ondanks alles. Maar deze manier van eten bevalt me zo goed dat ik daar niet meer van af wil wijken. Ook al was het best een spannende en emotionele week. Dit is gewoon hoe ik altijd wil blijven eten. Dus ook als het druk is of rommelig of zwaar. Gelukkig kost het me geen enkele moeite.

Coosje

Met Coosje gaat het goed! Deze week had Coosje ook haar tweede controle na haar operatie. We vonden dit spannend. Nog maar 5 maanden oud en dan al zo’n gecompliceerde breuk. Gaat de heling wel goed? Houdt ze er niets aan over? Mag die vervelende band om haar nek eindelijk af? De chirurg blijkt tevreden en verbaast zich er over dat Coosje al op haar geblesseerde pootje kan staan.

De kap mag af en ze mag per dag zo’n 15 minuutjes lopen. Nog niets natuurlijk als je stuitert van energie maar het begin is er en wij zijn blij. Over 4 weken wordt er een foto onder narcose gemaakt en als die goed is, gaat haar gewone leven weer beginnen. En dat van ons dus ook, hihi.

Delen