Selecteer een pagina

RIAN BLOG 71 Privéconcert

Rian (67) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DIT WAS MIJN WEEK

Jeetje wat gaat zo’n week toch ontzettend snel. Voor ik het weet, ben ik oud, uhhhhhhh slank. Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik me dat ik me ondanks mijn 67 jaar ontzettend jong voel. En wanneer ik naar mezelf kijk, ben ik slanker dan ik de laatste 20 jaar geweest ben. Ik zou hier tevreden mee kunnen zijn, maar ik hoop toch nog wat meer gewicht te gaan verliezen. Gewoon omdat ik heel graag naar een gezond BMI wil.

Buikrust

Nu val ik nog net in de categorie ‘overgewicht’. Omdat ik nu al een paar weekjes stilsta, heb ik besloten volgende week weer eens terug te pakken naar Startgids 1 en deze weer 4 weken te volgen en daarna verder te gaan met Startgids 2. Gewoon om even back to basic te gaan en mijn lichaam een boost te geven. Ik ga me hier dan heel strak aan houden en direct ook starten met vasten.  

De laatste weken kwam het vasten er niet meer van en ook dat wil ik zo snel mogelijk terug gaan pakken. Toen ik wekelijks vastte, had ik veel meer buikrust dan nu, wanneer ik veel vaker eet.  Als je trouwens net start met de startgids dan kun je niet vasten; dat kan pas na minimaal 6 weken, je lijf moet eerst leren een supervetverbrander worden. Maar na 36 weken TheNewFood weet mijn lijf dat al heel goed natuurlijk!

Eindeloos lekker

Marja heeft zich weer uit kunnen leven met het bereiden van de overheerlijke Madras-Kippensoep uit de oven. Jeetje wat is die toch ongelooflijk lekker. Zelf maakte ik de Gado-Gadosalade met pindasaus uit de Zomerspecial, vis met asperges uit de oven, gehaktbrood uit de ovenspecial en meerdere keren een omeletrol. De ene keer als ontbijt, de andere keer als lunch en zelfs een keer als avondeten, maar dan wat machtiger gevuld.

Daar heb ik dan ook nog even een salade bij gemaakt. Je kan hier eindeloos mee variëren. Verder maakte ik naar eigen recept, courgettepasta met een tomaten roomsaus en gehakt, at ik twee heerlijke haringen, genoot ik van onze favoriete shoarmaschotel. We hadden zelfs  een keer de overheerlijke citroen- roomkwark en ook de chocoladevla (allebei uit de ontbijt & lunch special) als toetje. Heerlijk!

Radio

Wij zitten al volop in de voorbereidingen en het downsizen voor onze verhuizing. Daarnaast ben ik ook al bezig een Country- en Folkkoor in Drenthe op te zetten dat ik al bij Radio Team FM in ERM mocht komen promoten. Dit interview heb ik te danken aan Jannet Bodewes die ook met veel succes TheNewFood heeft gedaan. We hebben elkaar op de Facebookpagina leren kennen en bleken nog meer gemeen te hebben.

Zij is een geweldige Countryzangeres en ik ben dol op Countrymuziek. Daarnaast hebben we allebei net een jonge hond en woont Jannet, geloof het of niet, vlak bij waar wij straks komen te wonen. Inmiddels heeft ons contact hierover dus geleid tot het radio-interview ter promotie van het koor. Dit hebben we uiteindelijk samen gedaan. Het was zo leuk om elkaar nu eens in het echt te zien.

Rustig aan

Ik heb er weer zin in. Een dag niet gezongen is immers een dag niet geleefd!. Wel heb ik Marja moeten beloven het nu echt rustiger aan te gaan doen en het bij dit ene koor te houden. Gekheid natuurlijk hoor, want zij laat me hier volledig vrij in, maar dat is wat ik zelf ook graag wil. De tijd van veel koren is nu voorbij en dit voelt ook niet meer als werk, maar als het uitvoeren van mijn passie.

Privéconcert

Deze week hadden we bij ons thuis een huiskamerconcert van de zanger Roon Staal. Het was geweldig. Het is toch heel anders om een concert in je eigen huis te ervaren dan in een theater of kerkzaal. We hebben enorm genoten. En niet alleen van zijn prachtige nummer… Het concert begon om 16.00 uur. Dit hadden we speciaal zo gepland omdat dat een leuke tijd is om hapjes te serveren.

Nog steeds zijn mensen om mij heen verbaasd wat ik allemaal kan eten en hoe lekker dit allemaal is. Ik heb weer veel gemaakt uit de boekjes: gevulde eieren, gevulde tomaatjes, tonijn- en zalmsalade en bovendien verschillende soorten vleeswaren, olijven, zalm, verschillende kazen, komkommerschijfjes met beleg van roomkaas en ham en nog veel meer. Ook stonden er noten op tafel. Het was een volwaardige maaltijd!

Sterk immuunsysteem

Het is wel heel fijn om te voelen dat dit voedingspatroon me zo goed doet en ik me heel sterk voel. Of moet ik in deze tijd in plaats van sterk, immuun zeggen? Ik heb nu veel meer vertrouwen in mijn eigen weerstand/immuunsysteem dan ik ooit gehad heb. Mijn kleindochter Layna is afgelopen vrijdag positief getest op corona. Bij mij sloeg heel even de paniek toe, want ze was 2 dagen hiervoor nog bij ons geweest.

Die dagen was zij dus besmettelijk. Gelukkig was dat gevoel er maar heel kort, want ik voelde dat ik op mijn immuunsysteem kon vertrouwen. De GGD adviseerde me nog wel zeven dagen een thuistest te doen, maar gelukkig hoefden Marja en ik niet in quarantaine. Beiden zijn we al die dagen gelukkig negatief gebleven en dat is maar goed ook. Inmiddels zijn onze kleinzoon en mijn dochter ook positief. Het is een drukke tijd voor ons.

Coosje

Coosje moest deze week terug naar de chirurg en gelukkig geneest ze goed. Ze mag weer ietsje meer bewegen, maar veel is dat nog niet. Spelen met andere honden is ook nog uit den boze. We moeten haar na deze week nog 3 weken rustig houden en als dan alles goed is, mag zij weer alles. Op haar kale pootje groeit alweer wat haar en ze lijkt zelf niet zoveel last te hebben van de operatie.

Wij helaas wel, want ze is niet meer zindelijk. Vlak voor de breuk waren we net zover, maar door het beperkte uitlaten, zijn we weer terug bij af. Tja…………………. we gaan dus maar weer iedere 2 uur met haar naar buiten. Van alle kanten horen we dat het vast wel goed komt, dus daar vertrouwen we dan maar op. Aan ons zal het niet liggen.

Delen