Selecteer een pagina
NIEUWS » Internist Sijpkens pleit voor andere voeding

Internist Sijpkens pleit voor andere voeding

Dokter Sijpkens (foto: niernieuws.nl) schrijft sinds 8 maanden niet standaard medicatie meer voor maar richt zich eerst op andere voeding. En met resultaat! Hij heeft al meerdere patiënten van medicatie tegen hoge bloeddruk en diabetes af geholpen. “Nadat de focus lange tijd vooral op medicatie lag, is er nu een verandering op komst” vertelt Internist Yvo Sijpkens in een spraakmakend interview met NU.nl. 

Dr Sijpkens had zelf pre-diabetes, maar de reguliere adviezen hielpen niet

Internist Sijpkens raakte geïnspireerd toen hij zelf pre-diabetes kreeg en ondanks afvallen en sporten geen lagere bloedsuikers kreeg. Hij las een boek over koolhydraatarm/keto eten en ging deze kennis op zichzelf toepassen. Hij bleek daarmee wel in staat om stabiele lage bloedsuikers te behalen en te behouden. 

“Je lijf kan prima zonder koolhydraten zelfs als je veel sport”

Hij geeft aan dat mensen vaak al lang insulineresistent zijn, nog voordat ze klachten gaan krijgen. De enige manier om insulineresistentie en ziek worden door insulineresistentie te voorkomen? Koolhydraten beperken en gezond leven, aldus dokter Sijpkens: “Zo hou je zowel je glucose- als je insulinespiegel laag!

Kies daarbij voor onbewerkt eten zoals yoghurt, boter, kaas, eieren, noten, vlees, vis, kip en groente. Je lijf kan prima zonder koolhydraten zelfs als je veel sport. De ketonen, die je lijf aanmaakt als je minder koolhydraten eet, kunnen je lijf voorzien van voldoende energie.”

Vetten ongezond?

Nee hoor. Die vetten zijn helemaal niet ongezond! “Door ketogeen te gaan eten pak je insulinespiegels aan en neemt het hongergevoel af. De eigen vetvoorraad wordt uiteindelijk aangesproken en afvallen lukt ineens wél. Mensen voelen zich goed en de meeste bloedwaarden verbeteren.”

Dr. Sijpkens benadrukt: “Ik heb het gevoel dat we aan het begin staan van een voedingsrevolutie. Gezonde voeding lijkt de sleutel te zijn voor het indammen van chronische ziekten en daarmee de zorgkosten.” Lees hier het hele interview met NU.nl

VERDER LEZEN
Meer informatie over diabetes verslaan? Klik hier
Direct starten? Bestel hier de startgids.

Verpleegkundige Lara SchalkHeb je nog vragen na het lezen van deze informatie?
Stuur me even een bericht.

Lara Schalk
Verpleegkundige en diabetes coach bij TheNewFood