Selecteer een pagina

BLOG 23 Genieten zonder migraine

Zangeres Jannet Bodewes (55) startte in 2020 met de aanpak van TheNewFood en viel 30 kilo af. Ook haar gezondheid verbeterde enorm. Sindsdien wil ze nooit meer anders. Naast zingen houdt ze erg van schrijven. Jannet vertelt wekelijks over haar slanke keto-leven.

EEN WAZIGE AUDITIE

Op een broeierige zomerdag in 2009 deed ik mee aan talentenjacht ‘Popstars’. Het ging ontzettend goed! De voorronde in de ochtend kwam ik glansrijk door en in de middag zong ik mijzelf met gemak door voorronde twee, wat betekende dat ik ‘s avonds mee mocht doen met de tv- auditie. Naarmate de dag vorderde liepen de temperaturen op en voelde ik de druk in m’n hoofd toenemen. Migraine! Ik nam snel pijnstillers.

Helaas te laat…. de migraine werd met de minuut erger. Als ik aan de beurt ben sta ik als een soort zombie op automatische piloot te zingen. Ik krijg er weinig meer van mee. Jurylid Patricia Paay is toch wel onder de indruk en stelt me een vraag, ik geef geen antwoord maar staar haar wazig aan. Uiteraard ga ik niet door naar de volgende ronde en gelukkig wordt mijn hele tv-auditie wordt er uiteindelijk uitgeknipt. 😊

MIGRAINE VERPESTTE MIJN LEVEN  

Vanaf mijn tienerjaren heb ik last gehad van heftige migraine. Boven de 30 graden was het eigenlijk standaard foute boel en ook snel wisselende temperaturen triggerden vrijwel altijd een aanval. Ook bij stress (zowel positief als negatief) was het altijd mis en rond mijn menstruatie kon ik elke maand rekenen op een paar stevige migraine-aanvallen. En zo werd menig uitje, feestje en optreden vaak behoorlijk verpest door migraine.

Meer dan eens ben ik van mijn werk naar huis gegaan omdat ik overvallen werd door migraine. De receptioniste van het bedrijf waar ik destijds werkte, zag op een gegeven moment al meteen aan me dat het weer mis was. Ik was lijkbleek en mijn ogen stonden ‘raar’. Ik slikte ‘de pil’ omdat het iets hielp tegen de hormoongerelateerde aanvallen, maar weg was de migraine nooit.

MIGRAINEVRIJ

Totdat ik keto ging eten! Ik had het niet meteen in de gaten, maar na een paar maanden eten volgens de aanpak van TheNewFood, merkte mijn partner op: “Goh, ik hoor je nooit meer over hoofdpijn of migraine.” Ik keek hem verbaasd aan en probeerde te bedenken wanneer de laatste migraineaanval was geweest. “Misschien kun je nu ook stoppen met die pil?”, opperde hij. Maar dat vond ik wel spannend.

Eerdere stoppogingen mislukten altijd doordat ik vrijwel meteen heftige migraine-aanvallen kreeg. Ik twijfelde… maar een paar maanden later, inmiddels 9 maanden keto en 9 maanden migrainevrij, nam ik toch de stap. Ik was er bij voorbaat al gespannen over en nam me voor bij het eerste het beste signaal, hoe klein ook, onmiddellijk weer te beginnen. Maar het ging goed! Het ging geweldig!  Ik merkte niets!

GENIETEN VAN DE ZOMER

Inmiddels ben ik al meer dan 2 jaar migrainevrij!  Voor de komende dagen heb ik een aantal openlucht-optredens in de planning en volgens de weersverwachting komen er ’tropische temperaturen’ aan. Heerlijk, denk ik, kom maar op met die zomer!  Want in tegenstelling tot vroeger verheug ik me erop. Eindelijk kan ook ik gewoon genieten van zomerse ‘hitte’, zonder angst voor migraine! 

Wil je hier meer over weten? TheNewFood heeft een speciale ‘migraine pagina, met uitleg over waarom deze aanpak vaak werkt tegen migraine en met tips. Hier vind je ook ervaringen van anderen die de aanpak van TheNewFood volgen en inmiddels migrainevrij zijn.

Delen