Selecteer een pagina

BLOG 1 Weg ermee!

Rian (66) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koor-dirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

Van maat 38 naar maat 52

Twee jaar geleden beloofde ik mijzelf om nooit meer te beginnen met lijnen. Ik wilde niet meer falen! Vanaf mijn twintigste was ik al aan de lijn. Ik ging van maat 38 naar uiteindelijk maat 52. Natuurlijk schommelde mijn gewicht regelmatig omdat ik mijn leven lang al diëten heb gevolgd. Alle lijnpogingen resulteerden in gewichtsverlies, maar met snel daarna weer nóg meer aankomen. Daar kon ik niet meer mee dealen.

En zo staan we nu voor de grote stap om het anders aan te gaan pakken: we gaan onze eet/leefwijze volledig omgooien.

Nooit meer lijnen

Ik wilde nooit meer lijnen, maar ik wilde wel graag slanker en gezonder zijn. We besloten de  aanpak te gaan volgen van TheNewFood. Omdat we niet in de verleiding willen komen verkeerde voeding te eten, hebben we alle levensmiddelen die in huis waren en niet meer in dit eetpatroon passen, weggedaan. Gelukkig konden we er nog iemand anders blij mee maken, want het was best veel, zoals je kunt zien op de foto hierboven. 

Het was behoorlijk confronterend om dit te doen. Waar heb ik mijn lichaam al die jaren mee gevuld? Geen wonder dat ik al zo lang worstel met overgewicht. De belangrijkste reden om het roer nu zo drastisch om te gooien, is voor mijn vrouw Marja en mij: gezondheid en vitaliteit!

Vanaf nu wil ik eerlijk zijn

Door deze stap komt er veel bij me los. Ik besef nu pas hoe ik mezelf jarenlang voor de gek heb gehouden. Ik vertelde iedereen dat ik geen problemen met mijn gewicht had. Niet fysiek en niet emotioneel. Ik riep altijd: “Dit gewicht past bij mij, ik heb er geen last van;  ik ben nog steeds soepel en het belet me nergens in”. Maar is dat wel zo? Nee, eerlijk gezegd de laatste jaren niet! Pas nu durf ik dat onder ogen te zien. 

De realiteit is, dat ik wel degelijk voelde dat het me ging beperken en mijn spiegelbeeld bevalt me al lang niet meer. Het kostte me veel energie om mezelf geloofwaardig te houden en net te doen alsof het me niet kon schelen. De weegschaal zit nu ruim boven de 100 kilo en ik durf voor het eerst sinds lange tijd binnen te laten dat ik me hier heel ongelukkig bij voel. Ik wil mezelf niet langer voor de gek houden. Het roer moet om!

Op naar een slanker, gezonder en fitter leven

Marja weegt 57 kilo en is mooi slank. Zij heeft nooit overgewicht gekend, maar tobt wel met schildklierproblemen, waarvoor zij al vele jaren medicijnen slikt. Ook lijdt zij aan chronische vermoeidheid.

Zelf heb ik naast mijn overgewicht ook al jaren last van een te hoge bloeddruk, waar ik medicijnen voor slik. Mijn streefgewicht is voorlopig 85 kilo. Zover ben ik nog lang niet en tegen die tijd, kijk ik gewoon hoe ik me voel. Mocht ik me hier goed bij voelen, dan blijf ik zeker deze eetstijl volhouden voor mijn gezondheid. Maar eerst maar eens zo ver zien te komen.

Het gaat echt gebeuren!

Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit me gaat lukken. Dat ik op deze manier echt zal afvallen. En belangrijker nog: dat ik gezonder en vitaler zal worden. Om anderen en zeker ook mezelf te motiveren, deel ik hier mijn ervaringen. Vandaag gaan we dan echt starten met de weekmenu’s! Marja en ik gaan ervoor. Ieder met ons eigen doel. Ik heb er zin in!

Delen