Selecteer een pagina

Rian BLOG 13 Bijkomen

Rian (66) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DAG VEERTIG ZATERDAG

De kauwgum heeft goed gewerkt, we hebben geen last meer gehad van lekkage! We hebben zelfs heerlijk geslapen in ons camperbed, daar waren we ook wel aan toe na die spannende dagen. Behalve… oeps, dan is het wel effe een dingetje als je ’s nachts meerdere keren moet plassen. Marja ligt namelijk bij het raam en moet over mij heen klimmen. Maar ach zo blijft ze lenig. 🙂 

Lekkernijen

Helaas moeten we wel vroeg opstaan. Marja heeft een wandelafspraak in Rheden. We waren dat bijna vergeten door alle onverwachte gebeurtenissen. We vertrekken op tijd, ik zet Marja af en zoek een heerlijk plekje voor mij en de camper vandaag. Ik lunch met een omelet met ham en kaas en stap daarna op de fiets. Ik vind mezelf best wel dapper dat ik alleen een stuk ga fietsen. Dat is alweer even geleden.

Het gaat goed en ik geniet van de natuur en de beweging. Teruggekomen zet ik een stoeltje buiten en geniet ik van het mooie weer en mijn dagelijkse cola. Als ik eerder dagjes wegging dan nam ik veel snacks mee: chocomel, gevulde koeken, tucjes, slaatjes, croissants… En nu ben ik na een ontbijt of lunch verzadigd, tevreden en fit en taal ik verder vele uren nergens naar. Wat een heerlijk gevoel is dat toch.

Heerlijk 

Als Marja terug komt van haar wandeling, staat er een heerlijk bakje aardbeien voor haar klaar. We delen onze ervaring en vertrekken daarna weer richting de camping. Daar ga ik lekker koken. Na het eten fietsen we nog even in de directe omgeving. De Utrechtse Heuvelrug, zo mooi en zo dichtbij. Dan is de energie voor vandaag echt op. De rest van de avond zitten we buiten en doen we niets, heerlijk!

DAG EENENVEERTIG ZONDAG

Ons laatste dagje op de camping. We slapen een beetje uit en als we opstaan, is het heerlijk toeven voor onze camper. We gaan dan ook buiten ontbijten. Ik heb echt trek. Dat heb ik niet vaak meer, maar vandaag dus wel. Ik bak spek, doe daar 3 eieren bij en garneer dit met geraspte kaas.
Lekker en voedzaam. Daarna gaan we fietsen.

Mislukt

Het fietsen is niet echt een succes, want voordat we op een echt fietspad komen, moeten we over zoveel paadjes met mul zand, kuilen en gevaarlijke situaties dat de angst om te vallen het wint van het plezier. We gaan dus terug naar onze camper. Later horen we dat de toegang tot  een goed fietspad slechts 20 meter van onze camper was.  😄😄 Voor vandaag houden we het toch maar voor gezien.

In beweging

We gaan eerst even lunchen. Nou ja….. het is al 15 uur dus ik noem het hapjestijd. Ik heb het restje broccoli met kip van gisteren bewaard en het is genoeg voor 2 personen als klein hapje. Koud is dit ook erg lekker en ik maak het nog wat aan met mayonaise. Zo smaakt het heel anders als gisteren. We gaan heerlijk in de zon zitten om onze huid te laten kleuren en vitamine D op te doen. We wandelen daarna nog 7000 stappen.

Terug bij de camper begint het weer wat te veranderen. Voordat we ons weer installeren met een drankje, halen we voor de zekerheid de luifel in. Je bent met kamperen zo toch meer in beweging dan in het dagelijkse leven.

Geurwater

Ik vind het lastig om te wennen aan meer water drinken. Toevallig kwam ik een advertentie tegen van Air Up. Een water drinksysteem met een smaakje op basis van geur. Je drinkt gewoon water en door de geurring die je op het flesje bevestigd, proef je de smaak van de geur die je gekozen hebt. Ik heb Matty gevraagd of dit kan en er geen addertje onder het gras zitten. Het lijkt haar geen probleem, dus meteen besteld.

En het is een succes. Ik drink dus puur water, maar ik beleef een smaak. Hoe gaaf en gezond is dat? De fles heeft een inhoud van 650 ml en daar drink ik met gemak 3 flessen van op een dag. Zo kom ik wel aan mijn 2 liter drinken per dag. De fles is wel duur, maar we sparen zoveel geld uit doordat ik niet meer snoep en snack, dat ik me dit gewoon gun. Ik koop er ook één voor Marja, zij is ook erg enthousiast.

Gehuchtjes

Oeps, ik heb er niet aan gedacht op tijd boodschappen te doen. In die kleine gehuchtjes hier zijn de winkels nog op zondag dicht. Daar moeten we dus straks in de vakantie goed rekening mee gaan houden. Voor nu maak ik me niet druk. Ik heb sla in de koelkast, zalm en in de kast blikjes makreel en tonijn. En zelfs een rookworst. We wisselen gewoon van maaltijd. Morgen eten we weer thuis en pakken we het weekmenu weer op.

DAG TWEEËNVEERTIG MAANDAG

Vóór 11.00 uur moeten we van het terrein af zijn, maar juist vandaag verslapen we ons. Tegen 10 uur worden we wakker. We nemen een snel ontbijt en gaan aan de slag. We hebben in die paar dagen met onze camper al aardig handigheid gekregen in de dingen die gebeuren moeten en als een geolied team werken we alles af. Als laatste moeten de vouwfietsen erin en al doen we die klus samen, het wordt Marja even te veel.

Zoveel energie als ik heb, zo moeizaam blijft het nog gaan met haar energie. Het duizelt haar nog regelmatig. Marja worstelt al haar hele leven met extreme vermoeidheid door CVS. Het kan langer duren voordat ook zij profijt krijgt van het nieuwe eten. Ze heeft het er soms lastig mee, al zet ze wel door. Gelukkig heeft ze veel aan de deskundige adviezen van Lara.

Emotioneel

Eenmaal thuis staat ons een lastige klus te wachten: de muziek uitzoeken voor bij de afscheidsceremonie. Ook altijd best emotioneel. Morgen gaan we naar Marja’s zusje Monique, om te vertellen dat haar moeder is overleden. Daar zien we wel tegen op. Hoe vertel je een vrouw van 57 met het syndroom van Down, die ook nog aan het dementeren is, dit verdrietige nieuws? 

Ze was zo gek op haar moeder en heeft tot twee jaar geleden bij haar gewoond. Bijna 56 jaar lief en leed, tot haar moeder werd opgenomen in een verzorgingshuis. Daarna is ze een jaar bij ons in huis gekomen. Maar toen ze ging dementeren, was dit helaas niet meer haalbaar voor ons en had ze ook andere zorg nodig. Nu woont ze in een instelling van Ipsen de Bruggen, waar ze het geweldig heeft. 

Dik

Vanavond doen we het even extra makkelijk en maak ik de courgettesoep uit startgids 1. Hier doe ik dan wat stukjes kipfilet in. Dan is het een zeer voedzame en heerlijke maaltijd. Ik voel me al 2 dagen erg opgeblazen. Of beter gezegd: dik. Ik weet dat ik niet heb gezondigd, niets fout heb gedaan, maar ben bang dat de weegschaal me morgen teleur gaat stellen.

Als enige reden kan ik bedenken dat ik maar heel weinig naar het toilet ga. 1x in de 2 dagen. De eerste weken had ik daar nog geen last van.
Dit terwijl ik toen ik alles at wat los en vast zat, soms wel 3x per dag ging. Dat is wel even wat anders. Maar goed, ik moet nog even geduld hebben tot morgen op de weegschaal. Best spannend. 

Delen