Selecteer een pagina

RIAN BLOG 45 Feesteten

Rian (66) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DAG HONDERDÉÉNENVIJFTIG ZATERDAG

Vandaag starten we heel rustig op en hebben we dus tijd voor het maken van een lekker ontbijtje. En al is het nog lang geen kerstmis, onze keus valt op de eieren in tomaat uit de Kerstspecial. We moeten even geduld hebben, maar dat blijkt het dik waard te zijn. Dit is echt weer eens wat anders en ontzettend lekker.

Tutten

We nemen de tijd om lekker lang te douchen, te scrubben, onze huid te verzorgen. Heerlijk dat tuttelen met jezelf. Mijn huid heeft dit ook heel hard nodig. Ik ben 66 en door het afvallen is mijn huid niet meer stevig en vertoon ik hier en daar toch echt rimpels. Ik heb het daar best een beetje moeilijk mee. Ik weet dat ik hier op mijn leeftijd niet veel meer aan zal kunnen verbeteren.

Ik heb echt een buikschort, mijn borsten zijn slap, mijn bovenarmen hangen, mijn bovenbenen zwabberen en mijn gezicht begint behoorlijk te rimpelen. Ik troost me met de gedachte dat ik er wel gezondheid voor terug heb gekregen en heel veel meer energie! Dat is natuurlijk super en veel belangrijker dan uiterlijk.

Verbetering

In de kleren is het natuurlijk een hele verbetering om te zien, maar uit de kleren moet ik nog steeds aan mijn spiegelbeeld wennen. Ik doe wel oefeningen, maar ik ben wel zo reëel dat ik weet dat dit de schade van een leven lang veel te zwaar zijn niet meer op kan lossen.  Ik heb nu ook andere bh’s. Dit zijn minimizers en ik moet zeggen dat ik nu niet meer van die moekeborsten heb.

Ook is er nu veel meer onderscheid tussen mijn maag en mijn borsten. Verder draag ik graag corrigerend ondergoed. Dat deed ik altijd al, maar nu ik zo afgevallen ben, zit dit veel mooier en camoufleert het inderdaad de rolletjes die er nog zitten. Ik vind het ook fijn voor wat steun aan mijn buik en in mijn rug.

Monique

We gaan naar Monique. Het gaat inmiddels heel veel beter met haar. De afgelopen periode waarin ze in een delier zat heeft wel zijn sporen achtergelaten. Ze is ouder, trager en dementer geworden, maar ze is wel weer blij en veel alerter. Er is weer met haar te communiceren en ze is ook weer blij als we komen. Je kan haar nog maar met weinig plezier doen, maar een echte traktatie en een uitje is toch wel een ijsje halen.

Dat gaan we dan ook doen. Marja noch ik hebben er moeite mee om dit aan onze neus voorbij te laten gaan. We  genieten van het gelukkige smoeltje van Monique die zit te smullen. Daarna gaan we weer terug naar haar woning en maken we het nog even gezellig.

Stamppot spruitjes

Als de bewoners daar aan tafel gaan, gaan wij ook weer naar huis, waar ik stamppot spruitjes met walnoten uit de stamppotspecial ga maken. Het is een koude dag, dus dit gerecht past hier helemaal bij. Het smaakt ons weer erg goed en we verbazen ons er beiden over dat we de aardappelen in de stamppotten die we tot nu toe gemaakt hebben helemaal niet missen.

DAG HONDERDTWEEËNVIJFTIG ZONDAG

Het is lang geleden dat we geen van beiden de deur uit zijn gegaan, maar vandaag is zo’n dag. Allebei een huispak aan, ik geen make-up op; heerlijk lanterfanten. Zo’n dag waarop de planten eens extra aandacht krijgen, je hier en daar wat opruimt, je overdag een filmpje kijkt en daarbij in slaap sukkelt, je eindelijk weer eens even aan wat lezen toekomt en je de ene kop thee na de andere wegwerkt. Heerlijk.

Feesteten

We ontbijten geen van beiden en rond lunchtijd maken we een roerei met feta uit startgids DEEL 2. Het eten van eieren gaat ons nog lang niet vervelen, want er zijn zoveel variaties. Voor het avondeten maak ik de pannenkoekenrollen met chocoladeboter en pudding uit DEEL 2! Het staat niet bij de hoofdmaaltijden, maar ik had er zo’n zin in. En het past precies bij zo’n dag als vandaag… Feesteten!

Het is de eerste keer dat ik het maak en het vraagt wel even wat tijd. Maar oooooohhhhh wat is dit overheerlijk!! Jammie, dit ga ik zeker vaker maken zeg, ongehoord lekker! Wat ik ook zo heerlijk vind, is dat ik weer eens een zoete shot krijg. Daar kan ik soms zo naar verlangen. Hoe heerlijk is het dat ik dat verlangen dan nu kan bevredigen zonder de fout in te gaan? Want dit past gewoon heel goed in mijn gezonde menu!

DAG HONDERDDRIEËNVIJFTIG MAANDAG

Marja is al vroeg uit de veren, want ze heeft een online werkafspraak. Ik blijf nog even dommelen. Het was niet zo’n fijne nacht. Best raar na de ontspannen dag van gisteren, maar ik moest het ermee doen. Ik had weer eens erge last van pijn in mijn schouder en bovenbeen en werd ook steeds wakker door hoesten.

Verkouden

Ik hik al een paar dagen tegen een verkoudheid aan die maar niet doorzet, maar ik voel wel dat ik niet in optimale conditie ben. Ik heb al 2x een zelftestje gedaan om zeker te weten dat het geen voorloper is van Corona, maar gelukkig was dit 2x negatief. In deze tijd kan je natuurlijk ook gewoon kouvatten of een ander virusje oplopen.

Reorganisatie

Ik ga aan de slag met het reorganiseren van mijn kledingkast. De zomerspullen kunnen er nu wel uit. Veel is dat niet, want ik ben al uit zoveel kleding gegroeid. Van hetgeen ik nu voor volgend jaar zomer opberg, vraag ik me af of ik het dan nog wel pas. Hopelijk is ook deze kleding dan veel te groot. Ik merk dat dit simpele klusje me meer energie kost dan anders. Ik ben echt niet in orde.

Omdat ik altijd wel opknap van het toevoegen van zout, neem ik even een halve theelepel LoSalt en een halve theelepel Himalayazout. En dat blijkt niet veel later ook een beetje te werken. Er staan nog steeds tassen in onze logeerkamer met spullen uit de camper die naar de stalling is gegaan en ik stort me daar dan maar even op. Het geeft altijd rust als dat soort klusjes ook weer gedaan zijn. Daarna is het lunchtijd.

Paasbroodjes

Ik heb zin om de paasbroodjes uit de voorjaarsspecial te proberen. Ik smul ervan en vraag Marja of ze dit ook niet wil proberen. Nee, het trekt haar niet, lijkt haar veel te voedzaam. We eten heel veel en vaak allebei hetzelfde, maar soms kiezen we voor iets anders. Ik houd heel erg van  room, kaas, kokosmelk en/of crème fraîche in gerechten, maar voor haar maag is dit al snel te zwaar. We maken daar totaal geen punt van.

Moe

Na de lunch duikt Marja haar werkkamertje weer in en ga ik weer even terug naar bed. Ik ben echt niet fit en erg moe. Ik val dan ook snel in slaap. Als ik wakker wordt, voel ik me al ietsje beter en ga ik even het balkon op om te kijken of ik nog iets kan doen om dit winterklaar te maken. Ik vind het lekker om even buiten aan het werk te gaan.

Eerder draaide ik mijn hand niet meer om voor dit soort klusjes, maar nu valt het me best zwaar. Daardoor stop ik eerder dan ik eigenlijk zou willen. Van buitenlucht krijg je trek en we gaan dan ook wat vroeger eten dan we gewend zijn.

Mexicaanse kip

Gelukkig heb ik wel zin om te koken. Ik maak Mexicaanse kip uit de ovenspecial. Ik heb inmiddels de goede plakken cheddarkaas kunnen vinden. Dit wordt zeker weer een gerecht dat we regelmatig zullen gaan maken. Wat is dit lekker zeg en wat is het snel klaar. Doordat we vroeg hebben gegeten, duurt de avond lang. Dat is natuurlijk fijn, maar soms kom ik daarin toch wel een moment tegen dat ik nog iets wil eten.

85

Ik weet dat ik mijn maag en darmen beter lang rust kan geven. Vaak is het ook meer de ‘verveling’ die zo’n lange avond zonder eten met zich meebrengt, dan dat ik nou echt beslist iets moet eten. Het zijn vaak van die vlagen, dat je denkt: ik moet wat hebben. Maar als je daar geen aandacht aan besteedt, dan trekt dat ook heel snel weer weg. Gewoon geen aandacht aan geven dus.

Morgen is het weer weegdag en ik hoop zo dat de 85 kilo nu in zicht komt. Dat is een misschien nog wel grotere mijlpaal dan die 20 kilo halen. Want hoe lang is het wel niet geleden dat ik onder de 85 woog. Het is toch onvoorstelbaar dat ik dat op mijn leeftijd weer ga halen en dan ook nog op zo’n makkelijke en heerlijke manier. Dit gun ik echt iedereen.

Delen