Selecteer een pagina

RIAN BLOG 57 Winterjas

Rian (66) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DAG TWEEHONDERD ZATERDAG

Vandaag slaap ik lekker uit en heb ik geen behoefte aan een ontbijt. Ik sla dus het ontbijt over. Heerlijk die eetrust. Ik hoop ook dat ik met vaker het ontbijt overslaan de weegschaal weer verder in beweging krijg! Het ontbijt overslaan is volgens Matty effectiever dan de lunch overslaan.

Winterjas

Na de ontzettend koude dag van gisteren, ben ik toch tot de conclusie gekomen dat mijn dikste jas niet warm genoeg is. Marja heeft onlangs een heerlijke warme wind- en waterdichte jas gekocht en eigenlijk vindt zij dat ik mezelf ook zo’n jas moet gunnen. “We zijn nu zoveel buiten,” zegt ze. “Dat het belangrijk is dat je overal op voorbereid bent.”

IJdel

Ik ga overstag en we gaan dus op zoek naar een all weatherjas voor mij. Helaas slagen we niet. De jassen die voldoen aan ons eisenpakket zijn allemaal zo zwaar en stug en maken me zooo dik. “Ach, met zo’n jas moet je daar niet op letten, Rian,” zegt Marja. “Dit gaat nu even om comfort en warmte en niet om je figuur.” Maar ja, ik ben best een beetje ijdel geworden nu ik afgevallen ben en heb hier nog wel wat moeite mee.

Ik ben lang genoeg een Michelinmannetje geweest, hihi. Voor vandaag houd ik het voor gezien wat de jassen betreft. Voor Marja vinden we nog een heerlijke thermobroek die zij op haar wandelingen naar Drenthe kan gaan dragen. Er moeten nog wel wat boodschappen gedaan worden, dus ik zet Marja en Coosje eerst bij huis af en ga dan zelf nog even richting supermarkt.

Kipkerriesoep

Ik heb deze keer geen boodschappenlijstje gemaakt en moet zelf dus even het een en ander bedenken. Maar ach: dat is niet zo’n probleem hoor want ik heb inmiddels al een aardige routine opgebouwd. Als ik thuiskom ruik ik direct dat Marja aan het kokkerellen is geweest. Ze heeft een kipkerriesoepje gemaakt, uit de soepspecial. Dat is een meevaller want ik had me er net op voorbereid dat er ook nog gekookt moest worden.

Zo leuk dat Marja inmiddels ook plezier heeft in het koken. Zij is niet iemand die vanuit zichzelf kan koken en heeft de recepten hard nodig. Ze volgt die dan ook voor 100% op, maar dat is natuurlijk helemaal geen probleem. Ze heeft me ook beloofd dat ze een aantal lekkernijen uit de kerstspecial gaat maken. Ik verheug me er nu al op.

DAG TWEEHONDERDEEN ZONDAG

We slapen lekker lang uit. Met Coosje is dat geen enkel probleem. Zij blijft ook gewoon heerlijk slapen totdat wij in actie komen. Marja laat haar rond 11.00 uur even snel uit en als zij thuiskomt ben ik ook uit de veren. Vandaag hoeven we helemaal niets. Pyamadag dus! En inmiddels heb ik ook zo’n heerlijke, warme onesie. Wie had ooit kunnen denken dat ik daarin zou (durven) lopen?

Filmpje

Wij eten niet, maar Coosje staat al verlangend naar haar etensbakje te kijken. Ik kook snel even wat kip en niet veel later geniet ze daarvan. Marja en ik zitten even later met een heerlijke kop munt- en gemberthee op de bank en doen iets waar we eigenlijk een hekel aan hebben: tv-kijken. Overdag staat hier de televisie zelden aan, maar nu hebben we gewoon zin om in onze huispakken naar een gezellig filmpje te kijken.

Courgettespaghetti

Als de film is afgelopen is het al 16.00 uur en begin ik een beetje trek te krijgen. Ik heb vanaf gisteravond niets meer gegeten. We waren van plan te lunchen, maar door de film zijn we dit helemaal vergeten. We besluiten er een One Meal a Day, een OMAD-dagje van te maken en wat vroeger te gaan eten. Ik maak courgettespaghetti uit de vastenspecial.

De courgettespaghetti koop ik altijd kant en klaar gesneden. Maar nadat ik deze een paar keer te lang heb gekookt, roer ik deze pas op het laatste moment door de vleessaus heen en warm het kort op . Zo blijft het een beetje een bite houden en wordt het niet te papperig en te waterig. Misschien moet ik het zelf eens maken, dan is de spaghetti steviger. Na het eten maken Marja en ik nog een wandeling met Coosje.

Onesie

Marja heeft haar huispak onder haar jas en ik mijn onesie. Nu maar hopen dat we niemand tegenkomen in dit kloffie! Voor mij komt daar ook nog bij dat ik me vandaag helemaal niet heb opgemaakt. Eigenlijk ga ik nooit zonder make-up de deur uit. Niet dat ik me overdreven opmaak hoor, maar een lijntje om mijn ogen, een wenkbrauwtje, wat blush en lippenstift heb ik meestal wel. Daar voel ik me gewoon fijn bij. Nu dus niet!

DAG TWEEHONDERDTWEE MAANDAG

Marja moet vandaag weer (online) werken en ik kies ervoor om vanmorgen eens heerlijk met Coosje in het bos te gaan lopen. Het is zo fijn dat we nu een hondje hebben. Samen met Marja wandelen deed ik al wel, maar sinds we geen hond meer hadden, ging ik er nog maar zelden alleen op uit in de natuur. Nu met Coosje doe ik dat wel weer. Je hebt dan toch gezelschap.

Koor

Tegen het middaguur ben ik weer thuis en heb ik geen zin om een lunch voor mezelf klaar te maken. Ik kies dus voor gemak en pak een paar plakjes ham die ik besmeer met roomkaas. Echt even een genietmomentje. Daarna zit ik uren e-mails te versturen naar alle Nederlandse Red Hat Society Chapters in Nederland, over de doorstart van mijn landelijke koor REDtekeHAT, die in februari 2022 plaats gaat vinden.

Ooit ben ik hiermee gestopt om allerlei redenen, maar de afgelopen jaren werd mij vaak gevraagd of ik alsjeblieft weer wilde beginnen. Daar had ik toen geen ruimte voor, maar nu is er een geweldige dirigent op mijn pad gekomen die dit koor toekomst wil geven. Ik heb beloofd hem te ondersteunen bij het (opnieuw) oprichten van dit koor en de eerste tijd actief betrokken te blijven. Wie weet ga ik er zelf wel in zingen.

Zuurkoolschotel

Het is al 19.00 uur geweest als ik aan het eten begin. Ik maak weer eens de zuurkool uit de startgids. Dit winterse kostje past echt bij de koude, regenachtige dag van vandaag. Destijds toen ik dit gerecht voor het eerst at omdat ik de startgidsen volgde, was ik verbaasd dat ik dit lustte. Sterker nog, ik vond het heerlijk, terwijl ik niet van zuurkool hield. Ook vandaag smaakt het ons beiden weer prima!

Doordat we nu toch wat later gegeten hebben, is het geen enkel probleem om de verleiding van iets extra’s in de avond te weerstaan. Nou ja, verleiding? Dat valt eigenlijk best wel mee hoor. Het is meer een mindset.

 

Delen