Selecteer een pagina
NIEUWS » TheNewFood bij koolhydraatarm congres in Denver!

TheNewFood bij koolhydraatarm congres in Denver!

Het grootse congres ter wereld!
Begin maart 2019 waren Matty en Lara van TheNewFood aanwezig in Denver bij het tot nut toe grootste koolhydraatarme / keto congres te wereld. Drie dagen lang vertelden artsen en wetenschappers over de nieuwste onderzoeksresultaten en nieuwe ervaringen en ontwikkelingen in de praktijk.

De komende tijd zullen we veel van deze nieuwe kennis verwerken op de website, we zijn daar al mee begonnen!

Een aantal van deze aandachtsgebieden:

Toename insulineresistentie onder de bevolking
Genoemd werd dat 88% van de westerse populatie inmiddels insulineresistent is en dat dit de oorzaak is van veel meer ziektes dan tot nu toe werd aangenomen! Meer informatie op deze pagina.

PCOS wordt veroorzaakt door insulineresistentie
Niet alleen overgewicht en diabetes type 2, maar ook hart- en vaatziekten en bijvoorbeeld PCOS wordt rechtstreeks veroorzaakt door insulineresistentie. Info verwerkt op deze pagina.

Zwangerschap en koolhydraatarm/keto
Er werd uitgebreid ingegaan op gezond koolhydraatarm / keto eten tijdens de zwangerschap en bij zwangerschapsdiabetes. Wat kan het opleveren en waar moet je op letten?
Een deel van de informatie (over zwangerschapsdiabetes) is inmiddels te vinden op deze pagina.

Diabetes type 2
De nieuwste cijfers zijn bijna niet te bevatten! Inmiddels heeft 52%, dus meer dan de helft van alle Amerikanen diabetes type 2 of pre-diabetes 2! Ook in andere landen neemt diabetes 2 in hoog tempo toe!
met een gezond koolhydraatarm menu kun je diabetes 2 verslaan. Nieuwe tips hebben we verwerkt op deze pagina.

Diabetes type 1
Er werden extra tips en aandachtspunten gegeven voor mensen die diabetes type 1 hebben en koolhydraatarm willen gaan eten. Deze informatie is al terug te vinden in de pagina over diabetes type 1.

Cholesterol en hart- en vaatziekten
Er was veel aandacht voor de invloed van teveel koolhydraten op het cholesterol en hart- en vaten. Over hoe statines eigenlijk vrijwel niet werken tegen hart- en vaatziekten.

LDL
Er was veel aandacht voor een verhoging van LDL cholesterol en de vraag of we daar wel zoveel waarde aan moeten hechten wanneer iemand verder aantoonbaar super gezond is. Aandacht voor andere markers die mogelijk meer informatie geven over hart en vaten.

Kanker
Ook was er aandacht voor de behandeling van kanker en wat voeding daarbij eventueel kan betekenen.

Sporten
Aandacht en tips voor sporten en koolhydraatarm / keto eten

 

 

 

Alle informatie (ook van andere lezingen) worden verwerkt in de artikelen op de site, hier zijn we nog hard mee bezig!

Dit artikel heb ik geschreven samen met Lara Schalk (foto rechts). Lara is keto-expert en heeft een medische achtergrond.

Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie?
Stuur me even een bericht.

Matty Barnhoorn
TheNewFood