Selecteer een pagina

BLOG 3 Op de camping

Rian (66) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koor-dirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DAG VIER VRIJDAG

Ik wil allereerst even delen dat ik zo blij met de vele reacties en likes op mijn blog. Dit stimuleert mij echt enorm! 😁 

Dorst

Marja heeft meer dorst dan anders. Zou dit betekenen dat we in ketose zijn? Wauwwww, dat zou snel zijn. Lekker veel drinken dus.
Ook al heb ik (nog) geen dorst, toch wen ik mezelf ook vast aan meer drinken. Dat deed ik veel te weinig en nu ik zoveel meer plas lijkt het me belangrijk dit vocht aan te vullen.

Ik dacht altijd dat ik gezond bezig was door dagelijks vers sinaasappelsap te drinken. Niet dus! Het blijkt zelfs een dikmaker te zijn. Ik vervang het eerste drankje in de ochtend dus maar voor thee. Ik heb mezelf een theedoos kado gedaan met veel verschillende soorten thee. Iedere keer een ander smaakje. Zo wordt theedrinken leuk.

Eerder dronk ik mijn eerste glas Cola light al rond 11 uur en eindigde hier vlak voor het slapen gaan mee. Nu ga ik voor afwisseling. Veel water, lekkere thee, af en toe Spa rood met wat suikervrije siroop (ahhhhh wat is dat lekker!) en één keer per dag een glas Cola light.

Bloeddruk
Vanmorgen had ik een afspraak bij mijn huisarts voor bloeddrukcontrole. Deze was redelijk, maar nog niet helemaal goed. Ik vertel haar dat ik gestart ben met ketogeen eten.  Zij reageert wild enthousiast en prijst het feit dat ik zo bewust bezig ben met voeding. Ik voel me ineens zo blij en trots. Zij bevestigt dat het zomaar zou kunnen dat ik over een paar maanden mijn dosering van de bloeddruktabletten aan kan passen of zelfs kan stoppen. We maken een afspraak voor over 2 maanden. Nog gemotiveerder dan ik al was, ga ik naar huis

Schildklier
Toevallig moest Marja vandaag naar haar specialist voor de uitslag van het half jaarlijkse bloedonderzoek in verband met haar schilklierproblemen. Ook zij vertelt dat zij met TheNewFood aanpak is begonnen met als doel energie  en verbeterde bloedwaardes. Haar arts vindt dit een prima plan en vertelt haar dat ze hier goede resultaten over hoort. Soms leidt deze aanpak ook tot het verlagen van het slikken van hormonen. Dat is Marja’s grote wens. Luister wel goed naar je lichaam adviseert de arts.

Thuis gekomen eten we samen een verlaat ontbijt in de vorm van een heerlijke smoothie en delen we onze positieve ervaringen. We belonen onszelf met een heerlijke luie thuisdag. De moeheid die we beiden ervaren door de grote verandering van voeding mag er zijn.

Heerlijk
Verder ging het vandaag weer heel goed met de maaltijden. Ik ervaar het als een luxe om te lunchen. En wat was het weer lekker. Fijn dat de startgids ook recepten heeft voor 2 dagen. Daardoor hoef ik vanavond niet te koken. Ook deze 2de dag smaakte de zuurkoolschotel goed en dit is denk ik wel een blijvertje voor de toekomst.

Vanavond verras ik Marja met zelf gemaakte kaascrackers.  Zij vindt ze heerlijk. Wat een uitkomst is dit. Het geeft net even een bite in de avond. Ik voel me zo gelukkig. Het is zo bijzonder dat mijn vrouw dit nieuwe eten met mij aangaat. Samen door dik en dun is voor ons geen loze kreet. Morgen wordt het spannend; dan gaan we naar onze stacaravan en we zullen nu extra moeten nadenken over wat er allemaal mee moet.  

DAG VIJF ZATERDAG

We gaan het weekend naar onze stacaravan in Ommen. Een paar dagen geleden wisten we niet eens of het zou doorgaan vandaag, omdat Marja zich zo slecht voelde. Maar ze voelt zich veel beter en we gaan dus toch nog naar de camping. Yeahhhh.

Voor we weg gaan stap ik nog even snel op de weegschaal: 104,2 kilo. Yessssss min 2,5 kilo! Ik voel me zo geweldig. Dit werkt echt! Gisteren stond ik in de badkamer voor de spiegel en keek ik sinds lange tijd eens kritisch naar mijn lichaam. Hoe heb ik het toch zover kunnen laten komen? Hoe zal ik eruit zal zien als ik straks 20 kg (of misschien wel meer) kwijt ben? Lang genoeg gemijmerd, we moeten weg.

Later in de auto eten we nog even een halve rookworst. Dit voelt als snacken. Mmmmmmmm heerlijk. En…… een makkelijke lunch!

In de caravan 
Rond etenstijd komen we aan. Ook in onze caravan hebben we vorige week al alle “foute” levensmiddelen weggedaan. Ook hier geen verleidingen dus! Althans niet qua eten 😊 We vullen meteen de koelkast met gezonde producten en even later genieten we van de heerlijke maaltijd uit de startgids. De maaltijden die ik tot nu toe bereid heb, waren allemaal lekker en zo klaar. 

Makkelijk
Ik heb nooit geweten dat gezond koken zo makkelijk kan zijn. TheNewFood  heeft al het denkwerk al voor ons gedaan. En lusten we de groente of het vlees of de vis van het menu een keer niet dan kunnen we deze simpel omruilen voor iets anders uit het boek. Het kost natuurlijk wel iets meer moeite omdat alles zelf bereid moet worden, maar…….. het is het zeker waard. En zelfs hier op de camping is het koken geen probleem.

’s Avonds neem ik nog een heerlijke kaascracker met zaden als tussendoortje. Jeetje wat staan er heerlijke tussendoortjes in de startgids. Marja neemt ook nog even een kop bouillon en dan gaan we slapen bij het geluid van de vele vogels die rondom onze caravan leven. 

DAG ZES ZONDAG

Marja staat nu elke dag fit op. Het drinken van bouillon met extra zout in de avond is voor haar echt dé oplossing. We ontbijten deze dag op de camping ieder verschillend. Voor Marja yoghurt met siroop en voor mij gebakken eieren met spek.

Dan is het tijd om het gras te gaan maaien. Terwijl Marja hier mee bezig is, zorg ik dat onze vogels genoeg te eten hebben. Ook zij krijgen verantwoord voer: zaadjes, vet en pinda’s. Daarna is het tijd om te lunchen en dit doen we in het zonnetje en het voelt zo ontzettend luxe. Een restaurant kan ons inziens niet een lekkerder salade serveren dan die wij nu zelf gemaakt hebben. Echt smullen. 

Wandelen

Het is wisselvallig weer, maar we besluiten toch te gaan wandelen in de mooie omgeving van de Lemelerberg. We hebben afgesproken dat we iedere dag samen een wandeling maken. Niet alleen bij onze caravan, maar ook als we thuis zijn. Bewegen is belangrijk, maar dit wandelen is nieuw voor mij. Marja loopt met gemak 20 kilometer en doet dat ook regelmatig als ze er alleen op uit gaat.

Maar ik kom nog niet veel verder dan 5 kilometer. Dit wil ik natuurlijk op gaan bouwen. “Wacht maar Marja, straks loop ik jou eruit” 😊 Van bewegen krijg je trek en niet veel later genieten we weer van een lekkere en gezonde maaltijd. Deze avond heb ik voor het eerst geen tussendoortje nodig. Ik voel me lekker verzadigd. Ik herinner me niet dit ooit eerder te hebben meegemaakt. 

DAG ZEVEN MAANDAG

Het weer is bar en boos en we slapen lekker uit. Als we eindelijk aan eten toe zijn is het eigenlijk al lunchtijd en we besluiten het ontbijt over te slaan. Het leuke van deze nieuwe fase is dat we veel meer tijd nemen om te eten en ervan te genieten. Het is een moment om naar uit te kijken.

Omdat we niet anders kunnen als binnen blijven, maken we samen vast de boodschappenlijst voor week 2. Wauw, wat staan er weer heerlijke recepten in voor de komende week. Die week hebben wij het beiden wel druk, dus het is even afwachten hoe het dan zal gaan. Ook zijn we veel buitenshuis en krijgen we visite. Uiteraard op veilige afstand. 😉 Ik merk dat ik dat wel spannend vind.

Na het eten gaan we naar huis. Voor het zover is halen we altijd de koelkast leeg. Andere keren ging er dan heel veel mee terug naar huis. Maar door de weekmenu’s heb ik dusdanig afgepast ingekocht dat alles, behalve de roomboter en de eieren, schoon op is. 

Thuiskomen

Rond 22 uur zijn we thuis en uitgepakt. We drinken samen nog even wat en nemen de laatste kaascrackers. Marja mist haar wijntje een beetje. “Geen punt hoor”, zegt ze direct, “maar dit is zo’n moment dat ik dat tegenkom”. We hebben wel gelezen dat dat later best eens mogelijk is. Zeker voor haar omdat zij niet af hoeft te vallen. Ikzelf drink nooit wijn of drankjes met alcohol, dus hier heb ik nu eindelijk eens een voordeeltje.

Delen