Selecteer een pagina

Blog 59 Drunchen

Rian (66) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DAG TWEEHONDERDZEVEN ZATERDAG

De zoveelste dag dat we wakker worden van het gekletter op de balustrade van ons balkon. We draaien ons nog even om. Als we uiteindelijk opstaan, is het droog en schijnt zelfs de zon. Dat is maar goed ook, want straks heb ik hondentraining. Marja ontbijt met een gebakken eitje en ik sla het ontbijt over.

Energiek

De training van Coosje is om 13.00 uur, dus lunch gaat hem dus niet worden. Ik blijf me nog steeds verbazen over het feit dat ik gewoon kan blijven functioneren zonder dat ik me gammel ga voelen. Nu maakt het eigenlijk helemaal niet uit wanneer of hoe vaak ik eet. Ik voel me altijd goed en energiek. Natuurlijk heb ik wel eens trek, maar ik blijf me goed voelen. De trek zit vaak tussen mijn oren. 

Training

Het is de eerste keer dat Coosje in de nieuwe groep mee gaat trainen ons is aangeraden om maar met 1 “baasje” te komen. Vandaag ga ik met Coosje, natuurlijk breng ik verslag aan Marja uit. Het is even wandelen om bij het trainingsveld te komen. De training is intensief en vraagt fysiek ook wel wat van mij. Het gaat me allemaal makkelijk af. Samen met Coosje ren ik als een jonge hond over het veld. Voor mij is dit allemaal niet vanzelfsprekend. Ik heb eerder honden gehad en altijd met hen getraind. Ik vond het altijd leuk, maar zwaar.

Nu kan ik nog uren doorgaan met wandelen, rennen, bukken. Wat een verandering! Na de training ga ik direct naar huis, want zowel Coosje als ik zitten onder de modder. Thuisgekomen schop ik eerst mijn laarzen uit, laat ik mijn broek nog voor de deur op de grond vallen en gaat Coosje direct mee naar de douche. Niet veel later is er bij geen van ons meer modder te bekennen. 

Rotzooi

Dan is het tijd om boodschappen te gaan doen. Coosje mag de supermarkt natuurlijk niet in en ze kan nog niet alleen thuisblijven. Ik doe daarom eerst de routineboodschappen en Marja werkt later mijn speciale lijstje af waar al veel producten voor de kerstdagen op staan. We hebben de afgelopen dagen veel in de Kerstspecial gebladerd en er heel wat lekkere hapjes en gerechten uitgehaald die we klaar willen gaan maken.

Wanneer ik in de winkels loop en zie hoeveel ”rotzooi “er aan wordt geboden, voel ik me dankbaar dat TheNewFood op mijn pad is gekomen. Ik ben trots op de verandering die in mij heeft plaatsgevonden. Als ik om 18.00 uur thuiskom met 3 volle boodschappentassen staat Marja al klaar om op pad te gaan. Ze vindt het leuk om op zoek te gaan naar de bijzondere kruiden en alle andere dingen die we normaal niet in huis hebben.

Kerstdagen 

Wij hebben eigenlijk 3 kerstdagen, de dag na kerst ben ik jarig en een paar jaar geleden is deze datum ook nog eens onze trouwdag geworden. Dagen van gezelligheid, bezoek, veel eten en snoepen. Dat eten en snoepen deed ik altijd erg ongezond en in overdaad. Nu denk ik heel bewust na wat ik wel en niet wil eten. Ik zal iedereen die bij ons komt kennis laten maken met gezond snacken.

Ik ga heerlijke dingen maken! Uit de vastenspecial de chocoladefudge en chocoladetruffels. De botercakejes en puddingbroodjes uit de kerstspecial. Ondanks dat het verantwoorde lekkernijen zijn, hou ik mijn koolhydratentotaal in de gaten. 

Rundergehakt

We eten laat vandaag. Iets wat ik wilde voorkomen, maar soms kan het gewoon niet anders. We eten kerriekool en gehaktballen uit de stamppotspecial. Matty heeft aangegeven dat het toch wel goed zou zijn om wat vaker rundvlees te eten. Het smaakt erg lekker bij elkaar. De avond is al deels om als we uitgegeten zijn en meer dan verzadigd in de chill-mode gaan. Het is mooi geweest voor vandaag.

DAG TWEEHONDERDACHT ZONDAG

We zijn al op tijd wakker vandaag. Beiden slaan we het ontbijt over omdat we later vandaag gaan drunchen. Eerst is het tijd voor onze dagelijkse ochtendwandeling met Coosje. 

Drunchen

Ik moest even aan dit nieuwe woord wennen. De restaurants hebben dit bedacht als alternatief op brunchen. Nu de mensen alleen in de middag uit eten kunnen, wordt het een mix tussen lunch en diner. We hebben om 14.00 uur met mijn dochter en schoonzoon afgesproken bij de Beren. Mijn dochter is maandag jarig en omdat ze dan moet werken, maken we het vanmiddag gezellig. 

Zoveel keus

Het restaurant is al helemaal in kerstsfeer en het is gezellig druk. Zowel de hond van mijn dochter als Coosje zijn mee. Voor hen heb ik van allerlei lekkers in mijn tas. De menukaart is aangepast op het drunchen. Het is erg gevarieerd er is voor ieder wat wils. We starten met een voorgerechtje ik kies de in knoflook gebakken gamba’s is. Ohhhhh, wat is dit ongelooflijk lekker.

Daarna heb ik een plate met zalm, parmaham, kaas, salade en carpaccio. Verrukkelijk. Voor we het weten is het alweer 17.00 uur en moeten we het restaurant verlaten. Best jammer, want we waren nog lang niet uitgepraat. Buiten laten we de honden nog even stoeien en niet veel later gaan we op huis aan.

OMADdag

Bij thuiskomst maken we eerst een wandeling met Coosje. Voor we naar boven gaan halen we nog even de kerstspullen uit de berging. Zodat we daar morgen mee aan de slag kunnen. Daar was het tot nu toe nog niet van gekomen. Het is vandaag een OMADdag geworden. De ruk naar de lunch van morgen lijkt me best pittig, maar ik ga het aan.

Maar ik maak het mezelf niet te moeilijk. Als ik morgenochtend voel dat ik iets nodig heb, neem ik wat te eten.  Ik luister goed naar mijn lichaam!

DAG TWEEHONDERDNEGEN MAANDAG

Vandaag ben ik op tijd wakker, ik draai me nog even om. Als ik eenmaal uit bed stap besluit ik het ontbijt over te slaan. Ik voel aan alles dat dit niet mijn beste dag gaat worden. Eerst ga ik een ronde wandelen met Coosje, een frisse neus zal me vast goed doen. 

Sleur

Wanneer je gewend bent wekelijks veel mensen om je heen te hebben, is dit een saaie tijd. Meestal kan ik daar goed mee dealen. Maar vandaag even niet. We zijn het vandaag allemaal even zat. Door corona valt er zo weinig te beleven en iedere spontaniteit om iets te ondernemen wordt direct de kop ingedrukt. Marja werkt nog online, maar daar word je ook niet altijd vrolijk van.

Ik mis de gezelligheid van mijn koren en het zingen enorm. Het is zo’n dag waarin er weinig gebeurt, de sleur voelbaar en merkbaar is. 

Kerstproof

We besluiten om onze schouders eronder te zetten. De dozen met kerstspullen hebben we immers niet voor niks uit de berging gehaald. Rustig aan maken we ons huis kerstproof. Als we het niet buiten de deur gezellig kunnen hebben, dan maken we het thuis extra gezellig. Koken, daar kunnen we zo van genieten. Vandaag wordt het één van onze favorieten: de gebakken boerenkool uit de stamppotspecial.

Wanneer ik eenmaal bezig ben met het eten realiseer ik me dat ik vandaag eigenlijk ongemerkt weer een OMADdag heb gehad. 

Motivatie

Ik neem Coosje mee voor haar laatste wandeling. Dan duiken we snel het bed in, om morgen weer vol goede moed op te staan. Ik ben zo benieuwd of ik morgen weer ben afgevallen. Ik weet dat het er bij hoort om regelmatig stil te staan, zeker aan het einde van de rit. Ik zie ook wel dat mijn lijf blijft veranderen. Het motiveerde me meer toen ik de kilo’s eraf zag gaan.  

Delen