Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. Blogs
  4.  » 
  5. Hetty van Dijk
  6.  » Vallen en weer opstaan

Vallen en weer opstaan

Ik merk dat er starters zijn, die “de fout ingaan” en het er vervolgens maar bij laten zitten. Dat is jammer en niet nodig. Bedenk dat dit niet het zoveelste dieet is, dat je volgt, maar dat je bezig bent je voedingsgewoonten blijvend te veranderen.

Niet ‘proberen’ maar doen!

Tegen degenen die nog twijfelen, zou ik willen zeggen: niet proberen, gewoon DOEN. Als je kiest voor koolhydraatarm/keto, doe je dat omdat je niet alleen slanker, maar ook gezonder wilt worden en daar hebben we meestal wel wat voor over. Natuurlijk gaat dat wel eens mis en dat is niet erg. Als je eenmaal de voordelen aan je eigen lijf ervaren hebt, wil je nooit meer terug! Gelukkig voelen de meesten die voordelen al gauw.

Toch gaan we allemaal wel eens in de fout, net als met die anderhalve meter….. Haak na zoiets dan niet af, maar wees ‘mild en genadig’, juist voor jezelf. Gun jezelf die kans op een beter leven en een betere gezondheid. “Je krijgt je leven ervoor terug”, zou Matty zeggen. En zo is het.

Iedereen kan het, jij ook!

Denk niet na zo’n misser dat je het niet kunt. Iedereen kan het. Met alle gidsen, tips op de website en de Facebookpagina wordt het ons erg makkelijk gemaakt, vind ik. Gewoon doen wat er staat, dat blijkt ook bij mij het allerbeste. En luister vooral naar je lijf. En zoek steun bij elkaar. Meld je eventueel aan bij een startgroep.

Hier op Texel stagneert het ook wel eens. Mijn gewicht blijft al twee weken hetzelfde. Keurig keto gegeten, maar toch. Gelukkig nemen mijn taille-centimeters wel af: 114, 109, 104 en vandaag 100! Dat motiveert.

Op straat word ik al aangesproken over de voordelen van koolhydraatarme voeding. Steeds meer Texelaars hebben er oren naar, lijkt het wel. Ook de huisartsen hebben mij gevraagd om er over te komen vertellen en dat vind ik TOP. 

Groeten van Texel,
Hetty van Dijk

Lees meer ervaringen met deze aanpak...

Delen