Selecteer een pagina

RIAN BLOG 72 – Ziek

Rian (67) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DIT WAS MIJN WEEK

Helaas ben ik vorige week toch ziek geworden. Corona. Ik was erg verkouden, had keelpijn, zware hoofdpijn, hoestte en een loodzwaar lichaam. Even leek het beter te gaan, maar ik heb een terugslag. Ik begrijp het echt niet. Ik heb verder geen klachten meer. Mijn griepverschijnselen zijn over. Maar ik ben gewoon tot niets in staat. 

Uitgeteld

Ik probeer op te zijn, maar ik kan geen enkele inspanning aan. Ik verruil soms mijn bed voor de bank. Als ik even iets doe, word ik duizelig en als ik dan nog iets verder probeer te gaan, val ik haast flauw en ga ik enorm transpireren. Er zijn dagen dat ik niets kan; lopen naar de wc kost al moeite. En als ik loop voelt het alsof ik geen contact met de grond maak, alsof ik zweef en niet kan aarden. Heel vreemd.

Ook denken kan ik haast niet. Althans niet over dingen die er toe doen. Een gesprek met Marja over onze naderende verhuizing kan ik niet aan, dan is het kortsluiting in mijn hoofd en kan ik geen beslissingen nemen of keuzes maken. Heel bizar. Ook schrijven lukt me niet, gelukkig bood Matty mij aan om even te bellen, zodat ik toch mijn verhaal kan delen.

Balen

Ik baal er best van dat ik zo ziek ben. Toen ik besloot me te laten vaccineren had ik verwacht dat ik niet echt ziek zou worden, dat was toen verteld. Dit valt dan toch tegen. Ik ben zelfs geboosterd én ik heb de griepprik gehad! Maar waarvoor dan, dat vraag ik me nu wel af. Ik had dit niet verwacht. Ik heb me heel zielig gevoeld de afgelopen week, maar ben nooit de fout ingegaan met troostvoer. 

Daar ben ik dan best wel trots op. Het schoot wel even door m’n hoofd. Vroeger waren dit de momenten dat je beschuitjes ging eten, gele vla en biscuitjes en natuurlijk veel vruchtensap drinken. Maar ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken. Dan zou ik me zeker weten nóg beroerder gaan voelen! 

Verwend

Ik heb zelf niet echt gekookt dus. Marja zorgt al de hele week voor me, ze verwent me graag. Ik heb niet veel trek en ook niet zin in alles. Zelfs mijn Cola smaakte me niet en smaakt me nog steeds niet. Het is dus steeds even kijken waar ik trek in heb. Matty zou trots op me zijn: ik luister heel goed naar mijn lijf en geef het waar het om vraagt, zoals ook in het artikel over ziek zijn staat.

Marja bakte omeletjes. Ze verwende me met mijn lievelingsgerecht: de shoarmaschotel uit de startgids. Ze bracht me bakjes yoghurt (dat mag nu ;-p) en stukjes kaas als ik daar zin in had. Dat vult ook altijd lekker en stilt de trek. En ook de courgettesoep viel heel goed… Ik heb wel veel te weinig gedronken omdat ik veel heb geslapen. Dat is zeker nu niet zo slim, dat realiseer ik me. Dus dat probeer ik nu weer in te halen.

Supplementen

Matty adviseerde me wat extra supplementen te nemen en stuurde me een link naar dit artikel over corona. Ik nam een stootkuur vitamine C, extra zink, vitamine D en quercetine. Wat wel bijzonder is: ik heb geen koorts gehad. Deze hele periode niet. Normaal had ik altijd heel snel heeeeeel hoge koorts. Zelfs ook wel eens EMOkoorts. Hier bedoel ik mee dat ik koorts kon krijgen als ik stress of verdriet heb.

Ik heb ook nauwelijks last op mijn longen. Dus… de voeding en het afvallen heeft zeker geholpen denk ik. Ook al voel ik me nu zwaar klote, ik weet dat ik nu met keto een veel betere conditie heb. En het feit dat ik niet meer zo heel zwaar ben, heeft het risico op complicaties denk ik wel verkleind. Ik ga nu stoppen, want het gaat echt even niet meer. Maar het komt goed, volgende week hoop ik weer uitgebreid van de partij te zijn!

Delen