Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. VEEL AFGEVALLEN
  6.  » Drents gezin weer slank en energiek

Drents gezin weer slank en energiek

Alice (42 jaar) was de laatste jaren veel aangekomen door medicatie en het lukte niet om die kilo’s kwijt te raken. Tot een kennis haar aanraadde te starten met de koolhydraatarme/keto aanpak van TheNewFood. Alice besloot het een kans te geven, en met succes! Ze is maar liefst 26 kilo afgevallen. Ook haar man, Hans (55 jaar), en haar zoon Colin (12 jaar) deden met haar mee. Ze voelen zich allen veel beter en energieker.

Veel aangekomen door medicatie

“Twee jaar geleden ben ik begonnen met medicatie voor mijn chronische hoofdpijn. Ik kwam in korte tijd ruim 20 kilo aan. Dit, terwijl ik altijd slank was en nooit hoefde op te letten wat ik at. Ineens was ik dik! Ik vond dit natuurlijk vreselijk… Uiteindelijk werkte de medicatie niet eens, ze kwamen er achter dat ik een verhoogde oogbaldruk heb. Alles was dus ook nog eens voor niets.

Ik stopte met de medicatie, maar met geen mogelijkheid kreeg ik die extra kilo’s er af. En dat, terwijl ik dacht dat ik erg gezond at (veel groente en fruit, weinig snoep/koek, volkorenproducten etc.). Ik snapte er niets van, maar kon ook niet echt de motivatie vinden om écht streng te gaan lijnen. Ik heb nooit veel vertrouwen gehad in jezelf uithongeren met een dieet. Ik zag bij anderen hoe ze uiteindelijk juist nog zwaarder werden.”

Een vriendin was geweldig afgevallen

“Ik was dus helemaal niet bezig met afvallen en diëten, terwijl ik wel baalde van die extra kilo’s… Tot ik op een verjaardag een vriendin tegenkwam. Ze zag er fantastisch uit. Ik herinnerde me, dat ze altijd aan de zware kant was, maar nu was ze ineens enorm slank. En ze was niet alleen veel afgevallen, ze was ook veel gezonder geworden. Zo had ze eerst een vervette lever en die was helemaal genezen.

Ik was direct geïnteresseerd in wat ze deed. Ze vroeg me een keer samen te gaan fietsen, zodat ze tijdens het fietsen meer kon vertellen over de manier waarop ze dit bereikt had. Ik merkte tijdens die fietstocht dat ik meer en meer geïnteresseerd raakte in deze aanpak. Tijdens het fietsen merkte ik al dat haar conditie een stuk beter was. Aan het eind van de fietstocht gaf ze mij een startgids cadeau en toen ben ik direct begonnen!”

Samen starten

“Mijn man, Hans, steunde me vanaf moment één. Hij is direct met mij mee gestart. Mijn zoon, Colin, zag dat wij al snel een paar kilo’s kwijt waren en ons veel beter voelden. Hij wilde ook wel van zijn vetrolletjes af, dus besloot hij later om ook mee te gaan doen. En hij mist niets! Hij vindt de koolhydraatarme/keto lekkernijen een heerlijke vervanger (zelfs lekkerder!) voor de koekjes en snoepjes die hij eerder at. Hij is erg blij dat hij nu van zijn vetrolletjes af is.

We hebben de STARTGIDS en STARTGIDS DEEL 2 weekmenu’s helemaal doorlopen. Die houvast was heel fijn, ik hoefde zelf niet na te denken wat we konden eten. Inmiddels zijn wij zo gewend aan deze manier van eten, dat ik nu ons menu samenstel uit alle boeken van TheNewFood. Onze favorieten zijn de drie-in-de-pan, de omeletrol en de bloemkool-ovenschotel. Die staan iedere week wel een keer bij ons op het menu!”

Zoveel meer energie

“Hans fietste altijd al lange afstanden, maar nooit zonder problemen. Tijdens zo’n fietstocht verbruik je veel energie. Vroeger moest hij zich dan volstoppen met zoete repen en gelletjes, waar hij misselijk van werd. Zijn eerste 200 kilometer koolhydraatarm/keto was voor hem een verademing: hij had helemaal geen problemen tijdens het fietsen! Energie genoeg, geen honger én geen misselijkheid! Eén van zijn fietsvrienden eet ook volgens de aanpak van TheNewFood. De andere mannen zitten altijd vol nieuwsgierigheid te kijken naar het lekkers dat zij mee hebben, haha!

Onze zoon merkt ook dat het fietsen beter gaat. Hij zegt dat hij veel makkelijker een steile helling op fietst dan eerder. Ik ben zelf sinds een paar maanden ook aan het fietsen geslagen. In het begin alleen op de spinningfiets, in de sportschool. Ik durfde namelijk niet in strakke fietskleding. Pas toen ik een aantal kilo kwijt was ben ik ook buiten gaan fietsen. En tegenwoordig fiets ik zo’n drie keer per week routes van ongeveer 75 kilometer, zonder energiedips!

Fietsen gaat prima zonder extra eten of sportdrankjes. Maar op langere ritten nemen we wel iets te eten mee voor als we trek krijgen. Wat we dan meenemen? Bijvoorbeeld gehaktbrood, scones, kokosmacronen of brownies. Allemaal uit de boeken van TheNewFood.”

Van 100 naar 74 kilo

“Ik wilde dolgraag wat kilo’s kwijt, en dat is gelukt. Ik ging van 100 kilo naar 74 kilo. Het liefst wil ik nog een paar kilo kwijt, maar ik voel me nu al erg gezond. Ik weeg nu zelfs minder dan voor mijn zwangerschappen, wie had dat ooit kunnen denken! Ook mijn man en zoon zijn wat afgevallen. Zij hoefden niet zoveel af te vallen, maar vonden een paar kilootjes toch ook wel fijn. Hans is 11 kilo afgevallen en Colin 8 kilo. Zonder het gevoel te hebben dat ze aan het diëten waren!

Je kunt altijd kijken naar wat je niet meer ‘mag’ eten, maar je kunt ook kijken naar wat je allemaal wél kunt eten. En dat is heel veel, en heel lekker! Ik raad iedereen aan om gewoon te starten met de startgids en het een kans te geven. Je zult daar echt geen spijt van krijgen.”

 

BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten 

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

Delen