Selecteer een pagina

RIAN BLOG 53 Op de borrel

Rian (66) is getrouwd met Marja (64), moeder van 2 kinderen, oma van 3 kleinkinderen en koordirigent van beroep. Ze is 1.68 lang en na ‘een leven lang lijnen’ weegt ze bijna 107 kilo. Ze besluit het roer om te gooien en kiest voor TheNewFood. Rian deelt haar ervaringen in haar blogs.

DAG HONDERDZESENTACHTIG ZATERDAG

Al 2 weken moeten we op zaterdag vroeg op voor puppytraining. Vandaag niet, want we vinden deze training geen enkele meerwaarde hebben voor onze Coosje. Alles wat we daar leren weet en kan zij al en ook wij krijgen geen nieuwe informatie.

Luxe ontbijt

We blijven dus nog even heerlijk uitslapen, want inmiddels is Coosje ook gewend aan ons onregelmatige ritme en ligt dus nog lekker te pitten. Om 10.00 uur laat zij van zich horen en spring ik eruit. De eerste gang is dan naar buiten voor de dagelijkse uitlaat en daarna gaan Marja en ik eens bekijken wat we willen ontbijten. Het wordt een heel luxe ontbijt; gevulde avocado met zalm uit de ontbijt & lunchspecial.

We zijn allebei fan van avocado en de combinatie met zalm ei en kaas is echt heel erg lekker. We maken het even samen klaar. Het komt steeds vaker voor dat we samen in de keuken staan, dat is heel gezellig! Marja hield nooit van koken. Zei ook altijd dat ze gekookt water nog kon verpesten, maar inmiddels heeft ze al heel wat uit de boekjes bereid. En belangrijker nog, ze heeft er plezier in. 

Inkopen

In de middag gaan we naar het Alexandrium om voor de kleinkinderen inkopen te doen voor de Sinterklaas. Het is er gezellig druk. Coosje gaat natuurlijk mee in de rugtas en we hebben daardoor veel bekijks. Voordat we weer naar huis gaan, laten we Coosje nog even wandelen. Want van al die uren in de rugtas is ze toch wel een beetje stijf geworden. We komen vandaag dus ook weer aan onze stappen.

Gevulde aubergine

Het is alweer 19.00 uur als we thuiskomen en alhoewel we niet geluncht hebben, hebben we geen van beide nog zin om iets te gaan eten. We gaan allebei eerst even wat drinken, lezen wat en kiezen er om 21.00 uur voor om nog even iets te maken. We gaan voor de aubergine gevuld met feta uit de ovenspecial.  Waar we ons een beetje op verkeken hebben is de tijd dat dit in de oven moet.

We moeten op dit late tijdstip dus ook nog 50 minuten geduld hebben voor we aan tafel kunnen. Nou ja, het is zaterdag, dus dat is ook helemaal geen punt. En het smaakt weer ontzettend lekker, dus het was de moeite van het wachten zeker waard.

DAG HONDERDZEVENENTACHTIG ZONDAG

We beginnen de dag ontspannen, maar we ontbijten niet. We zitten nog vol van onze late maaltijd.

Sauna

Vandaag zouden wij naar Thermen Sauna in Bussloo gaan en we zouden daar ook één overnachting hebben, waarna we de maandag ook in de sauna zouden gaan genieten, Maar helaas heeft de lockdown weer roet in het eten gegooid. De sauna is wel open, maar slechts tot 18.00 uur en om 20.00 uur moet je uitgegeten zijn, want dan gaan de restaurants dicht. Voor ons, doorgewinterde saunagangers, is juist de avond zo heerlijk.

Wij benutten vaak de hele dag, eten dan rond 19.00 uur een licht hapje en gaan daarna nog een paar saunarondes doen. Nu met een overnachting rol je dan zo je bed in. Dat is pure luxe en na een gezond ontbijt zouden wij er dan nog één saunadag aan vast geplakt hebben. Nu dit niet op deze manier kan, annuleren we en stellen we dit uitje uit tot januari.

Op de borrel

We rommelen allebei wat in huis en lunchen ook best wel laat met een eenvoudig spiegelei met ham en kaas. Eind van de middag gaan we even bij Marja’s zus borrelen. We zijn er een tijd niet geweest en hebben heel wat bij te praten. Als we nog maar net een glaasje wijn en een Colaatje voor ons hebben, serveert zij heerlijke verantwoorde hapjes en verschillende noten.

Jeetje, wat heeft ze daar een zorg aan besteed voor ons. Er is komkommer met brie en walnoot, komkommer met blauwschimmelkaas en met kruidenkaas en zalm en de heerlijke macadamias, cheesepops, walnoten en amandelen. Natuurlijk houden we in de gaten dat we niet teveel noten eten, maar aan de rest van de hapjes doen we ons flink tegoed.

Zus

Inmiddels is Marja’s zus ook koolhydraatarm gaan eten en heeft ook al resultaat geboekt. Haar buik en maag zijn flink geslonken. Ik doe het niet zo streng als jullie hoor, zegt ze. Ik eet niet ketogeen, maar koolhydraatarm of soms beperkt. Ook zij voelt zich hier goed bij. Rond 19.00 uur gaan we terug naar huis en eigenlijk is etenstijd dan voorbij.

We zijn nog verzadigd van de hapjes en hebben niets meer nodig. Het enige wat we nog even nemen is een kop bouillon. Maar later op de avond kom ik nog wel even in de verleiding om toch weer een stukje kaas te nemen, maar ik merk dat dit wel een gewoonte gaat worden. En dat is wat ik niet meer wil. Dat wordt dan een valkuil voor mij. Ik moet dus gewoon even sterk zijn en hier niet aan toegeven. En dat lukt!

DAG HONDERDACHTENTACHTIG MAANDAG

We besluiten niet te ontbijten, want we zijn van plan tussen de middag even feestelijk te gaan lunchen.

Bijzonder

 Het is voor ons een bijzondere dag omdat onze relatie ooit op deze dag is begonnen. We staan daar weer eens even bij stil en beseffen allebei hoeveel we in afgelopen jaren samen hebben meegemaakt. Ons leven is best een rollercoaster geweest. Omdat Marja toch vrij is doordat we immer nog in Bussloo zouden zijn, gaan we er vandaag ook een gezellig dagje samen van maken.

Marja heel graag van die all weather laarzen hebben. We hebben even gegoogled en bij de ANWB in Gouda hebben ze een behoorlijke sortering. We gaan dus die kant op en Marja vindt daar precies de laars die zij in haar hoofd had.

Late lunch

Het is inmiddels al 15.00 uur en omdat we niet ontbeten hebben, beginnen we toch wel een beetje trek te krijgen. De lunch is er inmiddels ook bij ingeschoten. We gaan dus maar even een gezellig restaurantje opzoeken. Ik moet vanavond al vroeg naar schilderles en het lijkt ons een goed idee om dan nu iets warms te eten, zodat we dan thuis niet meer hoeven koken. We strijken neer in een sfeervol restaurantje.

Marja kiest voor een heerlijk visgerecht en ik neem een hamburger XXL met spek, kaas, uit en champignons. Uiteraard vragen we de friet en het brood weg te laten. Het smaakt ons allebei goed. Hier kunnen we zeker wel weer een paar uur op teren. En dat is maar goed ook, want op de weg terug naar huis komen we in de file, waardoor ik maar net op tijd ben voor de schilderles en ik dus thuis niets meer kan eten.  

Delen