Selecteer een pagina
NIEUWS » Nieuwe suikervrije jam: SWEET JAM

Nieuwe suikervrije jam: SWEET JAM

Jam is erg handig om in huis te hebben, bijvoorbeeld voor op je pannenkoek uit de startgids. Helaas bevat gewone jam (vaak veel) suiker of bijvoorbeeld fructosesiroop en daarom is geen enkele jam geschikt in een koolhydraatarm/keto menu.

Tot nu toe was er alleen Céreal suikervrije jam die wel geschikt is. En nu is daar een nieuwe jam bijgekomen! Namelijk SWEET JAM In deze jam zit namelijk alleen stevia en erythritol als zoetstof. Beide zoetstoffen hebben geen effect op je bloedsuiker en zijn daarom goed te gebruiken binnen je koolhydraatarme/keto menu.

De SWEET JAM is te koop bij Holland&Barrett (voorheen De Tuinen) voor €3,49 per potje. Verkrijgbaar in de smaken aardbei, abrikoos en bosbes.

LET OP Op het etiket zie je veel koolhydraten staan, de meeste daarvan zijn polyolen. Bij SWEET JAM gaat het om erythritol en die kun je in z’n geheel aftrekken van de koolhydraten omdat ze niet door het lichaam worden opgenomen.
Je ziet ook wat suiker staan op het etiket, dat is de suiker die in het fruit zelf zit. Bekijk hier de voedingswaarden.

Deze nieuwe jam is nóg geschikter dan Céreal jam, omdat maltitol (valt ook onder de plyolen) toch wat invloed lijkt te hebben op de bloedsuikers, die kan je dus niet helemaal aftrekken van de koolhydraten.

Wil je meer weten over zoetstoffen en welke zoetstoffen geschikt zijn binnen een koolhydraatarme/keto aanpak?
Klik dan hier.

Verpleegkundige Lara SchalkHeb je nog vragen na het lezen van deze informatie?
Stuur me even een bericht.

Lara Schalk
Medisch voedingsspecialist en expert in koolhydraatarm/keto eten.
Verpleegkundige bij TheNewFood