Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. NIEUWS
  4.  » Maagzuurremmer Ranitidine (Zantac) niet veilig

Maagzuurremmer Ranitidine (Zantac) niet veilig

Belangrijk nieuws: maagzuurremmers met Ranitidine, zoals Zantac, zijn per oktober 2019 op grote schaal teruggeroepen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maakte bekend dat deze medicatie waarschijnlijk niet veilig is. 

Kankerverwekkend

Uit onderzoeken blijkt dat er in maagzuurremmers met Ranitidine een stof zit die mogelijk levensgevaarlijk is. Het blijkt dat deze stof bij dieren kankerverwekkend is en hoogstwaarschijnlijk ook bij mensen. 

Terugroepactie komt veel te laat

Half september werd al bekend dat deze maagzuurremmers mogelijk kankerverwekkend zijn, maar toch werd er niet direct actie ondernomen. Dit in tegenstelling tot andere landen in Europa. Nu is eindelijk ook in Nederland besloten dat  medicijnen met ranitidine teruggeroepen moeten worden.

Het gaat om alle medicatie waar Ranitidine in zit, zoals Zantac, ongeveer 150.000 mensen krijgen deze maagzuurremmers op recept. Maar ook maagzuurremmer met Ranitidine die je in de drogist kunt kopen, zoals van het Kruidvat en Trekpleister worden afgeraden. 

Slik jij andere maagzuurremmers?

Eerder werd al bekend dat andere maagzuurremmers, zoals omeprazol en pantoprazol, niet veilig zijn. Langdurig gebruik van deze maagbeschermers kan allerlei ziekten, bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en kanker, veroorzaken. Meer informatie hierover in de link onderaan dit artikel.

Koolhydraatarme/keto aanpak dé veilige oplossing bij maagklachten

De koolhydraatarme/keto aanpak blijkt goed te werken voor mensen met maagklachten. Bovendien is deze aanpak helemaal veilig en erg gezond! Wij zien in de praktijk vaak dat mensen die overstappen naar een koolhydraatarm/keto menu geen maagbeschermers meer nodig hebben. Zij geven aan dat hun klachten binnen enkele dagen over zijn! 

Coby: Mijn man kreeg een tijdje geleden ook maagzuurremmers. Ik heb het recept teruggebracht en we zijn koolhydraatarm/keto gaan eten. Hij heeft nergens meer last van: geen oprispingen én geen opgeblazen gevoel meer!

Ben jij gestart met de startgids aanpak en slik je nog maagbeschermers? Grote kans dat dat helemaal niet meer nodig is. Last van brandend maagzuur?

VERDER LEZEN
Maagzuurremmers (o.a. Omeprazol en Pantoprazol) niet zonder risico!

Dit artikel heb ik geschreven samen met Lara Schalk. Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? 
Stuur me even een bericht.

Matty Barnhoorn  TheNewFood 

Wie is Lara Schalk?
Lara Schalk is verpleegkundige bij TheNewFood. Lara combineert haar medische achtergrond met haar schat aan kennis over gezonde koolhydraatarme/keto voeding. Ze schrijft onder andere artikelen voor de site en adviseert en begeleidt bij deze aanpak, ook één op één. Kijk hier voor de mogelijkheden. Stuur Lara een bericht.

BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten 

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

Delen