Selecteer een pagina
  1. TIPS & TRICKS
  2.  » 
  3. GEZONDHEID
  4.  » Medicatie en koolhydraatarm/keto starten

Medicatie en koolhydraatarm/keto starten

Gebruik je medicatie of heb je gezondheidsproblemen? In principe kun je vrijwel altijd gewoon gaan starten met deze aanpak, want je gaat alleen anders eten, gezonder, puur en vers! Je kunt er dus alleen maar bij winnen. Maar soms is het beter om eerst te overleggen met je behandelaar of om je menu iets aan te passen. Dus gebruik je medicatie of heb je gezondheidsproblemen, lees deze pagina dan even goed door vóór je start!

Gebruik je diabetesmedicatie?
Wanneer je andere medicatie gebruikt voor diabetes dan metformine, dan moet je altijd eerst overleggen met je behandelaar en een afbouwplan maken. Start je namelijk niet direct vanaf dag één met afbouwen dan loop je kans op een levensgevaarlijke hypo. Dat geldt voor insuline, gliclazide en alle andere bloedsuikerverlagers. Meer informatie (ook over andere gezondheidsproblemen) via de knoppen hieronder.

Gebruik je andere medicatie?
Gebruik je medicatie voor bijvoorbeeld hoge bloeddruk, schildklierproblemen, cholesterol of bloedverdunners? Het is geen probleem om te starten. Deze aanpak kan vaak al heel snel verbetering geven van klachten. Daardoor is het misschien wel snel nodig om medicatie af te bouwen, houd dat in de gaten en overleg tijdig met je behandelaar. Meer informatie via de knoppen hieronder. 

Heb je een specifieke ziekte?
Wanneer je een specifieke ziekte hebt of een dringend voedingsadvies hebt gekregen bijvoorbeeld van je specialist, dan is het altijd verstandig om eerst te overleggen. Zijn je artsen niet op de hoogte van deze aanpak, verwijs ze dan naar onze informatie voor zorgprofessionals.

Medicatie die het afvallen kan beïnvloeden
Veel soorten medicatie kunnen het afvallen beïnvloeden. Het kan zijn dat je langzamer afvalt, of zelfs helemaal niet. Dit is een bekende bijwerking van anti-depressiva bijvoorbeeld.

Het gaat niet alleen om pillen en insuline, maar bijvoorbeeld ook om pufjes en zalfjes op basis van corticosteroïden (hormoonzalf). Ook zij kunnen het afvallen afremmen. Misschien kun je vervangende medicatie gebruiken, overleg dat met je behandelaar. 

Overzicht aandoeningen of situaties
Je gaat via de knop naar de pagina’s die je alle informatie geven, ook wat betreft aanpassingen en medicatie! 
Ga je starten, vergeet dan ook niet om je mineralen aan te vullen! Meer info vind je hier.

Mocht je nog een vraag hebben die je hier niet kunt vinden ga dan naar het overzicht met vragen/antwoorden op deze pagina onderaan.
Wij wensen jullie een geweldige start met deze aanpak. Geniet ervan!

BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten 

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.