Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. Geen categorie
  4.  » Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

Mayonaise bestaat voor bijna 100% uit vet. Perfect in een gezond menu. Helaas is er in Nederland nog geen mayonaise te koop met uitsluitend gezonde vetten. Vaak wordt raapzaadolie, koolzaadolie of andere schadelijke plantaardige olie gebruikt en dat is geen gezond vet. Het veroorzaakt ontstekingen in je vaten en is daardoor gevaarlijk voor hart en vaten. Eigenlijk is alle mayonaise uit de winkel dus ongeschikt!

Beter is het om zelf mayonaise te maken met gezonde vetten. In deze video laten we je zien hoe je makkelijk zelf mayonaise kunt maken. We laten drie opties zien en veel extra tips! Gaat de video te snel druk dan op het tandwieltje rechtsonder en ga naar ‘afspeelsnelheid’, die kun je heel laag zetten. Zie voor nog meer extra TIPS onder de video.

TIP MAYONAISE ZONDER EI Vervang het ei door 100 ml sojamalk als je geen ei eet. Kies het liefst voor de methode 3, de methode met de staafmixer in de smalle hoge kom. Volg verder gewoon de instructies.

SAUSJES MAKEN VAN MAYONAISE In de startgids vind je het recept voor mayonaise maken en sausjes. Ook in de zomerspecial staan verschillende sausjes (voor bij de barbecue).

WELKE OLIE? Ik gebruik zelf vaak avocado-olie of macadamia-olie voor mayonaise. MCT olie kan ook, deze is neutraler qua smaak, soms past dat beter bij een gerecht. Ook half olijfolie, half kokosolie is heerlijk. Maak meteen een flinke pot en voeg Molkosan toe, dan blijft het langer goed (zie video).

LET OP: In onze supermarktlijst geven we aan welke kant-en-klaar mayonaise qua koolhydraten het meest geschikt zijn. Helaas zijn dit qua vetten niet de beste keuzes. Zelf mayonaise maken is áltijd beter, omdat je gezonde vetten kunt gebruiken! Online kun je wel gezonde mayonaise vinden met avocado-olie, van het merk Sir Kensington’s of Primal Kitchen, helaas nu alleen nog via het buitenland te koop. 

LEES HIER ALLES OVER GEZONDE VETTEN 

OVERZICHT ALLE ARTIKELEN

 Je kunt hier ook zoeken op de site:

Delen