Selecteer een pagina

Niet snaaien maar kloppen

Ed Nissink (61) is moderator en inspirator bij TheNewFood. Hij heeft een achtergrond in communicatie, coaching, oosterse vechtkunsten en mindfulness en deelt regelmatig tips en oefeningen die je kunnen helpen bij het starten met deze fijne aanpak én bij het volhouden!

WORDT HET JOU SOMS ALLEMAAL EVEN TE VEEL?

Herken je dit? Er gebeurt van alles in je leven, je hebt het te druk, te zwaar, te veel zorgen, te veel dingen aan je hoofd… Het maakt je vreselijk onrustig en je zou zo graag willen dat het even stopt… Dat zijn vaak gevaarlijke momenten waarop eten, of liever gezegd snaaien, de enige oplossing lijkt. Het lijkt alsof je er zelf niets over te zeggen hebt, de drang is zo groot: je móet iets doen!

HO WACHT, PROBEER DIT EERST!

In deze video kun je zien hoe een simpele ‘klopoefening’ je kan helpen om weer even tot rust te komen. Deze oefening heeft mij zelf ook vaak geholpen en ik heb het in mijn werk al aan veel mensen geleerd. Het werkt erg goed: je energie richt zich weer op wat je wilt: gezond worden en blijven. En dan is het ineens niet meer zo moeilijk om het snaaien over te slaan. Je weet weer waar je het voor doet, voelt je sterk en kan weer lachen. Probeer het direct of lees hieronder eerst meer over deze methode.

EMOTIONELE VRIJHEID

De oefening komt uit EFT, een afkorting van Emotional Freedom Techniques (technieken om emotionele vrijheid te krijgen), en maakt gebruik van een aantal punten op je lichaam die ook bij acupunctuur worden gebruikt. De oefening wordt ook in uitgebreidere vorm door therapeuten gebruikt bij angsten en fobieën, onverwerkte trauma’s en – – bij angsten, fobieën en onverwerkte trauma’s en is oorspronkelijk ontwikkeld in Amerika door Gary Craig, voor het succesvol helpen van Vietnam veteranen die met PTSS en andere stoornissen kampten.

HOE WERKT HET?

Kort gezegd breng je je energiesysteem in beweging door op de energiebanen (meridianen) te kloppen. Daardoor ontspan je, raak je in balans en worden je emoties zachter, minder heftig. Je zult al heel snel merken dat je er rustig van wordt; zeker als je het een paar keer herhaalt. Emoties als angst, boosheid, paniek, maar ook het gevoel dat je het niet waard bent, dat je het niet kunt en dat je wel zult mislukken, zetten zich vast in je energie. En door op de energiebannen te kloppen trillen die gevoelens los en kun je ze laten gaan. Het is een heerlijk gevoel om die beklemming los te kunnen laten.

OPLUCHTING

Vaak beginnen mensen te geeuwen of te zuchten tijdens deze oefening; of ze voelen ineens ontspanning in het lichaam waar het eerst gespannen was. Dat zijn allemaal signalen dat je energie zich weer aan het herstellen is. En dat is erg prettig. Het maakt ook dat je deze oefening steeds vaker wilt doen. Doe deze oefening zo vaak als je maar wilt en geniet van de voordelen. Het is echt super eenvoudig om te doen, iedereen kan het. Bekijk de video maar eens en doe lekker mee. Het kost je niets meer dan een minuutje van je tijd en het levert echt heel veel op.

VOOR WIE? WANNEER?

Voor iedereen, altijd! De oefening helpt je te ontspannen, je leven weer wat beter aan te kunnen, wat meer los te laten en de kracht terug te vinden om te doen wat nodig is. Je kunt ‘m doen bij snaaidrang, maar ook bij veel andere dingen. Experimenteer ermee! Het hele team van TheNewFood is inmiddels behoorlijk aangestoken en gebruikt de techniek regelmatig. Het werkt namelijk écht! Probeer het ook eens, kwaad kan het zeker niet. Mocht je meer willen weten over EFT; hier vind je de officiële website https://www.emofree.com/

OVERZICHT ALLE ARTIKELEN

 Je kunt hier ook zoeken op de site:

Delen